יצאתי לבחון קצת...

winny

New member
יצאתי לבחון קצת...

את עדשת ה- 50 החדשה שלי. כרגיל, אשמח לשמוע תגובות.

winny

New member
ועוד ניסיון, ותהייה לגבי צמצמים...

התמונה צולמה עם צמצם 5.6, ומהירות 6. אין לי שמץ של מושג כיצד זה יצא סביר, ללא חצובה. כששמתי לב למהירות, פתחתי עוד צמצמים עד ל-2, והמהירות יצאה בין פעם 60 ופעם 90 (צילמתי שתי תמונות). מה שמפתיע הוא ששתי התמונות יצאו הרבה פחות טובות מזו, למרות המהירות. הן היו מטושטשטת מדי, ואני לא חושבת שמחוסר פוקוס (למרות שאולי אני טועה). האם פתיחת הצמצים הנוספת יכולה להשפיע על הטשטוש, גם אם לא מדובר ברקע שנמצא ממש רחוק מאחורי הנושא, אלא ברקע כמו פה? תודה.

SkyEye

New member
באמת מעניין ../images/Emo12.gif ...

מהירות 1/6 עם עדשה 50 היתה אמורה להימרח לך טוב טוב, ובכל זאת התמונה נראית יציבה כבנין (לא תאומים, כמובן
). מוזר
לגבי הצמצם, ככל שהצמצם פתוח יותר, כך עומק השדה (הטווח בו נראה הפוקוס) קטן יותר. מה שבפוקוס נשאר חד וברור אך מה שמלפניו (קרוב יותר לצלם משליש עומק השדה מנקודת הפוקוס) ומה שמאחוריו (רחוק יותר משני שליש עומק השדה) יוצא מטושטש יותר. בנדנה |רון| אופס התכוונתי
רון

Jazzphoto

New member
תתחדשי.נהניתי מהתמונות.

אכן את בכיוון הנכון (לא שלא היית קודם...) כל אחת מעניינת - והתבלינים - בחירת פוקוס סלקטיבית - היא הכי מעניינת,לטעמי,אם כי גם כשהכל בפוקוס מלא (עומק שדה גדול,זה יוצא מעניין , על חוף הים - מאוד מעניין... מממ ..

CP

New member
תמונה טובה....

אבל מה? היא דומה קצת יותר מדי לתמונה שאני צילמתי, אבל בשחור לבן...

למעלה