יעניין את כולנו

מעניין בהחלט, רק אם יורשה לי

להוסיף דבר מה הסיפור הפותח שעליו מבוסס הסרט הוא של או. הנרי אכן, סיפור מיוחד.

קורין1

New member
צדקת איש.....

אהבתי....תמיד יש מה ללמוד באהבה ונתינה מקורין שאוהבת ללמוד דברים חדשים

אטיוד5

Active member
למה אני כזה קצר רוח?

ברגע שראיתי את גודל הבורות של העיתונאי הפסקתי לקרוא. סרט קצר????? זה o.henry, זה.

למה אתה כזה רע ?

אז הוא ראה את זה כסרט. אני זוכרת את הסרט הזה לפני מאה שנה שהייתי בבית הספר. כל פעם התרגשתי מהסרט הזה מחדש. לימים קראתי גם את הספר. רע אחד !

אטיוד5

Active member
לא יודע, זה בדיוק מה ששאלתי.

ברגע שקראתי שהעיתונאי מפגין בורות כל כך תהומית איבדתי כל חשק להמשיך לקרוא. לא נתתי לו קרדיט במיל. ודווקא בדרך כלל אני נותן צ´אנס. הפעם נסגרתי לגמרי.

אדוני השופט

א. הכותב איננו עיתונאי. הוא עוסק בעניני רוח. ב. האיש ראה סרט. אולי קרא את הספר ואולי לא. מכל מקום, הוא לא רצה כנראה להתמקד בכמה הוא משכיל אלא להעביר מסר. לצורך העברת המסר לא משנה אם הסיפור נכתב ע"י O Henry או ע"י מתילדה שוורץ. ג. איבדתי כל סיכוי אצלך. גם אני לא קראתי את הספר. ד. כן. התכוונתי לרמוז לך שתתאזר באורך רוח. איש אופטימי שכמוני. רסיסים, את הקליפות של הגרעינים לא לזרוק עלי בבקשה.

אטיוד5

Active member
אם אסטרולוגיה היא ענייני רוח ...

אז בבקשה. אותי האיש ההוא הפסיד ברגע שהופגנה בורותו. פשוט לא טרחתי לקרוא הלאה. זה כמו שיבוא דן ראדר לירושליים לצורך סיקור לשישים דקות, יצפה מעל פסגת הר הצופים בהר הבית, וישאל את המלווה שלו, "מה זה פה שאנחנו רואים?". (זה קרה!!!) ברגע הזה הוא מאבד אותי. תאר לך שמישהו בא להעביר לך מסר, בתור דוגמא פותחת אומר לך שהעולם דומה בצורתו למנסרה משולשת. איזו מידה של אמון היית נותן במסר שלו? מזל באמת שהאיש לא התכוון להתמקד בהשכלתו. לא חשבתי שזאת מטרתו. במקרה, רק בתור תוצר לואי, יצאה מידת השכלתו לאור. ועוד משהו - זה לא ספר, זה סיפור אחד מיני רבים. נו, מערות, תראה כמה אורך רוח הקדשתי במיוחד עבורך ולכתיבת המילים האלה.
ובכלל, ההערה הראשונית שלי לא באה לתקוף אלא את עצמי. שאלתי בשיא הרצינות - מדוע אני קצר רוח עם בורים? אז מה אם הם בורים? אולי הם אנשים חמים ומקסימים? פאק שלי. וקוננתי עליו.

האתר נקרא אסטרולוגיה

האיש מתארח שם במדור "רוחני". אבל אתה לא טרחת לקרא. מצד שני אתה מסביר באורך רוח למה אתה פוסל אדם שלא קראת עד הסוף. והפוסל, במומו פוסל כידוע.

אטיוד5

Active member
המום הנראה היחיד שלי בינתיים ...

הוא שאינני מבין את הלוגיקה שלך. "לא טרחת לקרוא ... מצד שני ... לא קראת עד הסוף" נראה לי שאותו צד, לא????? בוא נעזוב את זה, הא?

ארזזז36

New member
לדעתי אפשר למצא אמיתות רציניות

גם בסרט מצוייר של סנופי. החוכמה זה לא לפסול אדם בגלל שהוא טיפש או לא יודע משהו (למשל כותב המאמר) ולהמשיך לקרא. לפעמים, דווקא בגלל החוסר ידע הנרחב של האדם, הוא אינו מסתבך בפילפולי היסטוריה ובמקום לצעוד במשעול דרוך היטב, פותח משעול חדש מעניין ולא ידוע . לכן, אטיוד יקר, קרא את מה שכותב מיסטר אמון עד הסוף , ולמרות בורותו התהומית בסיפורים קצרים של או הנרי (סיפורי ניו יורק הוצאת עם עובד , או אחרי 20 שנה גם כן באותה הוצאה:) הרי שיש מה לקרא וללמוד ממנו. לפחות אני למדתי.

אטיוד5

Active member
צודק

והוצאת לי את המילים מהפה. הנה, מאחת ההודעות הקודמות שלי, לא אלאה אותך בלינקים: "שאלתי בשיא הרצינות - מדוע אני קצר רוח עם בורים? אז מה אם הם בורים? אולי הם אנשים חמים ומקסימים? פאק שלי. וקוננתי עליו." וכמה שמחתי שאני יקר בעיניך. דרך אגב, אפרופו ההפניה שלך לעם עובד, את הסיפור הזה למדנו בשפת המקור בכיתה ח´ או ט´. שפה שווה לכל נפש שלא עברה על חוק חינוך חובה.

אטיוד5

Active member
שוב לא הבנתי את הלוגיקה שלך

הסיפור הכתוב די קצר. מה אתה מנסה להגיד לי? שאני קצר רוח? - נו את זה כבר אמרתי - אז למה אתה חוזר על זה? או שאתה מנסה להגיד משהו אחר? בחיי, לעיתים קרובות אני מנסה באמת ובתמים להבין אותך, אבל ללא הועיל. אפשר לקבל הסבר קצרצר ופשוט ועינייני בלי פילפולים?

קרב מוחות? רגגגגגגגע

ממלאה לי כוס דיאט קולה עם המון קרח מציתה סיגריה מתיישבת בכורסה רגל על רגל זהו. תתחילו

אטיוד5

Active member
נשמע דווקא ...

שכדאי מאוד לבוא ולהצטופף איתה בכורסא הלשכתית.

galgalit

New member
כל כך נכון ../images/Emo45.gif

אבל מה לעשות שנורא קשה להיות נחמדים כשממש ממש ממורמרים... הלוואי וזה היה פשוט

למעלה