יער נורווגי

Guy K

New member
יער נורווגי

היום שמעתי על הספר, ועל הסופר בפעם הראשונה. ראיתי את השם בשרשור שהיה פה לפני כמה ימים אבל לא ממש טרחתי לבדוק על מה זה, כי מה לי ולספרות יפנית. בקיצור, מישהו אמר לי שהספר הזה הוא כמו אתגר קרת ביפנית, רק הרבה יותר טוב. שיש בו עושר לשוני ויש בו רגש בכמויות ועדיין הוא מאופק ומקסים. ואז הלכתי למאמרי הפורום וראיתי שגם ריוונדל נתנה לו חמישה כוכבים ריוונדלים. ואחרי ששמעתי שהספר הזה הוא הלהיט בה"א הידיעה בקרב תלמידי קולנוע בארץ - בכלל הבנתי שאני חייב לעלות על הרכבת. אז אני הולך לקנות את הספר מחר ואני מבטיח לשתף אתכם ברשמיי. אגב, הרעיון של מאמרי הפורום הוא גאוני, והוא מתחיל לתפוח. אולי כדאי לחלק לתת קטגוריות, או להוסיף מאמרים כפולים על אותו הספר? ואם כבר בהצעות ייעול עסקינן - אפשר גם וצריך להכניס את האינפורמציה על הסופרים שנאספת פה מדי פעם בספיישלים של סוף השבוע למאמרי הפורום. אפשר להפוך את הפורום לאתר תוכן מהשורה הראשונה, בקלות.
ובברכת לילה טוב מטקסס כתבנו גיא

Guy K

New member
והנה זה

אין לי מושג למה חשבתי שאין "על הסופרים" במאמרים. והייתי בטוח שחיפשתי לא מזמן ולא מצאתי. מוזר.

Rivendell

New member
שני דברים, ברשותך

דבר ראשון... אתגר קרת??!?!?! אני מצטערת, אבל זאת ממש השוואה מעליבה בשביל היער, שהוא ספר גאוני לחלוטין, שלא לדבר על מורקאמי, שהוא סופר ממש מופתי בעיני. אתגר קרת, עם כל הכבוד, הוא שטאנץ קיקיוני למדי. "יער נורווגי" הוא ספרות איכות אמיתית. אין אף אדם שהמלצתי לו עליו שלא אהב. והמלצתי עליו בערך לכל מי שאני מכירה, אפילו ברמת היכרות שטחית. מתוכם, הייתי אומרת שבערך שליש גם קראו אותו. זה הרבה אנשים. מה שמזכיר לי שלפני יומיים באמת נפגשתי עם אחד מהם, שסוף סוף קרא אותו אחרי שאני כבר שלושה חודשים מטרטרת לו את השם בלי הפסקה (היתה לי הרגשה שהוא יאהב), וכששאלתי איך היה, הוא עצם עיניים, נשען אחורה, ואמר "ממממממממממממממממממממ" תוך גלגול עיניים למעלה. הוא נראה בגן עדן
ודבר שני, הוגת הרעיון להכניס את כל ההמלצות למאמרים מודה לך על סיווג הרעיון כ"גאוני"
(אני נהיית גאוותנית. רע רע רע!) וברצינות - ברגע שיהיו עוד, הרעיון הוא לחלק אותם פר אותיות, כדי להקל על הרעיון, או לחלופין להעלות כלי נוסף לפורום - "מילון מושגים", שדרכו אפשר יהיה לחפש את שם המושג, ולקבל קישורים למה שיש עליו בפורום. אפשר לראות איך זה נראה בפורום מד"ב, הם עשו עבודה נהדרת. עוד לא החלטתי איך נעשה את זה כאן, אני פתוחה לרעיונות

roni64

New member
מותר לכתוב כאן

בזהירות שלא יתנפלו עלי, שלאור ההמלצות קראתי את "דרומית לגבול, מערבית לשמש" ולא הוקסמתי ? עשה עלי רושם די שטחי ומעורפל. נראה לי שאוותר על "יער נורבגי". לעומת זאת ההמלצה על מרגרט אטווד הובילה אותי להיכרות עם סופרת נפלאה, אם לשפוט בינתים עפ"י "הכלה השודדת". כבר מזמן לא צללתי כך לתוך ספר, וממש חייתי את סיפורן של שלוש הגיבורות. "מעשה שפחה" הוא הבא בתור.

