יפה - ביקורת שניה

גידי42

New member
יפה - ביקורת שניה

ככה סתם בערב שישי , בפרץ ספומטניות בלתי מוסבר ובלבוש ערב פורמלי שכלל שורטס סקסים, טי שרט וכפכפים שנקנו בכל נעל סנטר, החלטנו לצאת לשבת קצת ליד הים , להתענג על האוח הנעימה ועל כמה דגימות של אוכל. יפה נבחרה ולא במקרהף על סמך הביקור הקודם במקום שהיה לא מאכזב בעליל. הגענו בשענ מוקדמת יחסיץ מה שאיפשר לנו לבחור מקום דיי אסטרטגי על המירפסת הצופה לים. עוד לפני שהספקנו למקם את עכוזינו החינני הוגשו לנו מבחנות קטנות ל"טעימות" של כל מיני סוגי משקאות. אני הלכתי על מרגריטה ברד ימון (35 ש"ח) שהיתה מצוינת ומרעננת והיוותה דג'סטיף מצוין. השאר הסתפקו במשקאות קלים. פאייה פרות ים (39 ), שרימפס בשום ושמן זית (35) חציל בפסטו (25) קבבונים (35) וכנפי עוף (29) ן פיתה פרסית (18) , פיתה פרסית = חצי פיתה. הרכיבו את ה"נישנושים". האיה , למרות שלא דמתה כלל לפאיה היתה עשירה בפירות ים והיתה מאד משביעה וטעימה רק שצריך ללמד את הטבח שפאיה מוגשת על מצע של מין אורז דביק (ריזוטו) ולא על סתם אורז לבן אבל מכיון שהיא היתה מאד טעימה ופירות הים נתנו בניבות , העדפתי להתעלם. כנפי העוף שהיו מושרים במרינדה היו גם הם טובים מאד והעדות הכי טובה לכך היתה ערימת העצמות שנשארה על הצלחת (אפשר היה להרכיב מהם את ג'וני משעורי ביולוגיה) הקבבונים והחציל בפסטו היו גם הם טעימים.טוברוג מהחבית (23) עזרה לי לשטוף את השאריות. על השירות התנהל ויכוח אם הוא היה יעיל או מתעלק. לשותפי לארוחה היה נדמה שהמלצרית דוחקת בנו להזמין עוד דברים או להתחפף והם גם העירו לה על כך משכמעט גרם לה לפרוץ בבכי (משלא מנע מאיתנו להשאיר טיפ נדיב לרצות את מצפונינו) לסכום: אחלה מקום לקיץ, אוכל טעים, פשוט ומתומחר בצורה מאד הוגנת. משבולט ביפה שהמחיר של האוכל שווה כמעט למחיר של השתיה שזו תופעה שעוד לא ניתקלתי בה אך אני יכול להבין את ההגון העיסקי שמאחוריה. טוב למי שאוכל יותר ושותה פחות. לכו, לפני שיגמר הקיץ!!!

גידי42

New member
אהה שכחתי...

בטיילת החדשה שפתחו בכניסה ליפו. מחנים במגרש גדול וחופשי (על יד פיני בחצר, אחרי מנטה ריי) ומתחילים ללכת לכיוון יפו. יש עוד כמה מקומות שנראים מאד מושכים ובאותו קונצפט,אבל אני ממליץ להתעקש על יפה. השאר ניזונים מפליטי יפה.

Lear22

New member
אחלה בחלה ביפה

אבל מה הקטע של הפיתה הפרסית הזו אהה גידי? לא ברור מאיפה הם הביאו את המונח הזה, כי פרסית היא ממש לא. סתם חצי פיתה שמרחו עליה שמן זית ותבלינים.

עמית@

New member
נשמע נהדר

|אייקון שאוכל המון ומניק המון וכמעט לא שותה אלכוהול ולכן זה משתלם לו|

למעלה