יעוץ

fish123

New member
יעוץ

שלום רב! אני צריך יעוץ בנושא של מכירת דירה.משפחה של חבר שלי עמדו למכור דירה. מצאו משפחה אחת המוכנה לקנות. לא חתמו חוזים אלא ניהלו שיחות בעל פה. המשפחה הקונה רצתה לקנות את הדירה, אך לא היתה סגורה על עצמה והיתה קשה להשגה טלפונית. המשפחה של החבר שלי בסוף מכרו את דירה לאנשים אחרים. לאחר זמן קצר המשפחה "הקונה" התקשרה וכשגילתה שהדירה נמכרה אמרו שיגישו תביעה לבית משפט.אם תוכלו לתת יעוץ מה לעשות כדי אוכל להגיד לאותה משפחה כיצד עליה להתניג. תודה מראש.

דרושים יותר פרטים

האם הוסכמו הפרטים הבסיסיים של ההסכם (מחיר, מועד קבלת חזקה וכו') האם הוחלפו טיוטות או שהכל היה רק בעל פה? כמה זמן חלף עד למכירת הדירה לאחר? האם הודיעו/ניסו להודיע לקונה הקודם שעומדים להתקשר בהסכם עם אחרים?

fish123

New member
המשך פרטים

שלום רב! המשפחה של החבר שלי הכן כןקבעו מחיר של הדירה, אך המועד בעלות חזקה לא היה נקבע במדויק אלא בערך.לא היו טיוטות, כל ההסכם היה בעל פה בלבד.שיחות נוהלו בערך חודש ימים, ובשבועיים אחרונים "הקונים" גילו התלבטות קטנה.אמרו שבינתיים אין כסף.והם כן רוצים את הדירה, אך לא כרגע.בקשר להאם הודיעו למשפחה שעומדים למכור את הדירה-לא ממש.הם היו לא זמינים להשגה.

בהנחה שלא התנהל במקביל

מו"מ עם מי שקנה בסופו של דבר את הדירה, אני חושבת שאין להם עילה לתביעה. מציעה שאם הם פונים שוב להגיד להם שהם התיעצו עם עו"ד שאמר שאין להם עילה ושלא יתקשרו אליהם יותר.

למעלה