יעוץ...

sisib1

New member
יעוץ...

הייתי היום אצל אורטפד לאחר חודשים של כאבי גב וברכיים..בקיצור הוא בדק אותי ואמר לי שהשרירים שלי לא מספיק מחוזקים. ולכן שרקדתי ושעשיתי דברים שהם קשים הגוף שלי פשוט לא הגיב טוב כל כך.(אני לא יכולה לעשות קשת עם הגב לאחור) הוא אמר לי שכדי שהגוף שלי יגיב יותר טוב אני צריכה לחזק את שרירי הבטן הגב והברכיים.אתם יכולים להמליץ על תרגילים בשביל השרירים האלה? אני חושבת שאולי כדי לי ללכת למכון כושר במשך חצי שנה (כי אני לא ימשך לעשות את התרגילים ללא מסגרת) ורק אז לחזור לרקוד ובנתיים לרקוד במכון בתור משו חובבני.כדי שהשרירים שלי יהיו מוכנים יותר טוב בשביל הריקוד.ברור שאנחנו עושות חימום והכל לפני זה אבל אני רוקדת כבר איזה 4 שנים ועדיין השרירים לא מספיק טובים. מה אתם הייתם עושים במקומי?אני צריכה להחליט מהר..

sisib1

New member
לא סגורה בכללל..

אבל אני לא יודעת אני מרגישה שאני מוותרת על הריקוד..כי זה ניהיה חובבני..את יודעת במכונים זה לא באותה רמה

חשבת לעשות את זה ביחד ?

זה מה שאני עשיתי גם חדר כושר וגם ריקוד . 3 פעמים חדר כושר (שעה וחצי כל פעם) וריקוד גם 3 פעמים בשבוע .

sisib1

New member
קצת בעייתי

כסף..זה עניין דיי בעיתי..חחח...כיאלו גם ככה יוצא לי הסטודיו 500 שקל לחודש אם לא יותר.וגם המכון וחוץ מזה גם זה בעיה של זמן אני עולה עכשיו ל-י זה בגרות ולחצים.מצד שני אם אני ורצה כל כך אני ימצא זמן...מה את חושבת?

גמני עולה ל-י'

ועשיתי מה שפאנטה שוקאטה עושה ואני גם שנה הבאה יעשה אל תדאגי יהיה כיף.. מקסימום תתחזקי ותמשיכי לרקוד מקצועי

yuvush

New member
../images/Emo85.gifאווקיי..

לשרירי הבטן, אני מציעה לך לעשות ביום, לפני השינה משהו כמו 150 כפיפות בטן אם לא יותר..ואני לא יודעת מה עוד, אבל אם את רוצה ברגליים.. אז תנסי יותר ללכת ברגל מאשר לנסוע, למקומות שזה לא ממש בעייתי להגיע אליהם וזהו בעיקרון.. מה שלא יהיה אל תהיה בטוחה ששזה יבוא לך ברגע.. זה יכול לבוא אחרי כמה שנים! -יובל גריר-

sisib1

New member
?

איך לעשות את הבטן כרגיל.?והליכות אני משתדלת לעשות כל שלוש פעמיים בשבוע 6 קמ..אני ינסה להגביר את מספר הפעמיים..תודה..

Miss Pointe

New member
../images/Emo176.gifלדעתי לא.

אל תגבירי את מספר הפעמים, הליכה מחזקת בעיקר סיבולת לב ריאה מאשר רגליים. כפיפות בטן לא יעזרו, כי את יכולה לעשות אותן גם בסטודיו... וזה בעצם קצת מסוכן כי זה יכול להזיק לגב שלך בצורה בלתי הפיכה אם את לא עושה את זה נכון כשהשרירים מספיק מוכנים ואת מאמצת אותם מהמקום הנכון. מכון כושר עם מדריכ\ה צמוד\ה [אם אפשר], זה רעיון מצוין. לדעתי כבר אחרי חודשיים תרגישי שיפור. אל תדאגי בקשר לריקוד, עדיף לא לרקוד כמה חודשים ולחזור מאשר לרקוד לא בריאה כמה חודשים ואז לא לרקוד כל החיים, לא?

