יפן וסין...השוני...

יפן וסין...השוני...

אוקי, אז השאלה שלי לא כ"כ קטנה וכנראה יש הרבה שוני ביניהם... אבל אני מאוד הייתי רוצה לדעת (אפילו בקצרה), מה שונה בין יפן וסין? (בכל מיני דברים...כמו שפה..אוכל, ליבוש...בעיקרון תרבות) תודה רבה...דניאל...

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif אולי כדאי להוסיף את זה ל-FAQ

אין לי מקום לכתוב כאן תשובה ארוכה, אבל אפשר לומר בקצרה שיש יותר דמיון בין ישראל לארצות הברית מאשר בין סין ליפן. כדי לפרט את ההבדלים בין סין ליפן, אפילו בתמצות, אני אצטרך לפחות כמה מאות עמודים טובים של טקסט - כבר יותר פשוט לציין מה דומה. התרבות היפנית הושפעה מאוד מהתרבות הסינית, אבל עיקר ההשפעה מסין באה במאות השישית עד העשירית לספירה וההשפעה הסתיימה סופית בתקופת אדו (המאה ה17). מאמצע המאה ה19 ובמשך המאה ה20 וה21 יפן הושפעה הרבה יותר מהמערב מאשר מסין. מכאן אפשר לומר שהתרבות היפנית היא תרבות עצמאית לחלוטין. אמנם, את הכתב (הקאנג'י) הם לקחו מהסינים ויש להם עיניים מלוכסנות (שעדיין שונות משל הסינים), אבל כאן מסתיים הדמיון: השפה היפנית לא קשורה לסינית, המטבח היפני לא דומה לסיני (חוץ מרכיבי בסיס אופיינים לשני המטבחים כמו אורז וסויה אולי), הלבוש היפני של ימינו דומה ללבוש באמריקה מאשר בסין (למרות שהלבוש המסורתי היה מושפע, אבל עדיין שונה מהלבוש הסיני), התרבות היפנית קיבלה השפעות מהתרבות הסינית אבל גם מהאמריקאית. בקיצור, אין אפילו למה לחפש נקודות שוני. זה דומה לכך שיבוא יפני וישאל אותי או אותך מה הם ההבדלים בין התרבות הישראלית לתרבות היוונית (הרי לפני 2000 שנה היוונים שלטו באיזור והשפיעו מאוד על היהודים בארץ ישראל).

GnomeBubble

New member
שוב

אין לי לינק שמסביר, כי אין מה להסביר בפירוט. יש השפעה לא מבוטלת של התרבות הסינית על התרבות היפנית, אבל מעבר לזה הם תרבויות נפרדות לחלוטין ואין גבול להבדלים שאפשר לתאר. רק הרעיון שהתרבויות האלה דומות הוא סטיגמה מערבית נפוצה ("נו, כן - יפנים, סינים, אותו הדבר.") ולא שום דבר מעבר לזה. אם אני מניח לרגע את ההסתייגויות הקטנות בצד (השפעה תרבותית), הקשר בין התרבות הסינית והתרבות היפנית (מבחינה התפחתותית) זהה לקשר בין התרבות של שבט הנבאחו האנדיאני בצפון אמריקה לבני העם הסלובקי, משמע - אין קשר. אם בכל זאת לוקחים בחשבון את ההשפעות התרבותיות, אז זה דומה להשפעה שהייתה לתרבות הצרפתית על אנגליה, אבל אני לא חושב שיבוא מישהו לפורום תרבות בריטניה או תרבות צרפת ויבקש רשימת הבדלים בין התרבויות.

asaf144

New member
לא ממש קשור אבל...

מישהו פה גר ביפן ויכול לומר לי יך זה לגור במקום כזה???

asaf144

New member
סתם, איך זה לגור במקום עם תרבות כזו

שונ מישראל וכד'...

ittaichan

New member
זה יהיה חוצפה לשאול לגבי העבודה..

הויזה, הפוצדורה באופן כללי. הייתי ביפן ואני רןצה לחזור לשם, אבל זה לא כל כך פשוט, ואשמח לאסוף מידע לגבי זה תודה איתי

ועוד שאלה ברשותכם : )

יש איזשהו ספר להמליץ לי עליו, שיסביר לי קצת על התרבות, מנהגים, מקומות ובכלל על יפן? זה ממש יעזור : )

GnomeBubble

New member
במאמרים -> שאלות נפוצות

או בדיוק שניים-שלושה שרשורים מתחת לזה יש אוסף של קישורים להודעות עם ספרים מומלצים.

למעלה