יפנית בעד-נגד:

noam3010

New member
יפנית בעד-נגד:

שלום כולם. נתקלתי בבעיה ואשמח לעזרות וטיפים כיצד לפתור אותה (ואני מקווה שהשאלה הזאת מצדיקה פתיחת הודעה חדשה): אני רוצה להתחיל ללמוד יפנית בשיעורים פרטיים אבל אמא שלי אומרת לי שזה לא יעזור לי בעתיד. מה שאני מבקשת מכם זה שבבקשה תנו לי יתרונות בלמידת יפנית כדי שבכך אוכל אולי לשכנע אותה להסכים לשיעורים. תודה מראש

tals56

New member
אמממממ תאמת אין לי מה להגיד

אבל אני לא חושב שאנשים כאן בפורום מדברים ולומדים יפנית בגלל שזה יעזור להם בעתיד אולי זה יעזור להם לקרוא עמודים באינטרנט ביפנית שאני בטוח שהרבה מאוד אנשים נתקלים בהם אבל האנשים כאן באים מהאהבה לשפה והתעניינות בה זה לא משיקולים שזה יעזור בעתיד פשוט תגיד לאמא שלך שאתה אוהב את השפה ומתעניין ושלדעתך זה לא בזבוז זמן טוב עכשיו אני יעזור לך בתירוצים כי אני דיי טוב בזה: "מה יעזור לי ללמוד היסטוריה של הצרפתים,למה מה זה יעזור לי בעתיד?"

noam3010

New member
אה

אני בתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת ואני אנסה לדבר אליה מהלב. אולי היא תבין.... אני מקווה....... :'(

Kawaii Baka

New member
ומה תעזור לך טריגונומטריה? S:

מה עוזר לימוד ספרות או תנ"ך? למה ללמוד דברים לא ראליים בכלל? כי זה מרחיב את האופקים שלך, זה הופך אותך לאינטלקטואלי יותר ומפתח (ומתחזק) את יכולת החשיבה שלך. עם כל הכבוד לאבא שלך, לצאת נגד הרצון של הילדה שלך ללמוד משהו מרצונה החופשי, זה דבר מאד מטופש.

ToHrU

New member
גם אימא שלי . . .

שאלה אותי את אותה שאלה, ואמרה לי: "איך יהיה לך זמן וכוח? את פעם בשבועיים בבית......." ובכל זאת הלכתי על שיעורים פרטיים......... וזו אחת השעות הטובות ביותר שלי כשאני בבית!!!! אם את באמת אוהבת את זה - לכי על זה בלי לחשוב פעמיים ;)

GnomeBubble

New member
כנראה שמה שאמרו כאן

זאת התשובה הכי טובה. יש כמובן יתרונות ללימוד יפנית, אבל אמא שלך צודקת - באמת לא בטוח שזה יעזור לך בעתיד. אבל למה זה צריך לשנות? אנשים לא עושים כל מעשה מתוך תכנון מודע לעתיד. אין בזה טעם. אמא שלך בטח שלחה אותך כבר לכל מיני חוגים שלא ממש יעזרו לך בעתיד, והיא גם בטח יודעת שברוב המקצועות שאת לומדת עכשיו בבית הספר לא תשתמשי ממש בעתיד, אז למה באמת? נסי לומר לה שהיא צריכה באמת להיות מאושרת שהבת שלה רוצה להרחיב אופקים וללמוד דברים חדשים - שהיא גם תהנה מהם, וגם תפיק מהם ידע - שאולי לא יעזור לה בעתיד, אבל יעזור לה בהווה להיות בן-אדם יותר רחב-דעת ומאושר. וזה אולי יותר חשוב, בעצם.

noam3010

New member
הבעייה העיקרית היא...

אני דיי טובה בשפות. אז אמא שלי אומרת לי שכדאי שאני אלמד במקום זאת ספרדית או צרפתית, שפות שמדוברות בהרבה מקומות בעולם. אבל אני רוצה יפנית. ולכן אני מנסה לחפש עוד דרכים לשכנע אותה שדווקא יפנית זה מה שאני רוצה.

noam3010

New member
ועכשיו דיברתי איתה...

והיא התחילה לצעוק עליי שזה לא חשוב ושזה "לא עומד בראש סדר העדיפויות שלה" ושזה לא משתלם מבחינה כלכלית..... למה זכיתי לאמא כזאת מרשעת?

