יפאן - אטה

יפאן - אטה

טונג'ין? מישהו אחר שמכיר את החברה היפאנית? בתקופת יפאן המסורתית היא חולקה למעמדות שבגבוה בהם היו הסמוראים ובנמוך ביותר היו האטה שבעצם היו חסרי המעמד, מעין כת הטמאים של יפאן, אלה שעסקו בשחיטה, תליינות, בורסקאות וניקוי מחראות. יש שרידים לבידול הזה של המעמד? עדיין מבחינים היום ביפאן באנשים ממוצא כזה? אנשים מסתירים מוצא אטאי של המשפחה שלהם? עדיין רואים במקצועות הנ"ל מקצועות נחותים השמורים לקטגוריה חברתית מסויימת? (טוב, מלבד התליינים).

Tonjin

New member
בחברה היפנית שאני מכיר אין שום שריד

וזכר לחלוקה הזו, יכול להיות שהיא נמחקה לחלוטין בתקופת רפורמת מאיג'י ו/או באלו שלאחר מלחמות העולם או שיש פשוט דברים שאני לא מודע להם... (יכול להיות שאנשים מסתירים את המוצא הזה כ"כ טוב שאף אחד לא יודע...
) אגב, מבין המקצועות שהזכרת כמעט רובם נעלמו (טוב, מלבד התליינים..) למעט אולי השחיטה ולגביה לא ידוע לי שיש גישה מיוחדת...

יפאן - הודו 0:1

תודה על המידע בהודו הטמאים עדיין מנודים וכבר היה שם נשיא שניסה לשנות את זה ונרצח בין השאר בגלל זה

ראיתי על זה סרט בערוץ 8 ../images/Emo141.gif

דיבר שם מנהיג של ארגון פוליטי של כת הטמאים, שאמר שאין דרך לשפר את חייהם של הטמאים זולת עזיבת ההינדואיזם. הוא עצמו המיר את דתו לבודהיזם, ונטען בסרט שרבים עשו כמותו. הסרט מתחילת העשור הנוכחי.

אלי ו.

New member
רעיון ציני אבל גאוני! ../images/Emo45.gif

אם הדת שלך דופקת אותך, עבור לדת אחרת. מזכיר את קונסטינטינוס שצר על רומא. כשחוזי העתידות האליליים צפו את תבוסתו, הוא פשוט המיר את דתו לנצרות והפך את התחזיות ללא רלוונטיות עבורו.

מעבר לכך

ההינדואיזם אינו רק דת אלא מערכת חברתית איש כת הטמאים הפורש מההינדואיזם משול להומוסקסואל חרדי היוצא בשאלה על מנת להתחיל לחיות כאדם נורמלי

Mנטה

New member
ציני ולכן לא מתאים לכולם

כי אם אותו הומוסקסואל כן מאמין ביהדות ובערכיה, הוא מוותר על חלק אחד של זהותו תמורת השני, לא משנה במה הוא בוחר. זה מאוד עצוב. יש אנשים שאף פעם לא יהיו שלמים עם עצמם (כמו אלו שמנסים לשנות את מינם).

מוּסקט

New member
ואני מכירה

אחד, שהיה חרדי עם חליפה, כיפה שחורה וזקן עבות שנכנס לדיכאון מכיוון שבתוך גופו הוא בעצם אישה ולא היה לו מוצא של כבוד. להתאבד הדת אוסרת ולחיות כאשה שהיתה פעם גבר גם כן... בסופו של תהליך מאוד מיוסר הוא החליט ללכת על הטרנסג'נדריות ולעזוב את הדת. בכל החלטה שלקח הוא "מת" באיזה אופן.

Mנטה

New member
תגידי, ואם הוא היה גבר חילוני

שהיה עושה ניתוח לשינוי מין, הרי הוא עדין היה לא-גבר-לא-אשה, האם אז הוא היה שלם עם עצמו ? נדמה לי שאיך שלא מסתכלים על זה, הם אומללים. (וכמובן ככל שיש להם יותר קונפליקטים, הם יותר אומללים).

ואני מכירה

אחד שבחר להישאר דתי ולהימנע ממימוש אהבתו. והוא אכן 'מת'. הוא אף פעם לא חי באמת. הוא חי על-יד. הוא לא מרשה לעצמו להרגיש. הוא חושש שאם יחווה הכל כפי שצריך לחוות, הוא ירצה לחוות גם את אהבתו. ולכן איבד את היכולת לרצות משהו באמת. כשדיברתי איתו היתה לי הרגשה של 'פלסטיק'. עצוב.

למעלה