יעקב ברגר ז"ל

צביקוש21

New member
יעקב ברגר ז"ל

נזכרתי המשהו מעניין.... לסבא רבא של סבא שלי ז"ל היה נכד בשם יעקב ברגר. כלומר קרוב משפחה רחוק שלי. ממה שידוע לי עליו: נולד בפולין (ביינדזיוב) בשנת 1907. חי בירושלים. נמנה בין ראשי ההגנה של ירושלים ובין מפקידה הבכירים. היה בין המגינים על ירושלים העתיקה ועל חברון בשנת 1929. שימש כסגן מפקד מרחב ירושלים. נפצע אנושות בקרב על חניתה שבגליל העליון בערב עלייתה על הקרקע, בשנת 1938 , כחודש לפני נישואיו המיועדים. היה בן 31 במותו. נקבר ברמת רחל. על שמו נקרא אחד מרחובותיה של ירושלים , הוא רחוב יעקב ברגר בשכונת גונן ח". סתם חשבתי שמעניין...

צביקוש21

New member
ועוד משהו....

מכיוון שתיכף מתקרב האזכרה של סבא שלי ז"ל פרופסור אליעזר שטרן ז"ל (נפטר ב 1981) מצאתי לנכון להזכיר דברים שקשורים בו... אז כך.... אגב מדהים כמה דברים מסוגל אדם לעשות בחייו.... הקמת בני עקיבא בלודז ביחד עם עוד חברים, כמו כן סבא שלי ז"ל שימש שם כמדריך ומרכז. בהמשך שימש בארץ ישראל כמדריך בעליית הנוער כגון בשדה יעקב , ובמקווה ישראל. עבודה חינוכית עם הנוער בעיר העתיקה בירושלים. בזמנו הוזמן על ידי משרד החינוך להציע שינויים בחינוך לקראת העתיד וכך נולד דו"ח הוועדה אשר עסקה בחינוך הממלכתי דתי בפרספקטיבה של העתיד. כמו כן הוא היה זה שהפך את המחלקה לחינוך באוניברסיטת בר אילן לבית הספר לחינוך. עמד בראש הפרויקט הממלכתי של מיכלול בתי המדרש למורים. הגה את רעיון "המכון לחקר החינוך הדתי" ליד בי"ס לחינוך ולאחר פטירתו נקרא המקום על שמו. היה יועץ של שר החינוך זבולון המר ז"ל קידום החינוך בגולה, עיקרי הפעילות במישור זה היו הקמת המועצה הפדגוגית של המנהלים ברחבי קנדה הקמת המכון לתוכניות לימודים בגולה הקמת המרכז לחינוך בגולה. אכן איש רב פעלים. מפעל חייו נגדע בעקבות מחלת הסרטן הנוראה . נפטר בכ"ד מנחם אב , שנת תשמ"א , 24 לאוגוסט 1981 . בן 66 היה בפטירתו.

אכן איש רב פעלים

נישמע מסוג המורים שאבא שלי מגדיר אותם כאנשי רוח ציונים וניפלאים שידעו לראות לעומק נישמת הילד. שלך חנה גונן

ornan

New member
אל תשכח להגיע למפגש ולהביא אתך

את מה שהבטחת.

צביקוש21

New member
סבתא שלי לא תגיע...

סבתא שלי לא ממש מעונינת לפתוח את העבר.. היא החליטה שהתעמקה יותר מדי ושהיא עייפה מלנבור בעבר שלה ושל משפחתה.. היא מתרכזת בכתיבת עוד ספרי מחקר וביקורת על שי עגנון (שאותו הכירה אישית) ושל ביאליק.... אבל אני יגיע עם חלק מספריה שעוסקים במשפחתי ובעניני שואה ...

יעלאיזנ

New member
הורי זוכרים אותו

ויודעים לספר שהיו לו שני בנים. אחד מהם למד במחזור של אחותי. מן הסתם אתה בן של אחד מהם.

