יעוץ

yanit

New member
יעוץ

יש לי ילד בן שמונה וחצי חודשים, ומיום ראשון הוא יוצא לחופש, עד עכשיו הוא היה אצל מטפלת, אמא שלי עובדת רק פעם בשבוע לכן אני משאירה אותו אצלה אני גם גרה מתחת לבית של אמא שלי אז יהיה לה מאוד נוח וגם לו, אבל ביום האחד שהיא עובדת אני חשבתי לקחת חופש, אבל בעלי אמר לי שאמא שלו יכולה לשמור עליו, אבל אני לא מסוגלת להשאיר אותו אצלה, אציין שעד היום היא לא שמרה עליו אף פעם, אמא שלו יש לה משפחתון בבית, ביום ראשון היא גם יוצאת לחופש, אבל אני לא ממש סומכת עליה כי היא הוכיחה לי שהרבה פעמיים אמרתי לא לעשות דברים והיא בכל זאת עשתה, אני פשוט מפחדת שהיא תעשה דברים על דעת עצמה. מצד שני אני יודעת שבעלי קצת כועס על זה שאני לא נותנת לה לשמור עליו, אבל אני פשוט מפחדת. למישהי יש בעייה דומה או הייתה לה בעייה כזאת?

ניני51

New member
אם לחמותך יש פעוטון, מן הסתם

אמהות אחרות סומכות עליה, ואפילו משלמות לה כסף עבור זה. לך היא מציעה בחינם שירות שהיא נותנת בכסף. יש לך חרדה שאם לא עושים לילד בדיוק איך שאת רוצה אז יקרה משהו רע לילד. יש מספר אפשרויות. אחת היא שבאמת תצאי לחופש ביום שאמך לא פנויה. אפשרות נוספת היא שתתני את הילד לחמותך ותתחילי להתגבר על החששות. ילדים זה עם חזק מאוד לא קורה להם כלום. הם מסתגלים מהר לכל מצב. או אפשרות אחרת היא להביא מהר עוד ילד, ולראות שבאמת הם גדלים יופי בכל מצב אם אמך עם חמותך וגם עם ביביסיטר או מטפלת. ואגב מדוע לא שלא ילך לפעוטון שלה, הוא כבר מספיק גדול. סבתא ניני

yanit

New member
תגובה

חמותי היא אישה מאוד פגיעה, כל דבר שתעירי לה היא תפגע, אני לא יודעת איך להעיר לה דברים בלי שתפגע, ומה אני אמורה לעשות עם זה שהיא עושה דברים כאשר אני אומרת לה לא לעשות אותם.

Night Light

New member
מאד מזדהה איתך

אמא שלו מתה לשמור על הילדים, אבל כל פעם שנתתי בה אמון היא החזירה לי את הילדים עם חבורות אימים, והסבירה ש"הם פשוט נפלו פתאום" וש"ילדים נופלים, קורה". נכון, קורה. אבל פעם אחרונה זה היה סימן נפוח, כחול סגול ועם שריטות בעור, שנוצר ברגל של הילד כשהוא טיפס בגינה על מתקן שלא מתאים לגיל שלו ונפל ממנו - כל זה כשסבתא היתה על הספסל בצד (הבת הגדולה הלשינה עליה) - וזה לא מקובל עלי. כאילו, אם את לוקחת ילד בן פחות משנתיים לגינה, את צריכה להשאר צמודה אליו ליד המתקנים, ובוודאי אם את רואה שהוא מתחיל לטפס!!! לקחת עליו אחריות? אז עד הסוף... היא יודעת מה מותר ומה אסור אצלי, אבל מרשה לילדים לעשות הכל, גם מה שאסור, גם כשהיא יודעת בוודאות שזה אסור להם. לחלוטין לא מכבדת אותי ואת הכללים שלי עם הילדים. ולזה אני לא מוכנה. ההורים שלי היו ככה ואני ישבתי איתם, הסברתי להם, והם הפסיקו לחתור תחתי. אבל איתה, כמה שאני מסבירה ומבקשת - נאדה.

yanit

New member
איך מתגברים

את לא מפחדת להביא לה אותם שוב ושוב. או שפשוט אין לך ברירה. אבל אני לא רוצה שבעלי ירגיש איך שהוא מרגיש, ואני חושבת שאני מבינה אותו, ואני בטוחה שגם בעיניהם זה לא מוצא חן. אני נורא רוצה לנסות לשים אותו פעם אחת למרות כל הפחד שלי והחששות, אבל אני גם מפחדת שבעלי יעלה על הרעיון ואני לא אוכל להגיד לא.

Night Light

New member
זהו

שאני לא מביאה אליה בכלל, ולא משאירה אותה לבד איתם. או אני, או בעלי, מישהו מאיתנו איתה. פעם בכמה זמן אני נכנעת ומניחה לה להשאר לבד איתם, מגלה שוב שצדקתי כשלא רציתי, ושוב לא משאירה אותה לבד איתם עד הפעם הבאה...

yanit

New member
תגובה

אוקיי, מה היית מיעצת לי שאני אנסה להשאיר אותו אצלה פעם אחת, כי עדיין אף פעם היא לא שמרה עליו וגם לא הייתה איתו לבד?

