יעוץ

• פותח הנושא ofrr
  • פורסם בתאריך

ofrr

New member
יעוץ

נולדתי ב- 3.2.1961 בשעה 14.00 . עוסקת בביטוח ובזמן האחרון ממש מדוכאת. לא מרגישה כיף. בנוסף, בעיה אישית לגבי האחראי עלי, אשר חלה. לפי התחזית היומית שלך, תקופה לא קלה וניתוק קשר. אודה לתגובה לגבי מה לעשות. תודה

אכן, תקופה לא קלה

ואולי הגיע הזמן לשנות כמה דברים בחייך, או לפחות להוסיף להם תוכן נוסף, אם רוחני ואם רגשי. בכל מקרה, עמוק בפנים יתכן ויגיע שנוי, שיכול גם להפחיד אותך מצד אחד, אבל גם לפתוח אופקים חדשים. לגבי התקופה הלא קלה וניתוק הקשרים - בסך הכל מדובר על ימים מספר, וזה נגמר תוך יומיים שלושה, כך שלא צריך להכנס ללחץ בגלל זה. אולם לחץ אכן קיים כאן : נסי לחשוב מאיפה הוא מגיע, אם בעניין הבטחון המקצועי, או אולי הצורך בשנוי שעדיין מאוד מפחיד אותך ? עמוק בפנים אני חושב שיש רעב לדברים אחרים. אולי הגיע הזמן לתת לו בטוי, ולפחד פחות בכל פעם שקורה מאורע חיצוני שמאיים על מה שיש כעת.

ofrr

New member
יעוץ-המשך

תודה,אולם ה"ניתוק" אליו הינך מתייחס הינו כתוצאה מ-ניתוק שיהיה יזום על ידי אחרים או על ידי. על כל מקרה, באם הכוונה לעבודה-הניתוק אינו יומיים שלושה אלא לתמיד ובכל מקרה אני צריכה להשאר עד שימצא מחליף בכל מקרה, ה"פחד" הינו לאו דוקא מניתוק אלא אבדן של מי שאני עובדת איתוכ- 10 שנים, אשר עכשיו חולה, וזקוק לי, וההרגשה שלי הינה כי אני מאכזבת אותו. אודה לתגובה.עפרה

הקובץ לא עולה - בשתי הפעמים

אבל בכל מקרה, תחושה של אכזבה מעצמך ושאת לא עומדת בציפיות - אולי זה מה שאת צריכה לשחרר. אינני בקיא במערכת, אבל האם קרו דברים אישיים יותר בעבר ? ועל סמך מה הציפיות האלה ? נראה שהקשר ביניכם אינו רק מקצועי בלבד, לפחות בהרגשה. בכל מקרה, אל תתני לדברים להכניס אותך ללחץ : אם אנשים רוצים, הם מתקשרים ומבקשים. חוסר עמידה בציפיות הוא מחלה של רבים, אבל חשבי טוב אם הציפיות האלה הם שלו ממך, או שלך מעצמך.. אבל אם כל כך קשה לך עם זה - למה שלא תרימי טלפון, תשאלי מה קורה, ולפחות תבררי אם יש משהו שאת יכולה לעשות ? לפעמים מחוות פשוטות משחררות הרבה רגשות עומדים ותקועים, וגורמות להקלה, לפחות זמנית.

ofrr

New member
תשובה-

תודה. חוסר עמידה בצפיות-נובעת מהרגשה שלי שאין אני מקצועית מספיק. לגבי קשר מקצועית-הרי שבמידה מסוימת זה נכון, מאחר ומדובר באדם מאוד חשוב לי אישית, ואולי כאן טמונה הבעיה. אני לא יכולה להתקשר,מאחר ונאסר עלי. חשבתי על עזיבת מקום העבודה. אודה לתשובה

אולי בכל זאת שווה להשאר-ולהתמודד..

לדעתי משהו לא נכון בקשר הזה מבחינת גבולות מקצועיים - ואישיים. מכיון שנתת לדברים להתערבב זה בזה - זה בדיוק מה שקורה. אולם מהמקום הזה, השיקולים שלך לעזוב את מקום העבודה כבר אינם מקצועיים, אלא אישיים. לא ברור לי מה אומרות המלים ´נאסר עלי להתקשר´.. האם זו אשתו ? בכל מקרה, רב הנסתר כאן על הגלוי. אבל אם אני מצליח לקרוא נכון בין השורות, התחושה שלי היא שהערבוב הזה נעשה לאו דווקא מהחלטתך שלך לבדה. אבל אם כן או לא - זה אינו האישו. הנושא הוא מקום העבודה שלך, ולדעתי - כדאי כן לנסות להשאר שם, להתמודד עם מה שקורה, במקום לעזוב ולהשאר חסרת אונים לגמרי מול המקום הזה והאיש שנבצר ממך להגיע אליו. במקום הזה את עדיין בשליטה מסויימת על מה שקורה, ואולי גם עם הזמן יכולה להחזיר את הגבולות למקומם הטבעי, ולתת לעבודה ולקשרים האישיים את מקומם הטבעי, ביחד ולחוד. בכל מקרה, אין סיבה לצפות מעצמך ליותר מדי מבחינה מקצועית, ואם בכל זאת זה מפריע לך -אולי זה הזמן ללכת ולהתמקצע בזמן הזה, ללמוד לעומק את מה שאת עושה כעת, או משהו אחר שבאמת מעניין אותך ומתאים לך, במקביל להשארותך בעבודה ? במקום לחפש לפתוח דף חדש לגמרי - אולי זה הזמן לפגוש את הפחדים שלך לעומק, ולתת לעצמך את הגושפנקא המקצועית הזו שאת כל כך זקוקה לה, עמוק בפנים, גם כדי לא להיות תלויה כל כך בעתיד מבחינה מקצועית באנשים כאלה ואחרים. עצמאות היא שם המשחק - זה המקום לעבוד ממנו, ולהגיע אליו.

ofrr

New member
מתפרק

יאיר תודה. הנושא אכן הפך אישי. הציעו לי להתקדם וסרבתי מאחר ולא רציתי לעזוב אדם חשוב לי (מניחה כי לעובדה כי אין לי אב החל מגיל 5 משפיעה). האיסור להתקשר היה שלו ,מאחר ואמר כי רוצה להתמקד במחלתו. לגבי המקצוע-עד היום 6 שנים וזה הרבה. מרגישה כי הכל מתפרק לי..

ofrr

New member
מתפרק

יאיר תודה. הנושא אכן הפך אישי. הציעו לי להתקדם וסרבתי מאחר ולא רציתי לעזוב אדם חשוב לי (מניחה כי לעובדה כי אין לי אב החל מגיל 5 משפיעה). האיסור להתקשר היה שלו ,מאחר ואמר כי רוצה להתמקד במחלתו. לגבי המקצוע-עד היום 6 שנים וזה הרבה. מרגישה כי הכל מתפרק לי..

ofrr

New member
מתפרק לי

מעבר לפידבק שלי מאתמול, אין כל אפשרות לשנות את המצב בעבודה .רגש לא משנים ונראה כאילו זה הכל עם אותו אחד או כלום. גם באסטרולוגיה לגבי המזל שלי (למרות שמתייחס לכל הדליים) התייחסות לעבודה. גם בעבודה "חברים" אומרים כי הגיע זמן לשנות. אך אולי הם אינטרסנטים עפרה

למעלה