צביקוש21

New member
היו לו 3 בנים ובת....

לסבא שלי אליעזר שטרן ז"ל וסבתא שלי שתחיה עד 120 דינה שטרן נולדו 3 בנים ובת.... אחד מהם אכן אבא שלי.. עוד בן הוא אישיות בכירה בבר אילן ועוד בן איש מחשבים כיום ורווק.. (בן 38) הבת היא פסיכולוגית ויועצת בבי"ס בירושלים בחינוך המיוחד.

צביקוש21

New member
רגע נזכרתי בעוד משהו...

יש לי נטיה להיזכר בדברים בעיתויים מוזרים... נו שיהיה.. בכל אופן דודה שלי כלומר אחות של אבא שלי נשואה, לפרופסור ידוע מהאוניברסיטה העברית אבל מה שמעניין זה שהוא בן לאחד המשפחות היותר ותיקות וידועות בירושלים (כיום השם משפחה שלו שונה מאחר ולפני עשרות שנים החליטו לשנות את שם המשפחה במשפחתו) שם המשפחה שלו במקור הוא שמשילביץ , השם עוברת כמו שצינתי לשלהב. . אביו של יוסי (בעלה של דודה שלי) אליקום יהושע שמשילביץ ז"ל יליד ירושלים , דור שלישי בארץ. אביו (סבו של יוסי) היה ידידו הטוב של הרב אברהם יצחק הכהן קוק, ושימש כמשגיח בישיבת "עץ החיים" בעיר העתיקה בירושלים. סבו שעל שמו נקרא דוד שלי יוסי היה בין מייסדי השכונות "שערי חסד" ו"קריית שמואל" בירושלים. אבי סבו של דוד שלי יליד רוסיה הלבנה שימש כרבה של העיר קורליץ שליד מינסק.

יעלאיזנ

New member
הפרטים מצמצמים את האפשרויות

אחותי ילידת 55' מכאן שאו האישיות הבכירה בבר-אילן או אביך למדו איתה באותו מחזור.

צביקוש21

New member
אז כך...

אבי נולד ב 1949.... אגב כשאמרת במחזור .. על איזה מוסד\בי"ס מדובר? תתני יותר פרטים מזהים שאוכל לאמת את זה עם דוד שלי. אגב יש לציין שמשפחת סבתא וסבא שלי היו מתגוררים עד שנות ה 70 בת"א בשני כתובות..תחילה התגוררו ברחוב מנדלי 13 ולאחר מכן (יתכן שהפוך ואני מתבלבל..) ברחוב נחמני...... באמצע שנות ה 70 עברו (יותר נכון עברה סבתא שלי ושני בנים שעוד היו רווקים אז) לפתח תקוה שם היא מתגוררת עד היום עם הבן שלה ..(בן 38 ועדיין גר אצל אמא..)

צביקוש21

New member
ועוד משהו בהמשך

אם זה יעזור לך אז סדר הלידה במשפחת אבי היה כזה. קודם נולדה האחות ... דודה שלי שכיום נשואה ומתגוררת בשכונת בית וגן בירושלים. לאחר מכן נולד אבי (שמן הסתם נשוי..:) ) ואנחנו מתגוררים בפתח תקוה. אחרי זה נולד אח של אבא שלי שהוא פרופסור למשפטים ואישיות בכירה מאד באוניברסיטת בר אילן , נשוי ומתגורר בירושלים בשכונת טלביה. ולבסוף האח הקטן (בן 38 כבר לא כל כך קטן) מתגורר עם סבתא שלי בפתח תקוה ועוסק בתחום המחשבים. אם תוכלי להגיד לי מה שם הבן שלפי ההורים שלך למד אם אחותך נוכל לאמת הענין ואולי ליצור מיפגש מענין בינהם או טלפון מרגש לא פחות....

למעלה