יצאנו לדרך

T A L I 5

New member
יצאנו לדרך

בשישי בצהרים נתתי פעם ראשונה לבתי 5 מ"ג רייטלין.לא נראה שינוי מהותי. הבוקר נתתי שוב לפני הגן.. לא סיפרתי לגננת רוצה לראות אם ירגישו בשינוי. ממתינה בחרדת מה לצהרים. אגב, האם כדאי לספר לילדה בת ה-5 וחצי שאני נותנת לה כדור? המצפון קצת מציק לי שלא סיפרתי לה. שבוע נפלא !

דרך צלחה../images/Emo24.gif

מאחר ונהוג להתחיל עם מינון מעט נמוך, על מנת להרגיל את הגוף- יכול באמת כי לא יהיה שינוי גדול עם 5מ"ג. במקרה כזה נהוג לאחר מספר ימים ובתאום עם הרופא, להעלות ברבע כדור נוסף ולעקוב. אנחנו שיתפנו את הילדים תמיד, בהתאם לגיל כך שיבינו וראינו כי השיתוף הזה נותן להם ערך מוסף. הם נוטלחם חלק מלא בטיפול בהם וההבנה עוזרת להם לשתף פעולה להגברת המודעות לקורה להם. מומלץ. מחכים לעדכונים

T A L I 5

New member
חיוך נצחי,

הרופא רשם חצי כדור -לחודש ימים. בינתיים נכנסת חופשת פסח.לכן, המינון יעלה רק לאחר החופשה. בינתיים,אתמול בגן , בחצי העה הראשונה היא השתוללה מאוד. ואז התיישבה ללמוד לכתוב מספרים. בגאווה סיפרה לי שהיא כבר יודעת לכתוב עד 6 . כשהגעתי לגן בצהרים כבר היתה יחפה ועמדה על הכסא . הגננת סיפרה שההשפעה עברה בדיוק לאחר 4 שעות. בן זוגי, כועס וטוען שאני מסממת את הילדה . נו.. שויין אז אמר... ואני ממשיכה . תודה על העיצות

סביר להניח שבעוד מספר ימים,

כבר תדעו אם המינון הזה מספיק או נמוך מדי. אל תחכי חודש ימים לחזור אל הרופא טלפונית ולעדכן אותו, אם תראי כי כך קורה. מינון חסר יכול להיות יותר מתסכל מבלי מינון. להיות עם יד על הדופק ובקשר יומי עם הגננת.
לקטנטונת

zivadina

New member
איך לספר?

קודם כל, בטח לספר. הרי זה הגוף והראש של הילדה, ואת לא עושה בה ניסויים אלא נותנת לה טיפול שאת משוכנעת שיעזור לה להסתדר בחיים. כדאי להסביר לה שהיות וראיתם שיש לה בעיה ב... וב.... וב.... (לתת דוגמאות מן המציאות שלה), החלטתם לקחת אותה לאבחון. ושם אמרו שיש לה "הפרעת קשב ורכוז", שזאת בעייה שמקשה לעשות את כל מה שבעייתי אצלה (ושוב לתת דוגמאות מן המציאות שלה). לכן אתם נותנים לה כדור, שיעזור לה להתרכז במה שהיא עושה, וגם יעזור לה להתנהג באופן רגוע יותר. ככה גם היא תצליח יותר במשחקים, בדפי עבודה וברכוז, וגם תהיה יותר חברותית. כל עוד תדברי אל הילדה בגובה העיניים ותתני דוגמאות מוחשיות מתוך החיים שלה, תשיגי הבנה ושיתוף פעולה. אצלי בבית לא נהוג להסתיר מאף ילד מידע על עצמו. בעיני הם היו אנשים מרגע שנולדו, ותמיד התאמצתי להסביר להם כל דבר בשפה שהם הבינו. כך הם גדלו להיות מאוד מודעים לעצמם ועם הרגשה שהם מבינים את המציאות ושולטים בה.

T A L I 5

New member
זיוה בוקר טוב

חבל, שלא קראתי את המלצתך בבוקר מוקדם. בכל אופן כשנתתי לה את החצי כדור . אמרתי לה זה יעזור לך לא להשתולל בגן. היא לא שאלה למה כמו שתמיד שואלת ורק אמרה "איכסה זה מגעיל" ושתתה. בהחלט איישם את עיצותיך ואסביר היום . יום נעים לך !

הלוואי שאני הייתי מקבל ריטלין בגיל

5 וחצי. כבר הייתי מאובחן אז. ב1976 אבל תרופה קיבלתי רק בגיל 23. כמה הרבה שהחמצתי בגלל זה.....

למעלה