יפו תל אביב על הבר

מיתר44

New member
יפו תל אביב על הבר

אמש שניים היינו ״קצת״ רעבים לאחר ביקור משפחתי בתל אביב
ישבנו על הבר, המקיף את המטבח החיצון, כשגבנו לויטרינה. מרתק להתבונן
בעשייה הבלתי פוסקת של צוות הטבחים. הוראות ״fire" ו ״109 (זה אני) עוד 3 דקות״
מכנסות את העומדים בעמדות שונות לכדי צוות.
המסעדה בשש וחצי- שבע הייתה מלאה והבר, שלא קורץ למי שבא לבילוי של ערב שבת, לא.
הזמנו פוקצ׳ה עם עגבניות מהטאבון. האמת היא שהמאפה הזה, הדקיק שיוצא כמו אבו נפחא
ונמשח בשמן כתינוק לאחר אמבט, לא עונה להגדרה, אבל למי איכפת כשהוא חם וטרי וכל כך טעים עד שהוזמנה
עוד אחת במהלך הארוחה.
כוס יין אדום לו - דולצ׳טו מפיאמונטה וריזלינג גרמני - לי.
חלקנו טרטר בשר עם סרדינים (סתמי) טורטליני ארטישוק ירושלמי על רוטב חמציצים (מיוחד ושווה) וסלט נהדר
של ברזאולה על פרוסות סלק דקיקות עם ארוגולה.
לעיקרית חלקנו ראגו עגל חלב עם ניוקי תפו״א. הראגו הוכן במתכונת של גולש, כלומר בקוביות בשר זעירות
ואני מעדיף את זה המוכן מבשר טחון. למרות זאת נהניתי.
השארנו 420 כולל שנכנס לכרטיס.
השירות ללא דופי, כולל היוועצות עם הסומלייה והשיחוח עם הטבחים. השף נעדר מהמקום, להערכתי
מבלי שזה יגרע מעבודת הצוות המתוקתקת.

בדיוק השבוע הייתי שם לראשונה

ישבתי עם חברה אמריקאית על הבר (היא רצתה להסתכל על הטבחים הנאים שעובידם במטבח הפתוח ולשים פוקצ'ות בכוונה רבה).
הזמנו צלחת של ירקות אפויים בטאבון על טחינה.
ושני קוקטיילים (ג'ינג'ר מנגו, וסאוור).
הקוקטיילים היו טעימים אך חלשים. האלכוהול בקושי הורגש, טעמתי טובים מאלו.
הצלחת ירקות הגיעה, היה שם רבע בצל סגול, שתי רצועות דקות של פלפל אדום, שתי רצועות דקות פלפל ירוק, רבע עגבניה, כף חציל קלוי וכף טחינה (שפוזרה במשטח אחיד ודק על הצלחת). הגיעה גם סוג של פוקצ'ה עם המנה.
היה מאוד טעים, אבל אני מודה שהרגשתי אידיוטית לשלם כמעט 60 שקלים על המנה הזו. (לשימחתי, לאמריקאית בביקור יש חשבון הוצאות והיא שילמה על שתינו).
השירות בקושי היה. לקח המון זמן לקבל חשבון, ועוד יותר זמן לאסוף את כרטיס האשראי, ולהחזיר לנו את הקבלה.

לידינו על הבאר ישבה אישה שהתלוננה על הסלט קלאמרי שהיא הזמינה. לטענתה, הוא הגיע עם מעט מאוד קלאמרי על ערימה גדולה של עלים ירוקים (האישה טענה 6 טבעות דקות של קלאמרי, אני לא ספרתי לה). אחרי דין ודברים ארוך עם מנהל המשמרת, החליפו לה לצלחת קרפצ'יו וכל המשך הערב היא התרפקה באוזני (למרות שממש העדפתי לשוחח עם האמריקאית האורחת) על זיכרון של סלט קלאמרי ממסעדה בשם טאפס בנמל תל אביב.

לא נראה לי שאחזור לשם ללא אמריקאית עם חשבון הוצאות. התימחור באמת באמת מוגזם.