Night Light

New member
נראה לי

שכדאי לנסות פעם אחת, ולפני הנסיון הראשון לשבת, לשוחח, להסביר לה את החששות שלך, לומר לה שבתור גננת היא מן הסתם מבינה כמה חשוב שהמילה של ההורה לא תישבר מול הילד, להבהיר כמה זה חשוב לך. ולראות איך עבר היום על הילד

ניני51

New member
נייט. אני לא חושבת שחמותך חותרת

תחתיך בכוונה. בדורה פחות שמרו על הילדים. הייתה אמונה שאם ילד בוכה זה מחזק את הריאות. אם ילד נופל הוא לומד מה זה אומץ, וקצת חבורות לא יעשו לו כלום כי זה עובר אצלו מימלא. פעם פחות התרגשנו מנפילות של ילדים, מאשר היום. אני יודעת את זה מכלתי. לי באמת קשה מאוד לשמור כל כך על נכדים קטנים. לי זה נראה ששמירת יתר גורמת לילד להיות חרדתי. אני למשל לא רוצה להיות לבד עם נכדים קטנים ממש. זה מעייף אותי כל הזמן לשמור עליהם. את רגילה כי את עושה את זה כל הזמן. ובכל זאת, יש לי עבורך הצעת ייעול. תמסרי את הילד עם מכתב של הכללים שלך. ותכתבי שאלה הוראות מטיפת חלב. תכתבי שאסור להזניח את ההוראות האלה, כי בטיפת חלב אם יראו כתמים כחולים על ילד מייד יחשבו שהוא ילד מוכה. וזה ממש מסוכן כי אם מוודאים שזה כך מייד מוציאים אותו ממך. כבר היו מקרים כאלה. לכן אסור בשום אופן לתת לילד ליפול. צריך כל הזמן לשמור עליו. וגם כשהוא בוכה מייד לגשת אליו. כי בכי זה לא דבר טוב לילד. כי זה סימן למצוקה. אני בטוחה שאחרי הסבר כזה, חמותך תשמור עליו יותר טוב. אני סבתא ל3 מהבן שלי. ניני

Night Light

New member
זהו שלא

אני אמא אדישה בד"כ. ילדים נופלים, רבים, בוכים - אני אדישה. ככה זה ילדים. הילד חוזר עם סימני שיניים מהגן - כואב לי בשבילו אבל אני אדישה. ככה זה ילדים. כן אוכל, לא אוכל - אני אדישה. ילדים. אבל כשלוקחים ילד קטן לגינה עם מתקנים צריך לשמור עליו. יש כל כך הרבה אסונות סביב זה שילדים שיחקו במתקנים שלא מתאימים לגיל שלהם! זה לא קטע של "פעם לא דאגו". היא גידלה באותו זילזול את הילדים שלה. את אומרת "נו, אבל בעלך יצא בסדר, לא?" אז זהו, שהוא הכי נורמאלי מבין 4 הילדים שלה, והייתי צריכה ללמד אותו לחבק, לנשק, לומר "אני אוהב אותך", לבלות עם הילדים שלו. דברים שלא רואים בבית ולא לומדים בבית שלה. אבל למדתי לקבל אותה כמו שהיא, ולדעת פשוט לא לתת לה לעשות מה שאני לא מוכנה וזהו.

ניני51

New member
אם זה כך, נייט, אני מבינה אותך.

גם אני לא הייתי מוסרת את ילדי לחמות כזאת.

mariana

New member
אני חושבת שאת צריכה לסמוך עליה

זה לא בסדר, ובאופן טבעי אנחנו נחפש פאקים אצל בן אדם שאנחנו הכי פחות רוצים שישמור על ילדנו ובעלך כועס בצדק למה לאימך מותר ולאימו לא??? תנסי להקשיב לו ואם תראי שהכל בסדר אז את יכולה להיות רגועה

yanit

New member
תגובה

גידלה אותו בסדר לא כמו אמא שלי, אבל זה לא העניין, העניין הוא שמה שאני אומרת זה לא משנה כי היא תעשה מה שהיא חושבת מפני שהיא גידלה חמישה ילדים כמו שהיא תמיד אומרת, אבל אני מגדלת בצורה שונה והיא בצורה שונה, אבל בשבילה הגידול שלי הוא לא בסדר,

תפסיקי לחשב מה היא חושבת

על איך את מגדלת את ילדייך.תתעלמי. אבל אני כן הייתי נותנת לה את הילדים כי אני מאמינה שהיא יכולה לעזור לך בזה ובנתיים תתפני לנוח ולעשות עוד דברים שאת רוצה. עצם זה שאינך סומכת עליה את מפסידה םבתא בייביסיטרית. ולא יעזור לכם קשה לי להאמין שיש סבתא שפויה שלוקחת עליה להיות בייביסיטר שלא תשמור כמו שצריך על נכדיה

geni1

New member
גם אני לא הייתי משאירה

את הילד אצל חמותי לבד , למרות שגידלה 6 ילדים. היא בטוחה שהיא יודעת הכי טוב בעולם אבל כבר סיפרתי בפורום על כל מיני מקרים... את האמא שלו , וזכותך להחליט לפי מה שאת מרגישה . אם תקחי יום חופש בשבוע תהני גם מלראות אותו וגם מעוד זמן לסידורים ולעצמך.

אני לא מבינה את כל הסבתות

שבאות הנה וכאילו "נעלבות" בשם כל החמות שיש בעולם. אני חשבתי שפה זה מקום להתלונן.. בכל אופן לאמא של בנזוגי אין שום סיכוי לשמור על הילדים שלי. ובנזוגי פעם ניסה לגמגם משהו (ובדרך כלל הוא מאוד אסטרטיבי ובהחלט יודע לעמוד על שלו) שאולי נשאיר את עופרי אצל אמא שלו... מהר מאוד הוא הבין שאני לעולם לא ישאיר את הילדים אצלה. וכן היא גידלה 7 ילדים וכן האחיות של יוד משאירות אצלה את הילדים... אבל לי יש פרביליגיה שהיא לא אמא שלי

למעלה