«Jimmy Page»

New member
מה כן משתלם מבחינה כלכלית?

ללמוד צרפתית או ספרדית לא יהפוך את הכסף המושקע בכך לשימושי או יעיל יותר. זה גם לא יחזיר לה את הכסף בעוד כמה שנים. איך זה יכול להפוך לשיקול? אם אין כסף לזה בתקופה הנוכחית, זה משהו אחר. אבל אם היא יכולה לשלם על שיעורי ספרדית או צרפתית, אילו סיבות יש לכך שהיא לא תוכל לשלם על שיעורי יפנית? :X

noam3010

New member
אני לא יודעת.....

היא אומרת שמדברים ספרדית וצרפתית ביותר מקומות ושזה "יעזור לי בעתיד"....

«Jimmy Page»

New member
אבל..

אם היינו עושים רק דברים שהיו עוזרים לנו בעתיד, מתי היה יוצא לנו.. לחיות..? :| נכון, הגיוני ללמוד שפה נפוצה, אבל צריך מדי פעם לעשות משהו שאוהבים, ושלאו דווקא יועיל בעתיד. :| אני הייתי מנסה להסביר לה את זה.

noam3010

New member
בחיי שניסיתי!

אבל היא לא מוכנה להקשיב.... אני אנסה לדבר עם אבא שלי.... אולי הוא יבין יותר... אבל בכל זאת אני צריכה סיבה טובה חוץ מזה שאני ממש ממש ממש ממש רוצה.....

שרית(^_^)

New member
דוקא צרפתית וספרדית

הן שפות ש"כולם" יודעים (גם מחוץ לארצות שהשפה הרשמית שלהן היא צרפתית או ספרדית), ולכן גם אם תהיי דוברת צרפתית\ספרדית, לא יהיה לך יתרון יחסי, כי יהיו "עוד אלף כמוך" בכל מקום בעולם... לעומת זאת, מעטים הם דוברי יפנית (שאינם יפנים) בעולם. לכן אם תדעי יפנית, יהיה לך ייחוד ויתרון יחסי על רבים אחרים. יתרון זה, בשילוב עם העובדה שיפן היא המעצמה הכלכלית השניה בגודלה בעולם (אחרי ארה"ב) עשוי לשכנע את הורייך ש"יותר שווה" להשקיע בלימוד יפנית מאשר בלימוד צרפתית או ספרדית, אם השיקול שלהם להסכים או לא להסכים הוא שיקול פרקטי בלבד.

GnomeBubble

New member
שפה לא נפוצה?

לפי הויקיפדיה יש 127 מיליון דוברי יפנית בעולם בתור שפת אם ועוד מיליון בתור שפה שניה. דוברי צרפתית בתור שפת אם יש רק כמאה מיליון. יש עוד הרבה דוברי צרפתית בתור שפה שניה, אבל רובם מרוכזים באפריקה, ואני לא בטוח שמחר בדיוק תלכי לעשות איתם עסקים
לדעתי מבחינת שימושיות יפנית יעילה בדיוק כמו צרפתית - צרפתית היא כבר לא שפת הדיפלומטיה, ויש לה מעמד הרבה יותר "גבוה" במערב ממה שהיא ראויה לו מבחינת שימושיות (אני לא אומר שזאת לא שפה יפה או מעניינת ללמוד - אבל אמא שלך מתעניינת בשימושיות). ספרדית היא אמנם שפה מאוד נפוצה (הרביעית עד השניה בתפוצתה בעולם), אבל עדיף בעצם ללמוד, אם כך, סינית.
יפנית היא בכל מקרה, נמצאת בערך במקום תשיעי ברשימה - וזה בהחלט מקום מכובד. לא רציתי להיכנס לזה - אבל הנה בכל זאת - מדובר בשפה מאוד שימושית, במיוחד מאחר ויפן היא אחת מהמעצמות הכלכליות המובילות בעולם (וצרפת, ויסלחו לי הצרפתים, היא כבר לא ממש, וספרד או ארגנטינה מעולם לא היו שם).

tals56

New member
אם את מעוניינת בכלכלה

עזבי אותך יפנית, לכי על אנגלית וזהו למרות שאני בטוח שאת יודעת אנגלית... וGB,הרוסים בG8 ואני לא רואה אף מוצר שלהם בלי להעליב חוץ מוודקה ועוד משקאות שונים שבסיסם על 22000% אלכוהול.

למעלה