אגב, שמתי לב שיש הרבה מסעדות שלא מעלות תפריטים עם מחירי מנות לאינטרנט (למשל טאפס אחד העם וגם תל אביב יפו). בהתחלה לא הבנתי את זה. תהיתי, מה יש להם להסתיר? הרי האתר האינטרנט של המסעדה נועד להעביר מידע. אני לא יכולה לאכול דרך המחשב.
אחרי המנה הזו, אני מבינה. מי שמבין שהוא לא יכול להצדיק את התימחור המוגזם לא מעלה מחירים לאינטרנט. ועכשיו יש לי כלל אצבע חדש. אני לא הולכת למסעדות שיש להן אתר אינטרנט מושקע עם תמונות ופלאש וסרטים רצים, אבל אין להן מחירים באתר.

Gargeran

New member
אני כמוך מסכים שהמחיר דיי מוגזם

יש הרבה מסעדות שף שלא מפרסמות תפריט ומחירים בגלל שהתפריט משתנה מידיי יום. יותר מפריעים לי אתרים עם תפריטים לא מעודכנים ומחירים לא מעודכנים...

אני דווקא חוויתי שירות מאוד מקצועי וטוב כשהייתי שם פעם אחת, אבל אני ישבתי בשולחן.
נראה לי באותו ביקור שלוקחים את נושא השירות ברצינות גבוהה שם, סמולייה שבא כדי להמליץ לנו על יינות וברמן שהרכיב לי קוקטייל מיוחד לבקשתי והגיע בהמשך לשולחן לשאול אם אני מרוצה ממה שיצא.

דווקא הקינוח שהזמנו קצת איכזב...
זו מסעדה טובה לדעתי בסך הכל ואני לא שולל לחזור אליה שוב, למרות שבמחיר הזה אפשר לקבל חוויות קולינאריות יותר טובות ומעניינות

זה נדיר מאוד מאוד

שתפריט משתנה מאלף ועד תו כל יום. בטח לא במסעדה בסדר גודל כמו תל-אביב -יפו. יש מנות קבועות, יש משקאות קבועים. יש טווחי מחיר שנשארים זהים.
מי שלא מפרסם מחירים, נמנע מזה בכוונה תחילה. תפריט משתנה זה תירוץ.

bruno01

New member
תודה על הדיווח.

כיף לשמוע שנהנתם, למרות שתיאור המנות והמחיר הסופי לא מושכים אותי לנסות.

לא לגמרי הבנתי, באיזו מיד נהנית "בשורה

התחתונה". רמת המחירים הזו נושקת ל- או כבר נמצא ב-חלק הגבוה של המדרג, ועקב כך נוצרת ציפייה לחוויה חיובית מאד. אני לא מאלה שמחפשים שכל מסעדה "תסעיר" אותם - אבל ברמות מחיר של כ-600-700 ש"ח לארוחה זוגית אני כבר די מצפה שכל מרכיב יהיה משכנע וסך החוויה יהיה ללא דופי. איך הרגשת?

הביקור היחידי שלי ביפו-ת"א היה מזמן והוא היה רק לעסקית - אבל לא עורר אצלי רצון לחזור. אני זוכר שתוך כדי האוכל הסתכלתי במטבח הפתוח ואז הבנתי לראשונה שצורת עיצוב חלל זו אינה לטעמי. אני מעדיף להתרכז באוכל ובבן שיחי ולא באנשים באמצע יום העבודה שלהם. אבל בזה אני כמובן שונה ממך ומרבים וטובים אחרים...

מיתר44

New member
הייתי במצב מתאים

לצפיה ולשיח קל עם הצוות, האוכל היה סביר
וטעים. לא מסעיר שהמושג ״בסדר״ התאים לו.
השירות בהחלט כן.
עלות היין הוסיפה 100 שח כך ששלוש ראשונות ועיקרית
ב 300 זה רחוק מלהכניס אותי להרגשה שאני מנוצל לשוא.

למעלה