יעילות היעוץ הזוגי

יעילות היעוץ הזוגי

ברצוני לשמוע את דעתכם, בעלי הניסון . האם היעוץ הזוגי יכול בכלל לשנות משהו ביחסים המדולדלים בין שני בני זוג אחרי 25 שנות נשואין? או חבל על הזמן והכסף?

shirlyar

New member
לא מנסיון אישי אבל מהתחום.......

בתקווה שאתם עדיין אוהבים אחד את השני ייעוץ זוגי אכן עוזר, אך אם אחד מהצדדים כבר לא אוהב את בן הזוג זה כבר סיפור אחר, לפעמים האישה כבר נסלדת מבעלה או להיפך ולא רק בגלל חילוקי דיעות וריבים כי הרי זה נורמלי ועל כן בא הייעוץ הזוגי לעזור. מקווה שעזרתי בהצלחה!!

seeyou

New member
יעילות היעוץ הזוגי קשורה בזוג-../images/Emo140.gif

זה דומה ליעילות של רופא. אם יעילותו של הרופא קשורה ב: -סוג המחלה -במצב הגופני הכללי של החולה -אבחנה מדויקת של המחלה -.... יעוץ הזוגי מורכב יותר. אם בני הזוג באים עם: - עוינות מצטברת של 25 שנים, - סלידה אחד מהשני, - חוסר רצון להשתנות או להשתפר, - חוסר רצון להתפשר אז נכון,דעתי היא גם שחבל על הזמן והכסף. יוסי נ.ב. בכול זוגיות יש חלוקי דעות הרי מדובר באנשים שונים שחושבים ומפרשים דברים על פי אישיותם, אשר החליטו לחיות ביחד או לחיות אחד לצד השני תוך פשרה. ה-DNA של בני הזוג לא מתערבבים ומתאחדים עם החתונה! עם הרבה רצון טוב אפשר להמשיך ביחד אחרי מסע של 25 שנים. If the grass looks greener on the other side of the fence, it's because they take better care of it.

אומברה

New member
קיבלת תשובות מדויקות לדעתי

עברתי כברת דרך ואני בהחלט חושבת שתנאי ראשון הוא רצון ועניין אמיתיים של שני בני הזוג להתגבר על המוקשים. מעבר לתנאי הראשון הזה, זה בעיקר תלוי באישיות של כל אחד מהשניים, לעתים כל אחד צריך לטפל בעצמו באופן אינדיוידואלי ורק אחר כך כל אחד מהם יכול להגדיר לעצמו מהם הגבולות שלו ולהגדיר לעצמו איפה הוא ועל מה הוא מוכן להתפשר ולרצות את היחד המסוים הזה... בהצלחה. הסוד הגדול הוא לדעת לשאול את השאלה הנכונה.

seeyou

New member
הסוד הגדול הוא לדעת לשאול...

את השאלה הנכונה.....בזמן הנכון.....את האדם הנכון!

היעילות בטיפול זוגי

היא פיפטי פיפטי. אם שני בני הזוג באמת רוצים להצליח ולהשקיע בשיפור המערכת. רק אז תהיה הצלחה. אם לא - חבל על הזמן ועל הכסף.

תודה על תגובותיכם

תודה על תגובותיכם. אני אתן לזה צ'אנס , אבל בשלב זה אפנה ליעוץ לבדי כי הבן זוג לא מאמין שיש או שאפשר לשפר משהו...

מפלית

New member
איך תדעי אם לא תנסי?

מישהו כאן צירף פעם איזה מאמר של טיפול זוגי (אולי איש המערות?) בכולופן, עשו שם חשבון שסכומי הכסף שתבזבזו אצל עורכי דין יהיו הרבה יותר גבוהים! אמנם אנחנו לא נשואים 25 שנה רק 14 (...איך עובר הזמן) אבל נקלענו למשבר לפני כשנתיים (משבר שהיה תוצר של תקשורת לקויה וכעסים מכל הכיוונים- ההורים שלי, ההורים שלו..אחותי, אחיו וכו וכו וכמובן כסף וסקס ועוד ועוד...) ולקח לנו זמן ללכת לטיפול איזה חצי שנה- התלבטנו, היו עליות ובכל עליה ודעיכה של מריבה דחינו את הרעיון ולבסוף החלטנו שחייבים לעשות את הצעד הזה. זו עבודה לא פשוטה אבל ה כ ר ח י ת ! כמה זבל הצטבר שם כל השנים!! חבל על הזמן. תראי, פעם המטפלת שלנו אמרה לנו אם היתה נשברת לכם רגל- לא הייתם טסים לאורטופד???? זה היינו הך! בכל מקרה היום אנחנו במקום הרבה הרבה יותר בריא וטוב! שווה כל גרוש! חוץ מזה איפה במהלך השבוע יש לך זמן לשבת עם בעלך שעה שלמה בלי טלפונים, ילדים ועניינים ולדבר על היחסים שלכם? זה לא לוקסוס? שווה כל אגורה. אנחנו תמיד הולכים לשתות קפה אחרי השיחה אז עולה לנו עוד 50 שח' (גם עוגה), בייביסיטר אני חוסכת כי יש לנו בחינם אז זה בילוי הכרחי. מומלץ

מה עם עלויות ?

