יעוץ

softouch

New member
יעוץ

יש לי כבר מעל ל3 חודשים מעין צינו\נזלת. סיימתי אתמול טיפול אנטביוטיקה לשבוע בשל שפעת וברונכיט והתחלה של דלקת ריאות.
הטפטוף מהאף נשאר. הוא לרוב סתום ונושמת מהפה. ויש טפטוף נוזל שקוף, וקיים 24\7. מציק מאוד.
מה יכול להיות הסיבה? אולי אלרגיה למשהו.? למוצרי חלב אולי?
מה אתם ממליצים לעשות?

Besomet

New member
דלקת כרונית בדרכי הנשימה

ראשית אני ממליץ להסיר דברי חלב, סוכר, מזון מטוגן ופירות הדר כתומים/אדומים מהתפריט לחלוטין לפחות לתקופה הקרובה.
כל אלו מעודדים ייצור ליחה בגוף ונשמע שהגופך כבר מוצף גם כך בעודף ליחה.

ישנם צמחי מרפא כמו טימין, אכינצאה, סמבוק שחור ואחרים שידועים ביכולתם לחזק ולהמריץ את פעילות מערכת החיסון בנוסף לקטילת חיידקים ווירוסים.

ודאי שאת מקבלת מספיק שעות שינה ומנוחה מחד, ודאגי לפעילות גופנית קבועה מאידך.

תרגילי נשימה מודעת יכולים גם הם לסייע מאוד.

השורה התחתונה היא שמסיבה/סיבות מסויימות מערכת החיסון שלך נחלשה. כיובן שבלי תשאול מקיף אין לי דרך לדעת מה הסיבה.

העיצות שציינתי לעיל הן התחלה טובה, אך הכי מדוייק לפנות לטיפול אישי ומקצועי באחת מדיציפלינות הרפואה המשלימה.
רפואה שלמה וחג שמח!

softouch

New member
תודה רבה!!

מה הסיבה שגם פירות הדר צריך להעיף?
הרי הם עשירים בויטמין C ואמור להיות תורם למערכת החיסון. זה קצת חדש לי. על מוצרי חלב וקמח לבן שמעתיי. פירות אחרים כמו תפוח ובננה ומלון הם בסדר?
מה עם מוצרי קמח? לחם, קרקרים, אורז, פריכיות
טופו? טחינה?
אני דיי נעולה כרגע על מוצרי חלב כלפחות אשם-חלקי בבעייה. שמה לב שזה מחמיר אחרי כל הגבינות\מעדנים\גלידה למיניהם.אבל ממש מחריף. עשיתי ניסוי של שבוע להוריד וישר יש שיפור. ואני רגישה אליהם בלי קשר במערכת העיכול (כאבי בטן, עוויתות, כל פעם שלשול\עצירות)

צמחי המרפא שהמלצת, אפשר לקנות כחליטה ופשוט לשתות כתה?

שוב תודה רבה רבה!

אני לאחרונה מאבדת אמונה מעצות של דיאטניות קליניות מקופת חולים...

Besomet

New member
המשך...

על פי הרפואה הסינית, פירות הדר כתומים מעודדים ייצור ליחה בגוף, בעוד הצהובים עוזרים לנקז אותה החוצה.

באופן כללי רצוי להגביל את כמות הקמחים שצורכים ביום. את יכולה בהחלט לצרוך אותם, אך במידה.

את צמחי המרפא שציינתי ניתן לרכוש בבתי טבע ולעשות חליטות (תה).

חבל שתאמרי נואש. את בהחלט יכולה לשפר את איכות חייך באופן משמעותי.

למעלה