אולי בכל זאת שווה להשאר-ולהתמודד..
לדעתי משהו לא נכון בקשר הזה מבחינת גבולות מקצועיים - ואישיים. מכיון שנתת לדברים להתערבב זה בזה - זה בדיוק מה שקורה. אולם מהמקום הזה, השיקולים שלך לעזוב את מקום העבודה כבר אינם מקצועיים, אלא אישיים. לא ברור לי מה אומרות המלים ´נאסר עלי להתקשר´.. האם זו אשתו ? בכל מקרה, רב הנסתר כאן על הגלוי. אבל אם אני מצליח לקרוא נכון בין השורות, התחושה שלי היא שהערבוב הזה נעשה לאו דווקא מהחלטתך שלך לבדה. אבל אם כן או לא - זה אינו האישו. הנושא הוא מקום העבודה שלך, ולדעתי - כדאי כן לנסות להשאר שם, להתמודד עם מה שקורה, במקום לעזוב ולהשאר חסרת אונים לגמרי מול המקום הזה והאיש שנבצר ממך להגיע אליו. במקום הזה את עדיין בשליטה מסויימת על מה שקורה, ואולי גם עם הזמן יכולה להחזיר את הגבולות למקומם הטבעי, ולתת לעבודה ולקשרים האישיים את מקומם הטבעי, ביחד ולחוד. בכל מקרה, אין סיבה לצפות מעצמך ליותר מדי מבחינה מקצועית, ואם בכל זאת זה מפריע לך -אולי זה הזמן ללכת ולהתמקצע בזמן הזה, ללמוד לעומק את מה שאת עושה כעת, או משהו אחר שבאמת מעניין אותך ומתאים לך, במקביל להשארותך בעבודה ? במקום לחפש לפתוח דף חדש לגמרי - אולי זה הזמן לפגוש את הפחדים שלך לעומק, ולתת לעצמך את הגושפנקא המקצועית הזו שאת כל כך זקוקה לה, עמוק בפנים, גם כדי לא להיות תלויה כל כך בעתיד מבחינה מקצועית באנשים כאלה ואחרים. עצמאות היא שם המשחק - זה המקום לעבוד ממנו, ולהגיע אליו.