יעוץ ממבינים בבקשה!

יינגלה

New member
יעוץ ממבינים בבקשה!

איזה אופנוע עדיף להסב לסופרמטו? כאשר השימוש המתוכןן בו הוא ליום יום. KTM 525. KTM 640 SM או WR 426 ובעיקר אני מעוניין לדעת האם ה525 וה426 הם אופנועים שאפשר ליסבול אותם ביום יום. תודה

MexMex

New member
ה640 כבר מוסב...

ובהחלט יענה על צרכי היום יום. חוקי לחלוטין, וכלי מצוין. את האחרים תאלץ להסב בעצמך, בסכום לא קטן, לרכב לא ממש חוקי אם לא תעשה הסבה במשרד הרישוי, ויותר מזה, תסבול יחסית ביום יום, גם עקב היותם קרביים יותר, וגם טיפולים תכופים יותר. M.

ganooov

New member
תגיד, תגיד, ../images/Emo13.gif

מישהו ניסה כאן אי פעם לרכב בצורה קבוע על SM בכביש בינעירוני?
אם כן, זה בכלל שווה את זה?
(אחרי הכל, רוב הכבישים הבינעירוניים הם לא בדיוק סדומערד, אלא יותר כביש הסרגל)

כRובי

New member
כן. זה "שווה את זה" רק אם בסוף

הכביש יש את בר גיורא/נס הרים/אשתאול וכו'...
וגם אם זה לא "שווה את זה" (כי בסוף הכביש יש את מקום העבודה למשל), עדיין זה "שווה" בגלל סוף השבוע שמחכה ב...סוף כל שבוע.

ganooov

New member
במקרה שלי ממש אין. ../images/Emo13.gif

ליתר דיוק - עדיף אופנוע ספורט כי אפשר לקצר דרך שש
. אה, נדפקתי. אני דוס. ידעתי שלא יצא לי בחמש-שש שנים הקרובות להבין מה זה סופרמוטו
.

כRובי

New member
גם שפיצר "דוס" וזה לא מפריע לו

להבין טוב מאוד (וזה גם בלשון המעטה), "מה-זה-סופרמוטו"

ganooov

New member
אבל בתכל'ס, ../images/Emo13.gif

איפה אני אוכל למצוא אימוני מגרש בימי חול?
חוצמזה, הייתי אומר שזה שאני ירושלמי דווקא נותן לי אחלה מקום לקריעתופנוע, אבל משומה יש לי הרגשה שאחרי שתי דקות אדרוס שניים שלושה ילדים מסכנים
.

כRובי

New member
אצל שפיצר אפשר להתאמן כל יום כמעט

כל הזמן (בכל אופן, יש שם קורסים שהוא מעביר, לפעמים) - חוץ (!) מכשהשבת נכנסת או שיש חג... גן עדן לשומרי דת שרוכבים על סופרמוטו, לא?

ganooov

New member
הו. זה נשמע נחמד. ../images/Emo13.gif

אבל זה מחזיר לשאלה הראשונה - באמת שווה להחזיק SM בתור כלי הרכב היחיד, ולסמוך רק עליו שלא יתפגר ושלא יהיה לא נוח באמצע נסיעה בינעירונית ארוכה? (י-ם - חיפה +) ונעזוב כרגע את התקציב, אני ממילא לא אוכל לקנות SM ביותר מ-13K בזמן הקרוב, כשבמחיר הזה אפשר להשיג אופנועי כביש לא רעים (אבל עם ותק). אין ספק ש-SM קורץ בהרבה מכל בחינה. הוא יותר נמוך (אני 1.70 ביום טוב), יותר בטוח, יותר קל, ונו - זה SM. אבל אם הוא לא מתאים לתכל'ס של נסיעה אחת הלוך ושוב ארוכה אחת לשבוע..

alophind

New member
כמה שטויות ב post אחד ?!?!

באמת שווה להחזיק SM בתור כלי הרכב היחיד - כן , זה כלי רכב לכל דבר , השאלה כמה אגרסיבי אתה רוכב (רפידות / צמיגים / טיפולים תקופתיים) מי שנוסע ביום יום לעבודה ומי שרוכב כאסח במגרש זה שונה לגמרי !!!.
- ולסמוך רק עליו שלא יתפגר ושלא יהיה לא נוח באמצע נסיעה בינעירונית ארוכה? - תלוי מה הבסיס - DR650 לא יתפגר ויכול להיות אפילו יחסית נח בעוד DRZ400 גם לא יתפגר אבל יהיה הרבה פחות נח.
- אני ממילא לא אוכל לקנות SM ביותר מ-13K בזמן הקרוב - אז תרד מזה
- אין ספק ש-SM קורץ בהרבה מכל בחינה. הוא יותר נמוך, יותר בטוח, יותר קל, ונו - זה SM.
אז זהו , שלא !!! יותר נמוך ?! ההיפך SM יותר גבוהה מאופנוע כביש בגלל הבסיס של אופנוע השטח , מה שמקנה נוחות גדולה יותר בנסיעה עירונית. יותר בטוח ??? המממ... למה יותר בטוח מ GS או ER לדוגמא ?! הוא יותר זול לתיקון אולי.. אבל לא יותר בטוח. יותר קל ? יותר קל ממה ? הקיצר , בלי להעליב או משהו , אתה צריך להחליט מה אתה רוצה כי אי אפשר לאכול עוגה ולהשאיר אותה שלמה... מבין ?

ganooov

New member
אני רוצה לא להתרסק ../images/Emo9.gif.

