יצאתי החוצה מהכוילל

doughnuts

New member
אתה בטוח שהם הכן "רק דתיים" ולא חרדים?

בכל מקרה, מדובר על הבדלי תרבות הגיוניים וצפויים. אני בטוח שבהודו הם היו מתקבלים בהבנה גדולה יותר מאשר בישראל. מתי מדינת ישראל תבין שרב-תרבותיות מוצלחת זאת זכות אמנם להוסיף ערכים תרבותיים אבל לא הזכות לגרוע?

Sophalin

New member
איך בדיוק?

אתה קורה להעלבת ילדה בת 8 בגלל שהיא מגיעה מתרבות מפותחת הוספת ערכים תרבותיים?

doughnuts

New member
אמרתי שהמקרה מתאר "הופסת" ערכים?

המקרה מראה שמדובר על החסרת ערכים בצורה בוטה מאוד.

doughnuts

New member
תודה.

לא קל להיות דיסגרף בקרבת בלשנים.

לא תאמין באיזה מקרים של הפרדה אני נתקל

לאחרונה- בציבור הסרוג, לא ה"חרדי". רק אתמול נודע לי למשל על מה שקורה בתחום הכשרת מדריכי הטיולים למערכת החינוך. ישנם רק 7 גופים שיכולים להכשיר מדריכים, ביניהם 2 חילונים, 3 חרדיים, ו-2 דתיים.השניים הדתיים (מכללת הרצוג ואיגוד המדרשות) מקיימים "קמפוסים" (מספר ימים מרוכזים באיזור מסוים הנותנים למדריך היתר להדריך באותו איזור) מופרדים לגברים ונשים.למה? אין שום סיבה הלכתית לזה שגברים ונשים יקשיבו לאותו מדריך ברחובות ירושלים או באוטובוס.
שלא יהיו לאיש אשליות- יש בציבור לבוש השחורים, מה שמכונה "חרדי" אנשים סובלניים הרבה יותר מחלק מהציבור לבוש חולצות הפלנל עם הכיפות הסרוגות.

Sophalin

New member
צודק

אותם אלו שאתה מכנה "כיפות סרוגות" הם חרדים

רפפם

New member
תסביר את זה לאבא שלי, לפני

עשרות שנים הוא היה ב"בני עקיבא" כשאז הם היו נורמלים ולא הייתה הפרדה, היו גם זוגות בתנועות נוער שלהם, והוא חושב שהיום זה אותו דבר רק בגלל שהם עם אותה כיפה סרוגה ואותו שם.
כאילו לא הייתה הקצנה דתית (כמעט בכל הדתות) ושינויים מרחיקי לכת בחברה בישראל כל השנים האלו.
ואז כשאומרים לו דברים כאלו הוא מתעצבן, לא יכול להיות, הם מלח הארץ..

אצל סופאלין כל מי שעוסק בכפיה דתית הוא "חרדי"

ובשבילו גם המפד"ל בימי אבא שלך היתה "חרדית". רוב הכפיה הדתית שאנחנו חשים בה היום היא הישג של המפד"ל של ימי "הברית ההיסטורית", לא של אגודת ישראל ודגל התורה. ואת ההישגים הדתיים השיגה המפלגה שייצגה את אותם אנשים שבהקמת הקיבוצים הדתיים רקדו ריקודים מעורבים כאשר הבנות ובנים לובשים מכנסיים- לעיתים אפילו קצרים (כולל הבנות!) ר"ל.

רפפם

New member
טוב, אז לי פחות חשוב איך תגדיר אותם

לכן קוראים לזה כפיה דתית ולא "כפיה חרדית"

Sophalin

New member
אל תכניס לי מילים לטקסט

שלא נמצאות שם.
זה שאבא של רפפם לא מבדיל בין הקבוצות אז והיום זו בעיה שלו.

ומבחינתי לא ממש משנה לי איזו קבוצה יוצרת את ההפרדה. בדיוק כמו שרפפם אומר - זו נקראת כפיה דתית - מקורה? בהקצנה החרדית ולכן מבחינתי גם אם מישהו מבדל את עצמו וקורא לעצמו "כיפה סרוגה" - אין שום הבדל בינו לבין חרדי.
if it quacks like a duck.....

לא הכנסתי לך שום מילים לטקסט.

אתה זה שמרחיב את הגדרת ה"חרדי" עד אבסורד. מונח שלמכתחילה היה חסר הגדרה ראויה לשמה הופך אצלך לדבר נזיל לחלוטין.

Sophalin

New member
אתה שם לב לסתירה שבדבריך.

ואני לא הרחבתי שום דבר.

אין סתירה.

ובהחלט הרחבת את התחום של מי שמכונים "חרדים" עד אבסורד. לפי ההגדרה ההחדשה שלך רוב הדת"לים הם בעצם חרדים.

מכונים, לא נקראים

יש הבדל אדיר בין השנים. ולהבדיל בינם ובין מה שמכונה חרדים הם בהחלט משתלבים בחברה הכללית.

למעלה