המלצה חמה- פילאטיס

תמצאי סטודיו טוב שקרוב אליך לבית של פילאטיס מכשירים, זה בקבוצות קטנות, יש יחס אישי, מחזקים את שרירי היציבה ובאופן כללי את כל הגוף בטירוף, ובדיוק בדרך שמתאימה לריקוד. זה אולי טיפונת יותר יקר ממכון כושר, אבל עדיף בהרבה. כשהיו לי שברי מאמץ ברגליים התחלתי לעשות פילאטיס, חזרתי אחרי 3 חודשים בלי לרקוד והייתי יותר טובה מאי פעם. זה מחזק ומשנה את כל הדרך שאת רוקדת- ולטובה. מומלץ בחום :)

רקדניתה

New member
כמה דברים

1. אורטופדים לא מבינים כלום ברקדנים! רוב הסיכויים שמה שהוא אמר לך לעשות לא יעזור לך בכלום. 2. כאבים נובעים מעבודה לא נכונה. אולי הברכיים שלך לא מעל כפות רגליים ויש מלא דברים שיכולים לגרום לכאבים מעבודה לא נכונה. 3. מה פתאום מכון! אם כבר את צריכה תרגילים (אני בטוחה שזה לא הבעייה של השרירים) אז שבי בבית עשר דקות ותעשי כפיפות לא צריך מכון

לא מסכימה איתך ...

אורטופדים כן מבינים אולי לאכולם , אני הייתי לפני שנה וחצי אצל אורטופד הייתה לי בעיה באגן לא יודעת להסביר כאב לי ממש לשבת על השפגאט ואני אחת גמישה וזה לא היה קשור לשריר ,הוא לא אמר לא לרקוד פשוט לא לאמץ את הרגל ולא לשבת עליה על השפגאט ועובדה הוא צדק וזה עבר אבל תוך הרבה זמן . ולגבי מכון כושר גם לא מסכימה התרגילים שהיא תעשה בבית לא יעזרו לה כמו מכון כי במכון יש מלא מכשירים שיוכלו לעזור לה (מניסיון) ואני לא רואה אותה מתאמנת קבוע בביתתאמיני לי זה ימאס לה מהר תתקני אותי אולי אני טועה לפחות אצלי זה לא הצליח . אם התקציב לא מאפשר לך הייתי לוקחת הפסקה של חודשים מריקוד (וכן זה קשה)ואני כמוך משלמת 510 שח לחודש , פשוט התחלתי לעבוד ושלמתי בעצמי. בהצלחה

sisib1

New member
בטוח שלא

אני בטוחה שאני לא יעשה את התרגילים בבית זה הקטע... תודה לכולם על היעוץ זה ממש עוזר לי לראות נקודות אחרות..תודה!

רקדניתה

New member
רקדן חדור מוטיבציה

יעשה כל יום ולא יפספס אפילו פעם אחת בודדה. חחחח כשמשהו כואב (שריר) ומפסיקים להפעיל אותו אז הוא יפסיק לכאוב, אני חושבת שזה די ברור.

אם הודעה מכוונת אלי ...

לגבי השריר ... אז הסברתי שכל הקטע לא כאב לי השריר אלה העצם . אם לא אז סליחה

sisib1

New member
אז נרשמתי למכון..

תודה לכולם על היעוץ זה עזר לי המון!!החלטתי שאני יעשה הפסקה כי עדיף לי לחזק את השרירים ולחזור חזקה לריקוד...אול אני גם ארזה...ואולי אני גם יעלה על פוינט סוף כל סוף... אממ..וכן נרשמתי למכון אני מתחילה מחר..בהצלחה! אז תודה לכולם.. אוהבת אתכם...מואה!!(לא עולים לי הסמיילים..חחח...)

בהצלחה מאמי!!!

רק בבקשה...לא להגזים עם האימונים!!!! תתחילי עם פעם-פעמיים בשבוע ואימון של רבע שעה-חצי שעה(המלצות מפי אמא-מואה לספורט) ולאט לאט תעלי את האימונים בהדרגה... אם תתחילי בבום הגוף שלך יגיב בהתאם וזה יגרום לתוצאות לא נעימות במיוחד=/ שוב... בהצלחה!!!!!!

למעלה