יפנית באימונים

budo11

New member
יפנית באימונים

שאלה זו מופנית לאלה שלומדים בסגנון יפני האם אתם כמאמנים (או שומעים כתלמידים) סופרים 1.2.3 ביפנית או בעברית במהלך השיעור?

budo11

New member
המשך

האם אתם פונים למורה או למדריך בכינוי סנסי למשל סנסי (או סנסי יואל) יש לי שאלה או בקשה?

MidNight Flame

New member
כן אבל...

הבעיה מתעוררת כשעושים את הקאטה 31 עם הג'ו וצריך לספור עד 31

Shachaf D

New member
יפנית באימונים

אנחנו (קראטה) ספורים ביפנת ולא בעברית גם התרגילים ביפנית ולמורה אנחנו קוראים בדרגתו :)סנפאי,סנסאי,שיהאן)....

בודוקאן

New member
אצלנו לא, ונצל"ש ../images/Emo13.gif

אנחנו סופרים בעברית, והמורה שלנו מבקש שנקרא לו בשמו הפרטי, למרות מחאותי. לפעמים, כשהוא לא שם לב, אני "משחילה" סנסיי, ואז, אם הוא רוצה להרגיז אותי הוא קורא לי "גברת". אני לא נשארת חייבת, כמובן, ומתקנת..."דר'"
המורה שלנו אחראי לאוירה מאוד טובה וחופשית (כפי שאתם יכולים להבין), אבל יחד עם זאת, הוא זוכה מכולנו לכבוד והערכה בלתי רגילים. אם יש דוגמה מצוינת שכבוד מקבלים ולא מבקשים, זה הוא. אני בטוחה גם שהוא לא היחיד. כשאני מקבלת התקף יפניות, אני מלמדת את הילדים לספור ביפנית. ובהזדמנות חגיגית זו, אנא, שמישהו מכם ילמד אותי אחת לתמיד איך הוגים נכון את המספרים (רק עד עשר...). איקידו? טונג'ין? מישהו... תודה.

איקידו

New member
מספרים ביפנית

אִיצִ'י 1 נִי 2 סָאן 3 שִי / יוֹן 4 גוֹ 5 רוֹקוּ 6 שִיצִ'י /נַנָה 7 הַאצִ'י 8 קְיוּ 9 ג'וּ 10 ואיך מבטאים אותם אפשר לשמוע בקישור המצורף - יש גם קישור למילון איקידו ומספרים ביפנית.

Tonjin

New member
לא היה לי זמן להאזין לקישורי האודיו

שזאב הביא, לכן אם אני חוזר על משהו שנאמר שם אני מתנצל מראש.... הנקודה היחידה שיש לי להוסיף היא שהספירה בד"כ נעשית תוך כדי חימום או פעילות פיזית כלשהי ולכן יש נטייה ל'קצר' את התנועה כך שאִיצִ'י הופך כמעט תמיד לאִיצִ', רוֹקוּ לרוֹק, שִיצִ'י ל-שִיצִ' וה-הַאצִ'י להַאצִ'.... זה אמנם לא מאד חשוב אבל די בולט ועלול לבלבל לפעמים את מי שלמד את דרך הביטוי הנכונה מקריאה או משמיעה מטייפ (שונא את המילה 'קלטת') או באינטרנט...

yonik

New member
ספירה ביפנית באימונים

אצלנו בקארטה סופרים ביפנית ובג'ודו בעברית.

לא רק סופרים.

פרט לשמות של טכניקות, שבאופן טבעי נאמרות בשמן המקורי, גם הרבה פקודות והוראות בדוג'ו נאמרות ביפנית (לשבת, לעמוד, ללבוש/להוריד מסיכה, להחליף בני זוג וכו'). הספירה ביפנית, אבל לא מחייבת. אם התלמידים צריכים לספור, מי שלא יודע או לא נוח לו יכול לספור בעברית. אני אישית רואה חשיבות בשימוש בשפת מקור. ראשית ועיקר, זהו שימור חלק מהמקוריות והאתניות של השיטה. שנית, גם אם זה פרט שולי, תלמיד שיסע ליפן להמשיך להתאמן, יבין כמעט כל שנאמר בדוג'ו, מה שיגרום לו להרגיש נינוח יותר, וכך יוכל להתרכז באיבוד ההכרה בשל חוסר חמצן, ולא סתם בגלל בלבול. מה שמזכיר דוגמא בעניין - נכנסתי פעם להשתתף באימון קנדו אקראי בדוג'ו בפאריז. האימון כולו היה בצרפתית, ועד שלא הדגימו במה מדובר, לא הבנתי כלום. המורה, שהיה צעיר מאד, צחק עלי כשלא הבנתי מה הוא מסביר. טעות של מורה צעיר. גם אני טעיתי כשהדבקתי אותו אח"כ לקיר לפני התלמידים שלו, אבל הרגשתי הרבה יותר טוב
בקיצור - יפנית שפה קשה, אבל חשובה. איל.

למעלה