Rivendell

New member
רוני - לכתוב מותר הכל (כמעט)

אבל בעוד שאכן לגבי "דרומית לגבול" הדעות חלוקות, את "יער נורווגי" אני פשוט לא מכירה אף אחד שלא אהב, ואפילו אהב מאוד. כך שבאמת ההפסד כולו שלך אם לא תיתני לזה צ'אנס. זה אחד הספרים היותר מקסימים שקראתי בחיי, ואם סמכת על ההמלצה שלי בנושא אטווד הנהדרת (ותקראי גם את "עין החתול", כדאי מאוד), תסמכי עלי גם בנושא "יער נורווגי". זה פשוט שווה קריאה.

roni64

New member
"עין החתול"

אני מנסה ללא הצלחה להשיג, אבל לא הרמתי ידים.

neta2

New member
רוני - אני קניתי אותו

לאחר מאמצים מרובים ב"שפת אם" ברחוב אבן-גבירול בת"א .. קצת יקר אבל שווה

ferlio

New member
במידה ואת קוראת באנגלית, אז יש

סיכוי גדול שתמצאי אותו בחנויות לספרים משומשים.

roni64

New member
תודה, אבל

למרות שהאנגלית שלי שוטפת לצורכי שיחה וכתיבה ולצורכי עסקים, ולמרות שהיא משמשת אותי על בסיס יומיומי, שפת הקריאה היחידה שלי - כשמדובר בספרות, לא במאמרים מקצועיים - היא עברית. כך נוח לי יותר לשקוע בסיפור.

Guy K

New member
בכיף :)

אין לך במה להתבייש, זה נהדר שההמלצות, לפחות אלו המנוסחות ביותר מ"מגניב, אהבתי, ממש ספר פצצתי (שגיסתי כתבה)" נכנסות למאמרים. זה גם חוסך זמן למי שרוצה פרטים וגם יוצר ארכיון הרבה יותר יעיל מארכיון ההודעות. עד כאן למחמאות. לגבי הצעות ייעול - יש המון. עוד לא ראיתי מה עשו במד"ב, אבל אני מניח שאפשר לחלק את המאמרים לפי - שם הספר שם הסופר ז'אנר עברי / מתורגם / שפות אחרות התקופה שבה נכתב הספר - או התקופה שעליה הוא מדבר וכהנה וכהנה. בגדול, גם ללא שום שינוי אסופת ההמלצות מוצלחת ומרשימה, וגדלה יום יום, השינוי יהיה בעיקר מבחינה חזותית. אם הייתי אני עורך את האסופה הזו, ואני יודע שזו עבודת פרך ואני לא יודע אם תרצי בכלל לקחת אותה על עצמך - הייתי משאיר את המאמרים באותה הקטגוריה, ומכניס למאמרי הפורום גם קטגוריות של א' ב'. בכל קטגוריה כזו היתי פותח מאמר לכל ערך (אם בוחרים בשם סופר או ספר), ולמאמר הזה הייתי מכניס קישורים להמלצות שנכתבו עלים, לאתרים, לתמונות, לאתרי קנייה, וכו'. אם תרצי אני אשמח לעזור לך לשכלל רעיון זה או אחר. ולאתגר קרת - זכותך המלאה לחשוב שהוא שטאנץ קיקיוני. בעיני הוא סופר נהדר שסובל מחשיפת יתר והערצה עיוורת שלא בצדק. מבחינה ספרותית אני חושב שבין הסיפורים שלו, שחלקם לא מצאו חן בעיני, אגב, יש בהחלט סיפורים שיש בהם ניצוץ גאונות. הוא בהחלט מצליח לחשוב על דברים שנראים מאוד הגיוניים - אבל מעולם לא חשבתי עליהם. בגלל זה, אני מעריך אותו מאוד. להגיד שהוא הסופר האהוב עליי? הוא לא. להגיד שהספרים שלו השפיעו עליי במיוחד? גם לא. אבל לזכותו ייאמר שהוא בהחלט יצר לעצמו סגנון ייחודי, ושבדרך כלל הוא כן מצליח לרגש אותי, או לפחות לגרום לי לחשוב. את הספר, אגב, עוד לא קניתי מאחר והשעה כאן היא ארבע בבוקר ורק עכשיו חזרתי מהעבודה. מחר, אני אטפל בזה. יום טוב !!!!! גיא

Rivendell

New member
אתגר קרת

לא אמרתי שהוא נוראי. יש כמה סיפורים שלו שהם בהחלט חביבים, ויש בבעלותי אפילו את שני הספרים הראשונם שלו ("צינורות" ו"געגועי"). אבל להשוות בינו לבין מורקאמי, שנחשב לאחד מגדולי הסופרים היפניים העכשוויים, זאת פשוט היסחפות פרועה. אתגר קרת חביב, אבל הוא לדעתי הוא לא ישרוד היטב את מבחן הזמן (רק דעתי, כמובן). והוא לא מגיע לקרסוליו של מורקאמי. ולגבי המאמרים, אוף
כמה עבודה! אבל לא נורא, אני אחשוב עוד קצת איך הכי טוב לעשות את זה. מה שחבל לי זה שאין לי אפשרות לייצר תת-קטגוריות, שזה היה פותר לי את רוב הבעיות. אני אוועץ בהנהלה
(יעני אציק להם).

rannot

New member
מאמרים כפולים.

