יפנית בעד-נגד:

GnomeBubble

New member
נראה לי שרוסיה מייצרת הרבה דווקא

אבל אולי זה בעיקר חומרי גלם. אבל יפן, בכל מקרה, נמצאת ב-G8 בצדק.

tals56

New member
כנ"ל גם ארצות הברית

ואם אני לא טועה גם איטליה,אבל לגבי איטליה אני לא מבין מה היא מייצרת שהיא שם

CountDust

New member
אולי תראי לה את האתר הזה: ../images/Emo13.gif

לשכת המסחר ישראל-יפן באתר מתוארים קשרים כלכליים ושיתופי פעולה בין ישראל ויפן והפוטנציאל המסחרי-כלכלי הגדול של יפן...

GnomeBubble

New member
אני לא חושב שצריך להראות לה את האתר

מספיק שתספור את המוצרים החשמליים בבית שלה. סביר להניח שרובם המוחץ מיוצר בסין, אבל בערך רבע עד חצי מהם יהיו של חברות יפניות. כמה מהמוצרים בבית שלך יוצרו על ידי חברה ספרדית? ניסית פעם לספור אילו מכוניות יותר נפוצות בכבישי הארץ? רנו, פ'גו וסיטרואן? או סובארו, מיצובישי, הונדה, מאזדה וטויוטה? אני חושב שהתשובה ברורה.

noam3010

New member
הא הא!

חחחחחחחחחחחחחחחחח הלוואי שאם כל הטיעונים האלו היא תסכים......... *מתפללת*

tals56

New member
אצלי בבית

יש רוב אמריקאי מוחץ כמו ששמים 5 אגורות על פסי רכבת והם הופכים להיות כאלה דקים (ואני מדבר מניסיון דרך אגב) וגם יש לי בבית כמה מוצרים יפנים (טלווזיה,די וי די,טלפון) בבאר שבע יש רוב של רנו+פגו'ט ת'אמת אבל שאני הולך לתל-אביב אני רואה הונדה הונדה הונדה הונדה הונדה ועוד הונדה.

Kawaii Baka

New member
לא מסכימה או לא מסכימה לממן?

יש הבדל. במקרה של האפשרות הראשונה, זה לא אמור להשפיע עלייך כל כך אלא אם כן היא נועלת אותך בבית ומנתקת אותך מהמחשב. במקרה של האפשרות השנייה, אפשר תמיד לבזבז את דמי הכיס או המשכורת של העבודה במשרה חלקית (אני אופטימיסט?) על שיעורים פרטיים (אם זה מה שאת רוצה) ולא על איזה בגד חדש. או משהו. X:

noam3010

New member
את האמת לא ממש הבנתי מה הבעיה שלה..

היא פשוט לא מסכימה... :|

Kawaii Baka

New member
אז שלא תסכים, זכותה לדעה בסופו של

דבר. איך זה משפיע עלייך?

noam3010

New member
אוקיי... אז בסופו של דבר....

דיברתי עם אבא שלי ביותר היגיון (פחות צעקות :) ) והוא אמר לי משהו די נכון: אם אני ילמד יפנית לא יהיה לי איפה להשתמש בה. אני הרי לא נוסעת ליפן. ובקשר לסדרות אני לא ממש יודעת. אז איך בכל זאת אפשר לשמור על ידיעת השפה?

Hinomaru

New member
זה כבר משהו אחר

בעיקרון לא תוכלי למצוא אנשים שמדברים יפנית מחוץ ליפן, ואני לא יודע עד כמה היא תהיה שימושית לך אם יפן עצמה לא מושכת אותך. אפשר ללמוד יפנית כתחביב, אבל אני חושב שזה בזבוז זמן ללמוד כל כך הרבה רק בשביל תחביב כשיש דברים אחרים לעשות במקום. אפשר גם ללמוד יפנית למטרות כלכליות, אבל לדעתי אדם שלומד שפה למטרה כלכלית יתקשה בה הרבה יותר מאדם שמתעניין בשפה ולכן אני לא ממליץ על זה. כמובן שיש לזה גם השלכות כספיות, אז תעשי את השיקולים שלך בהתאם. מקווה שעזרתי איכשהו.

Obake

New member
כמובן שאם תקחי מורה פרטית-

תמיד תוכלי לתרגל איתה =) דבר שני הוא שכן יש יפנים שגרים בארץ - מעטים אמנם... אבל לי אישית יש ידידה שמתגוררת במושב ליד ירושלים כבר כמעט שנה, למרות שעוד מעט היא תצטרך לחזור ליפן כי הויזה שלה תיגמר. אבל היא תמיד חוזרת לביקורים בארץ (כשיש לה כסף ו\או הזדמנויות), כדי לבקר ידידים מהארץ, לטייל וכו... ותתפלאי כמה פעמים יוצא לי לשמוע יפנית ברחוב סתם ככה! אז למרות המרחק של הארצות, בכל זאת יפן זה לא כ"כ רחוק מהארץ כמו שזה נשמע. כמובן שהיחסים בין הארצות שלנו לא מתקרבים ליחסים בין קוריאה\יפן לדוגמא, או אפילו הוואי, שמה יש מספר די גדול של יפנים, וכמובן ששמה האפשרויות להתאמן על השפה הן הרבה יותר גדולות, אבל בכל זאת אפשר למצוא דרכים להתאמן גם בארץ! עוד אפשרות לאמן את השפה היא שאת תמיד יכולה למצוא יפנים להתכתב איתם דרך האינטרנט, מה שיכול לעזור הרבה לשיפור הכתיבה והשפה. בכל אופן בהצלחה עם מה שלא תבחרי לעשות =)

גם לי יש אמא בדיוק כמו שלך../images/Emo201.gif

רק שהטענה שלה זה "תלמדי קודם אנגלית" ובכלל ההורים שלי חושבים שזה בזבוז זמן ושיש דברים שיותר חשובים ושיפנית ממלאת לי את כל החיים.... אבל.... תודה על זה שפתחת את השרשור! כי הראתי אותו לאבא שלי והוא סוף סוף הבין אותי שיפנית זה התחביב שלי ולא יותר מזה^^ והוא אמר שאם זה לא יעלה יותר מידיי אז הוא מסכים שאני אלמד^^ אולי גם את תנסי להראות להורים שלך את השרשור הזה?

noam3010

New member
חחחחח תודה על העצה...

ואני שמחה שיכולתי לעזור לך. אבל אם אני יראה להורים שלי את זה שכתבתי "אמא מפלצת" יתלו אותי :)....

hananotori

New member
האמת...

אומנם שרשור זה גורם לרצות לקחת שיעורים פרטיים... אך ישנם דרכים נוספות ללמוד, כמו פימסלר, תוכנות, וגם ישנה סדרה של חמודה NHK... לפי דעתי שיעורים פרטיים, בעיקר בגלל מחירם, אולי עדיף לקחת באשר הבסיס יותר מגובש...

למעלה