יעל שלום

ilanli

New member
יעל שלום

במסגרת עבודת מחקר שאני עורכת (במסגרת לימודי תואר שני) אני בודקת תחום מסויים בציורי ילדים. לא אלאה אותך בפרטים, פשוט אני זקוקה להמלצתך על מבחן שבודק לטרליות. מבחן קצר ופשוט שמתאים לילדים החל מגיל 5 ועד מבוגרים. את המבחן אני צריכה להעביר לנבדקים (כלומר לא שאלון להורים או לגננת) והוא צריך להיות מתוקנן ומהימן בהתאם לחוקי האקדמיה. אודה לך אם תוכלי להמליץ לי על מבחן מעין זה. תודה מראש, ליאת אילן

איני מכירה

אבחון סטנדרטי (ואני מניחה שלמחקר את רוצה משהו סטנדרטי) ללטרליות - ובטח שלא בילדים. מעולם לא עבדתי עם ילדים. אולי יש עוד מטפלים בפורום, מתחום הילדים דווקא, שידעו יותר טוב ממני.

ilanli

New member
אבחון לטרליות לילדים

האם משהו מחברי הפורום העובד עם ילדים מכיר מבחן לטרליות, או יד דומיננטית שמתאים לגילאי 5 ועד מבוגרים? אני זקוקה לו לצרכי מחקר, ולכן הוא נדרש להיות מוכר ועומד בסטנדרטים אקדמאים.

אצל איירס

יש במבחן שמעבירים בדגם פרפר קו פעם בימין ןפעם בשמאל. לא זוכרת איך קוראים לזה כרגע, אבל תנסי למצוא מי שמשתמש בזה... שרון

ilanli

New member
נכון. ואני מחפשת...

מבחן לבדיקת יד דומיננטית. העדפת צד.

sarale20

New member
אולי תכנסי ל גוגל סקולר

schoolar.google.com אני מקוה שזה נכון תכתבי במילת מפתח HANDEDNESS יצאו לך מלא מאמרים שמדברים על זה ואז תוכלי לבדוק באיזה כלי הם השתמשו. אני פשוט מנסה עכשיו ללמוד גם על הנושא הזה...

אולי גם ב-OTDBASE? למרות שאני מתארת לעצמי שעשית שם חיפושים.... בכל מקרה יש להם שם חלק של איבחונים. צר לי שאנני יכולה לעזור,אני חלא מתחום הילדים. איילת

areenmsh

New member
מבחן לקביעת דומיננטיות

בזמנו - לפני 4 שנים- כשעשיתי את הסמינר מחקר לתואר ראשון אני והשותפים שלי מצאנו מבחן מאד קצר בנושא ולפי מה שאני זוכרת היו לו מהימנות ותוקף. זה היה בסכ"ה 6 או 7 משימות פשוטות שיש להעביר לילד ולפיהם קובעים דומיננטיות. המשימות היו זריקת כדור טניס חלקות קלפים, אחיזת עיפרון... ולעיקר את שמו אני לא זוכרת אבל המנחה שלנו היתה גב' שרה רוזינבלום מאוניברסיטת חיפה (כיום היא ד"ר). אם תפני אליה (דרך אוניברסיטת חיפה) נראה לי שהיא תשמח לעזור לך.

למעלה