אין צורך במאמרים כפולים על אותו הספר, יש במאמרים אופציה לתגובה. זה יהיה נחמד אם אנשים שקראו את הספרים גם יגיבו ויחוו דעות שונות על כל ספר, זה יתן נפח לכל המלצה.

Rivendell

New member
מאמרים כפולים

יש לי הצעה עוד יותר טובה (שלא ברור לי למה לא עלתה לי קודם) - פשוט לשים יותר מהמלצה אחת על הספר במאמר שלו. אין בעיה עם זה. אני אשים את שמם של כל אלה שכתבו עליו תחת "מחבר". בואו נצא מנקודת הנחה שמיש רוצה לקרוא ספר רוצה לדעת עליו יותר מדעה אחת, ובצורה כזאת יש מינימום טרטור. עוד דבר שאפשר להתחיל לעשות זה לתת בסוף המאמר לינק לדיון שהיה על הספר בפורום.

LuNaTiC

New member
אוקיי, אני לא שייכת לכאן... ../images/Emo13.gif

אבל הגורל (וכמו כן עמוד הקהילות של תפוז) הביא אותי לשירשור הזה. אין לי מה להוסיף למה שאמרו פה על "יער נורווגי", אבל לא יכולתי לעצור את עצמי מכיוון שאני פשוט אוהבת את הספר הזה כל כך!!! וסוף סוף מצאתי מקום לכתוב את זה
פשוט אי אפשר להניח אותו בצד. הוא ממש זורם לאורך כל הדרך! (זה היה הנסיון שלי לכתוב ביקורת שהיא יותר מ"ספר מדהים, פצצה, אהבתי"
) באמת, לא תעזוב אותו לבד - אפילו רגע אחד
חוץ מזה... אולי זה יפתח אותך לספרות היפנית שכרגע הקשר בינך לבינה הוא מקרי בהחלט. ועוד מילה על מוראקמי - על מה אתם ממליצים? קראתי בינתיים את "יער נורווגי" ואת "הפיל הנעלם" (חמוד מאוד, מעורר מחשבה לעתים, עם כמה נפילות... הייתי משווה כאן לאתגר קרת - אבל חס וחלילה את יער נורווגי!).

Rivendell

New member
עוד כמה ספרים

"דרומית לגבול, מערבית לשמש" - כמ שאמרתי, הדעות חלוקות. יש עליו ביקורות במאמרי הפורום. אני אהבתי אותו, אבל יש כאלה שלא זה לא "יער נורווגי", אבל זה גם לא סבל
הבנתי שהחדש שלו - "אנדרגראונד" אמור להיות מאוד מעניין. ואם את רוצה עוד קצת ספרות יפנית - אז "המטבח" של בננה יושימוטו, וגם "לטאה" ו "n.p" שלה. על חלקם יש פירוט במאמרים. ו... ברוכה הבאה

תלתלית

New member
הגעתי לכאן

בעקבות ההודעה המועדפת בשער תפוז. עבדתי בחנות ספרים ואני מאד מאד אוהבת לקרוא, יש לי על המון מה להמליץ, ואני מסכימה עם ההמלצות על יער נורבגי. אפשר להצטרף אליכם? אני קוראת כעת את החדש של בננה יושימוטו שנקרא "ישנה". והוא נפלא כמו שאר ספריה. "המטבח" בעיני הוא המוצלח ביותר.
שולחת לכם פרח לעת עתה. תלתל

neta2

New member
היי ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

"המטבח" אכן על הכוונת, הודות לריבנדל שעשתה לי חשק , "דרומית לגבול" חברה היתה אמורה להשאיל אולם, לא יוצא לנו להפגש
ואין אותו משומה בחנויות.. ספרי את רשמייך מה"מטבח" לכשתסיימי, אשמח לשמוע חוו"ד.

תלתלית

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo39.gif

שלום נטע, את ה"מטבח" כבר קראתי לפני מעל שנתיים. נהנתי כל כך ,יש בו הכול מהכול-אסופת רגש קסומה. יושימוטו כותבת נפלא ושמחתי להכיר את התרבות היפנית. אך מעבר לתרבות היפנית, הרגש החזק ביותר שחשתי לאחר הקריאה הוא את האהבה עצמה. כמה יפה היא מביעה את הדברים הקטנים שיש באהבה , את הכמיהות. אני ממליצה על הספר הזה בחום, והוא בין היחידים שאני עדיין מסכימה להשאיל, רק כי מתחשק לי לפזר את האהבה הזו שמצאתי שם בסיפורים. יש שם יומיום, פשטות, אהבה, אוכל, געגוע וכמיהה. כיף לי כאן, אני מתחילה להרגיש כבר כמו בבית.
תקראי אותו, ותספרי לי מה את חושבת אוכל להשאיל לך אם אנחנו מתגוררות קרוב..(סמני לי במסר אם תרצי).

למעלה