יפן

judi251

New member
יפן

כמי ששהתה תקופה ביפן- אשמח ליידע ולהרחיב דעתכם בנושאי יפן. כיום מלמדת עיצוב פרחים על פי המסורת היפנית- "איקבנה" ומשלבת הרבה ידע מתרבות יפן. מצויים אצלי הרבה פריטים , ספרים , מוסיקה ועוד. כמו-כן - כיצד להכין אוכל יפני.

IirionClaus

New member
סושי!

ניסיתי להכין סושי ולמרבה ההפתעה הנזק לא היה יותר מדי רב. למעשה, אני די בור בנוגע למאכלים יפנים. מה יש חוץ מסושי? (ומרק מיסו...)

Bloodless

New member
סאשימי, טנפולה, סוקי יאקי,יש לא מעט

אבל את רובם לא יצא לי לנסות כי אני צמחונית.
אני מכירה את המאכלים האלה רק כאוצר מילים לשם תרגול יפאנית... ^_^ הנה לך תפריט של "סאקורה", אם זה מעניין אותך.

Bloodless

New member
זה נכון...

האמת שראיתי בחנויות טבע למיניהן אצות ואורז לסושי. אפשר למצוא ספר מתכונים ולהכין לבד, ככה זה הרבה יותר זול.

jonbaum

New member
חנויות

אין בארץ חנויות של מצרכים אסיאתיים? כאן בדבלין יש למשל חנות גדולה מאוד שנקראת "אסיה מארקט" ושם אפשר להשיג כל מה שקשור לאוכל מזרח תיכוני, הודי, תאילנדי, סיני ויפני. אנחנו מכינים המון אוכל אסיאתי בבית.

hazu1

New member
יש חנויות

בשוק הכרמל בת"א יש שתי מכולות שמייבאות מוצרים מהמזרח, וכמו כן יש מכולת נוספת ליד השוק. יש גם דוכנים בשוק שמוכרים ירקות טריים.

IirionClaus

New member
הכנה לבד

יש בטיב טעם, וקיימות מעדניות מקומיות (אני מכיר בהרצליה אחת, קרוב לוודאי שיש יותר). אבל יותר נוח כשמישהו אחר מכין, כשרונות הבישול שלי לוקים בחסר.

neko

New member
יש גם במזרע לא מעט דברים מיובאים

מהמזרח, אבל כרגיל מה שמיובא מיפן די יקר, וכבר עדיף למצוא סושיה - למעט דבר אחד שהחברה שלי יודעת להכין טוב כמו כל מסעדה יפנית - מרק מיסו... איכשהו זה יוצא ממש זול.

IirionClaus

New member
למעשה...

כשקניתי מצרכים ב-150 ש"ח היה לי מספיק ל-10 רולים של סושי, בערך שליש מהמחיר של מסעדה יפנית בארץ. אבל אז מגיעים לאיכויות הבישול שלי... ^^

neko

New member
בשביל הפרש כזה, כבר לא שווה

להשקיע את הזמן והמאמץ (אלא אם כן זה Your cup of sushi, כמובן
)...

ittaichan

New member
יש חנויות בתחנה המרכזית החדשה בת"א

כניראה בגלל ריבוי העובדים הזרים האסייאתים

למעלה