האם תוכלו לתת לי מושג לגבי עלויות הטיפול? באיזה טווח נעים המחירים??? והאם העלות היא לפגישה, או לסידרה של פגישות יעוץ????? תודה

מפלית

New member
250-500

זה הטווח שאני יודעת עליו לפגישה של שעה במגזר הפרטי. בלשכות רווחה כתבו פה שפגישה עולה 150 שח. בהצלחה

כתובת יועץ/ת

אשמח אם תוכלו להמליץ על יועץ/ת נישואין טוב/ה נשואה 3 שנים לאחר זוגיות של 8 שנים. נמצאים כעת במשבר ומוכנים להלחם. אשמח לקבל תשובה במהירה. תודה

שיר2555

New member
היי

אף פעם לא חבל על הזמן ובטח לא אחרי זוגיות של 25 שנה כל מאמץ וכל השקעה משתלמת אז שיעשו זאת ושיהיה בהצלחה . נ.ב. אני מכירה אישית זוג שהולכים לייעוץ והזוגיות שלהם השתפרה באופן משמעותי ביותר ...

אאולי

New member
לנו ,הייעוץ לא עזר.

לאחר שנים של ריבים בלתי פוסקים,אי הסכמות על הכככככל.טיפול אצל יועצים זוגיים,החלטתי לצערי הרב,שאין סיכוי לנישואים האלה ומוטב לשנינו להתגרש. היום אנחנו בהליכי גירושין. כן חולצה וגרביים,הייעוץ ממש לא עזר לבעלי להבין שהוא טועה,אני לקחתי אחריות,אבל בעלי "אף פעם אינו טועה" לאחר כל טיפול,הוא טען שהם אידיוטים ולא מבינים אותו.מה שאני רוצה לומר לך,שאם שני בני-הזוג אינם תמימי דעים ביעילות הטיפול,אז באמת חבל על הזמן והכסף. לגבי אהבה-- אם היא קיימת (שניהם אוהבים,ולא צד אחד),אפשר לגשר על אי אילו הסכמות שתמיד יהיו בין בני-זוג מטבע הדברים,ואין צורך להגיע לטיפול זוגי. אבל,,, חבלללללל,,, מקווה בשבילך שהטיפול יעזור,ולא תצטרכו להגיע לאן שהיגענו.

אני חייבת לנסות

אני חייבת לנסות את הכיוון הזה. אני לא רוצה לחיות עם מחשבה שאולי אם רק היינו מנסים, אילו רק נתתי לזה צ'נס, ניתן היה להציל את הקשר שלנו, שהוא כאמור לא מאתמול... אני חושבת שהטיפול , אם הוא לא יעזור לזוגיות אז הוא יעזור לי להחליט להיפרד... בכל אופן תודה על ההתיחסות. ומאחלת שתתאוששי במהרה. (זה אכן קורה בסופו של דבר ...)

חולצה.... גם אני נמצא אחרי הרבה

שנים ואפילו יותר ממך. ושום דבר לא מסתדר. ההיפך הגמור, רק מתדרדר יותר ויותר, וכל צד תופס מרחק ומתרחק ולאט ולאט ובטוח המרחק גובר וכל אחד נעול בדעותיו. יתרה מזה, הסלידה אחד מן השני גוברת כאשר יש אי הסכמה. ואז אני תופס עצמי שואל מדוע אני צריך לסבול את השותפות הזו? אשאר בעבודה עוד שעה או שעתיים, אולי תירגע ואחזור רק מאוחר ומיד לעיסוקי. הפרידה נראית כאופציה הכי טובה כרגע, ואיני חושב שכדאי לחזור שוב על הנסיון לגישור או ליישוב הסכסוך. אין פה קנאה או שינאה, יש פשוט סלידה המופגנת ולפעמים מבוטאת בהימנעות להיות אחד במחיצתו של השני. מדוע לסבול אם אפשר להיפרד ולנסות ולמצוא שמחה ואושר במקום אחר. תמיד מגיע לנו לנסות שוב. אף פעם אל תאמר אין סיכוי לסיכוי.....

למעלה