יפן ואלימות

shultzi

New member
יפן ואלימות

אני יודע שאני לא ממש קשור לפורום...אבל פשוט יש לי שאלה שממש מציקה לי.. אז ככה, אני די חובב של התרבות היפנית, אני ממש אוהב סרטים יפנים ורואה גם די הרבה אנימות. וכמעט בכל סרט שאני רואה יש אלימות מסוג כל שהוא, האלימות שם מוצגת כדבר די מובן תמיד יש שם נערים בביה"ס שמסתובבים עם סכינים ונראים ממש אדישים לכל גילוי של אלימות או שתמיד רואים אנשים שונים (נהגים, מלצרים, עובדי חברות וכו) שמסתבכים בקטטות או שהם עדים לקטטות ולא מנסים לפריד (לפעמים הם אפילו מעודדים את הקרב למרות שהוא ממש לא קשור להם). נראה לכם שככה זה באמת?? או שזה סתם במאים שמנסים להראות תמונות קשות בשביל "לזעזע" את הצופים?

אמנם זה בסרט

ובטח מוקצן אבל כן יש אלימות ביפן (מעט יחסית לשאר העולם) והם גם די מנסים לטשטש את זה. אבל גם אני שמעתי (מיפנים) על אלימות בביה"ס ותלמידים עם סכינים... אבל מה אתה כ"כ דואג ליפנים, זה קיים גם פה בארצנו הפיצפונת.

אלימות

סרטים הם לא תמיד שיקוף ישיר של המציאות. לפעמים הם מבטאים גם רבדים מודחקים או אפילו תחומים שהם "טאבו". לדעתי צריך להתיחס לאלימות בסרטים יפניים מנקודת המבט הזאת. החברה היפנית כל כך מאורגנת ומסודרת, ומאד מאד מאופקת, ולפעמים קשה לבטא בה (במציאות) יצרים בסיסיים או עוצמות רגשיות באופן גלוי ופתוח כמו בחברה המערבית. לכן הרבה מהעוצמות האלה מתבטאות בסרטים, שבהם החוקים ואופני הביטוי נקבעים על ידי הבמאי ולא על ידי החברה והמורשת ההיסטורית. נכון שגם בחברה היפנית יש אלימות אבל כמו שכתבו לפני היא מצומצמת בהקפה (הגלוי לפחות).

raisingod

New member
אלימות

טוב בכל ארץ יש אלימות ואני די חושב שמה שמראים באנימות וסרטים זה הגזמה, זה מה שנקרא תרבות שחורה בסרטים- הוספת אלמנט אלים ת מפחיד או טאבו בחברה בכדי לזעזע את הצופה ולמשוך אותו למסר/לעלילה.

KX250

New member
צודק בהחלט

בכל מקום ביפן כאשר ישנה קטטה אף אחד לא יעשה כלום {יתערב.} הערך לחיי אדם פה הוא קטן כל כך , שגניבה ניחשבת לעבירה גדולה יותר. יפנים מיתחלקים לשניים הטובים ,והרעים ,יפני טוב יבקש סליחה בזמן מריבה ולעומתו היפני הרע יכה אותו עד זוב דם מבלי לעצור וברוב המקרים זה יהיה על דבר טיפשי, גם המשטרה שבאה לאחר המקרה לא תעשה שום דבר , מקווה שעזרתי לך יום טוב.

Manty

New member
I second your question

Are you sure we're living in the same country????????????​

Manty

New member
The question in side

was of course directed at the original poster......​

raisingod

New member
מה????(תגובה לKX250)

ואוו מישהו פה ראה יותר מדי אנימה כאילו מה קורה לך הם לא איזה פאנטים ללכת מכות, הם אנשים נורמלים. ברור שיש אלימים בכל חברה יש אבל אני מבטיח לך במאת האחוזים שבישראל אחוז האנשים שמתנהגים בצורה כזאת הרבה יותר גבוה.

KX250

New member
לכל העונים

לא לבלבל את המוח אני גר ביפן 4 שנים ומספר על יפן האמיתית, אני לא מדבר על קבוקי וגיישות אני מדבר על החיים האמיתים, אז לכל מי שהגיב שלא יחשוב שאם הוא יודע קצת איראגאנה וקצת קטגנה אז הוא ניהונגין מינה סאן קורה וואה אונתו נו סייקאתץ , הריי ישראלים זה העם היחיד בעולם שנולד אם B.A בוויכוחים. יום טוב ..

raisingod

New member
מממ

תבין אני לא מתווכח אם כל מה שאמרת, אבל עד כמה שאני ידוע חוק השומרוני הטוב תקף גם ביפן(אתה מחויב לעזור לאדם בצרה) והחלוקה הגסה שעשית היא קצת בעיתית

למעלה