יפה תורה עם דרך ארץ

יפה תורה עם דרך ארץ

איפה איפה כל אותם חכמים שאומרים תורה ותורה אני לא אומר תורה זה העיקר לא מזלזל בכלל אבל חלאס באמת יש יותר מ70 אחוז של חרדים אם לא יותר שלא מסוגלים לשבת כל היום נוו אז באמת אולי יקום מישו ויתחיל למסד בצורה ענינית את כל אותם בחורים או אברכים שלא יושבים ובאמת לומדים כל היום אולי יקום מישו ויתחיל לסדר את הענינים להקים מקום ממוסד עם אישור מרבנים גדולים ויתחיל לשבץ את כל אותם בחורים שלא מסוגלים לשבת כל היום אבל יחד עם זאת מעונינים שהערכים שלמדו ישארו איתם הלאה וישמרו על הרוחניות שלהם ואפשר לשלב עבודה או לימודים או צבא יש מלא מסלולים לחרדים אבל צריך ארגון שייעץ לאיזה תהליך הבחור צריך ללכת מה טוב לו מבחינה רוחנית גשמית כספית הכל וישתלבו בציבור זה אפשרי עם קצת רצון אפשר לעשות הכל ויותר מיזה אות 70 אחוז ירגישו יותר מסופקים כאשר באמת ישתלבו הן בעבודה הן בלימודים או צבא ועדיין ישארו עם הערכים שלהם וילמדו תורה בזמנם הפנוי הסיפוק שלהם יהיה כל כך עצום שלא יבינו למה לא עשו את זה קודם .
ועוד יותר לא סתם נאמר יפה תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכת עוון
אגב אני הראשון שיקום להצטרץ לאירגון כזה מי שחושב כמוני או ייתן לרעיון גב אני איתו וגם מי שלא אהיה מעוניין לשמוע למה לא מחכה לתגובות...

שראליס

New member
ברור שרק תורה זה לא ריאלי

ובחו''ל המצב אכן שונה

לדעתי הסיבה שזה ככה בארץ היא משום שבהקמת המדינה החרדים היו מאוד מפחדים שהחרדיות ילך לטמיון לכן התבצרו חזק מאוד בעמדתם ובתוך עצמם שלא להתערב עם הציבור הכללי

כהיום אני צושב שהאיום אליהם היא לא כל כך חמור ואפילו אם יתפתחו לא יקרה כלום וגם עצם ההסתגרות ממאס להרבה אנשים את כל החרדיות ולכן משתלם להם להפתח יותר אבל מה לעשות שאין להם שכל לזה ומתבצרים בעדתם יותר

שראליס

New member
ברור שרק תורה זה לא ריאלי

ובחו''ל המצב אכן שונה

לדעתי הסיבה שזה ככה בארץ היא משום שבהקמת המדינה החרדים היו מאוד מפחדים שהחרדיות ילך לטמיון לכן התבצרו חזק מאוד בעמדתם ובתוך עצמם שלא להתערב עם הציבור הכללי

כהיום אני צושב שהאיום אליהם היא לא כל כך חמור ואפילו אם יתפתחו לא יקרה כלום וגם עצם ההסתגרות ממאס להרבה אנשים את כל החרדיות ולכן משתלם להם להפתח יותר אבל מה לעשות שאין להם שכל לזה ומתבצרים בעדתם יותר

אולי באמת כדאי

לדבר עם יתד נאמן שיארגנו ועידת רבנים שכזו... למה נראה לך שמישהו יעיז להרים את הכפפה הזו? יש את מפלגת טוב שמנסה לעסוק בנושאים אלו והיא -לצערי- מחוץ לקונצנזוס בגלל יראת הרבנים מכך שהישיבות יתמעטו.

יפים סימני פיסוק עם תווים אלפאבתיים

ששילוב שניהם משכח את יגיעת הקריאה...

.,?!:"

למעלה