יעקב גנוט

hava12

New member
יעקב גנוט

האם מישהו מכיר את יעקב גנוט מהעיר בורשה בהונגריה? אני מחפשת פרטים עליו. ידוע לי שהוא היה באושוויץ ונפטר מטיפוס. לאשתו קראו חוה ויקי מושקוביץ, והיא ניספתה עם שלושה מילדיה באושוויץ. כיצד אפשר להגיע לארכיון של אושוויץ? חוה.

א77

New member
חוה

האם את מחפשת את האיש נקודתית?" או שזה ממשפחתך, ואת מתעניינת במשפחה בכלל? אני מכיר כמה גנוט. אחד מהם ידוע ומוכר מאד. הוא מוציא לאור מידי שנה לוח הנקרא דבר יום ביומו, או אולי דבר בעתו. שכחתי את השם. הבנאדם מומחה בקנה מידה עולמי לצבאות השמים. מהלכי הכוכבים ועוד הרבה דברים. בטח ספרן ידע לומר לך גם עליו. הוא כבן 47 אם איני טועה. ושמו הפרטי הוא מרדכי. אני מכיר עוד גנוט שחושבני שאין ביניהם קשר.

hava12

New member
תשובה ל- א 77

האמת היא שאני מחפשת פרטים על יעקב גנוט שכנראה נפטר מטיפוס באושוויץ, ורציתי לדעת מתי, ופרטים נוספים. לא ידוע לי על קרובי משפחה שלי בשם גנוט. תודה, חוה.

Melitz

New member
ספר זיכרון בשנת 1985 יצא ספר זיכרון לעיר Borsa המחבר:גדליה שטיין נסי לאתר את הספר באחת הספריות האוניברסיטאיות

hava12

New member
תשובה ל- Melitz

תודה, אני מכירה את הספר. רכשתי אותו בזמנו, אך לא היו בו פרטים על בני משפחתי. חוה.

friend9

New member
מפרסומי ארכיון אושוויץ

יצא ספר המפרט חלק קטן מהקרבנות (69 אלף): Death books from Auschwitz הספר נמצא בספריות: יד ושם, אונ' ת"א, אונ' בר אילן, הספריה הלאומית. עומדים להעלות אותו כקובץ בר-חיפוש (באתר של ג'ואישגן או של מוזיאון השואה בארה"ב). אם מישהו יחפש שם יוצאי הונגריה לפי הפרטים שנתת - קרוב לוודאי שלא ימצא אותם, כי הם נרשמו ככתוב בתעודות שלהם, עם שם פרטי הונגרי. דרך אגב, האם חוה או ילדיה היו תאומים? האם ידועים לך שמות הילדים?

hava12

New member
תשובה ל friend9 מחוה

חוה מושקוביץ לא הייתה תאומה וכך לא ילדיה. ילדיה נקראו: הרשי ,ששי ואסתר. האם יש לך את כתובת האתר בארה"ב? אגב, חוה נקראה בשמה המלא בתעודת הזהות: חוה-ויקי מושקוביץ. תןדה לך, חוה

hava12

New member
friend9 מחוה

מסתבר שאכן שניים מילדיה של חוה היו תאומים.האם ידוע לך משהו עליהם? חוה.

למעלה