אה, לבגי שטויות בהודעות - מקובל למדי לקחת הודעות של ניוביז עם סימני שאלה בכל מקום, שכחתי לשים אותם הפעם
. זייהו, שמדובר בכלי מתחת ל-500, מה שדי מוריד את האפשרויות לכלים חוקיים, לא? מה לגבי קניית חרגול והסבה בעצמי למשהו שהוא אומנם לא שיא ה-SM אבל גם משהו? זה ריאלי? יותר בטוח/קל = שוקל פחות מאופנוע כביש ממוצע, לא? בכל אופן, כמו שהכותרת שלי אומרת, המטרה הראשית היא להיות עם אופנוע במינימום סכנה שמאפשר הנאה כלשהי, בתוך מגבלת ה-500 סמ"ק. כן, מורכב מדי
.

ganooov

New member
על - 0.0003 ../images/Emo3.gif

אני ניובי. בתכל'ס אני עוקב אחרי העסק הזה כבר חצי שנה ומברר נושאים, על מנת לא להגיע לא מוכן (אני מתחיל ללמוד על 500 בקרוב), מצד שני - יש כמה חבר'ה מסביבי עם אופנועים/קטנועים. לכן, שוב - הכל שאלות חוץ מנתונים שיש לי כרגע. אופנוע אני לא אוכל לקנות מעל 13K, כי השאר יוצא על כל מה שמסביב, ואני מתכוון להשקיע בכל מה שקשור למיגון. לכן אני שואל על קניית חרגול בזול יחסית והסבה מאוחרת שלו ל-SM. בתכל'ס הדרישות לא יישתנו. עדיין נסיעה אורבית יומיומית, נסיעה בינעירונית ארוכה אחת לשבוע, ואימוני מגרש מזדמנים.

alophind

New member
המממ... מה דעתך על ה XT500 ?

אבל ב 13K אני ממש לא יודע איזה אופנוע יש...

ganooov

New member
מחיר מחירון ../images/Emo13.gif

ל-XT500 מ-94 זה 16,500. כלומר - ניתן יהיה להגיע לסביבות 14K, לא? וואלה, באמת הגיע הזמן לשדרג עבודה.

ganooov

New member
XT350 עוד יותר זול, ../images/Emo13.gif

אבל - הסבה שלהם היא חוקית או למגרש בלבד?

alophind

New member
אך הסבה לא חוקית , ו XT350 יהיה

חלש ולא נח... תקנה DR350 (לילך מפורום אופנועי שטח מוכרת :) ) ותעשה הסבה זולה כמו mad dog שעשה כאן... כמה עלה לו ?! 200 שקל ???

enigo

New member
אתה בטוח?

XT350 חלש ביחס ל-DR? וגם פחות נוח (מעבר לרגע ההתנעה)? ואם לכולנו היו קשרים כמו לכלב המשוגע היינו הרבה יותר מאושרים, ו-UPS ואיביי הרבה פחות...

TShavit

New member
אלופינד, סליחה, כן?

אתה עונה באגרסיביות על שאלות מ-א-ד לגיטימיות - וכותב עצמך לא מעט שטויות. השאלה האם שווה להחזיק SM בתור כלי הרכב היחיד היא שאלה סופר-לגיטימית, במיוחד לאחד שעושה נסיעות ארוכות באופן קבוע (בטח ובטח כשהתקציב שלו מוגבל, כמו במקרה הזה). אתה חושב ש-DR650 שקונים בתקציב המדובר (שכולל גם את תקציב ההסבה, כן?) זה משהו שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות בנסיעות ארוכות באופן קבוע? שיהיה לך לבריאות. ואני ממש לא מבין את סימני השאלה סביב "יותר קל". כן, SM יותר קל, עקרונית, מאופנועי כביש באותו תקציב (זו, אם לא שמת לב, האלטרנטיבה באותו תקציב). "אתה צריך להחליט מה אתה רוצה כי אי אפשר לאכול עוגה ולהשאיר אותה שלמה" - בדיוק למטרה זו הוא העלה כאן את התהיות שלו, אתה לא חושב? בקיצור, תגובה לא מכובדת. טל

למעלה