יעוץ מיזוג

חניחיים

New member
יעוץ מיזוג

אנו בונים בית בעל 3 קומות (מרתף, קומת כניסה וקומת חדרי שינה) ויש לי מספר שאלות לגבי מיזוג: 1. נאמר לי שעדיף להפריד בין יועץ מיזוג למבצע את עבודות המיזוג?האם נכון והאם בכלל הכרחי לקחת יועץ מיזוג? לפי מה שהבנתי המחיר של יועץ מיזוג הוא לפחות 1000$ ואפילו יותר. משהו יכול להאיר את עיני בנושא? 2. למשהו יש ניסיון עם אינוורטר של אלקטרה? אני יודעת שמיצובישי נחשב להכי טוב אבל גם המחיר שלו בהתאם ואנו נצטרך כנראה להתפשר על משהו סביר (מבחינתנו). המון תודה,

ronencohen34

New member
תשובות

למה צריך יועץ מיזוג ? כדי שלא כל מתקין מזגנים "ידחוף" את החברה העדיפה עליו. ונעבור לעיקר. מזגן אינוורטר הוא מזגן מצויין . מיצובישי רמה אחת מעל. אבל כמו שברכב יש טיוטה שזה חברה מעולה אז יש גם מרצדס ויש גם BMV וכו... השאלה מה צריך? וכן נכנס יועץ המיזוג. מקווה של סיבכתי..... בכל מקרה אם יש לכם קצת כסף מיותר (אבל ל 10 שנים קדימה משתלם מאוד) תלכו על VRF ובטח טובים ממני יסבירו לכם בכל מקרה בהצלחה. נ.ב. אם אתם מאיזור ירושלים במקרה אפנה אתכם למשהו מצויין שעובד איתי ואני מאוד ממליץ עליו

ronencohen34

New member
לא אני מתכוונן

לבעל חברה למכירה והתקנת מזגנים אבל אני חושב שהוא עובד רק בירושלים.. אני ישאל אותו מחר ואם הוא עובד גם במרכז תוכלו להתיעץ איתו המשך ערב טוב

mister500

New member
בדרך כלל

בלי קשר לסוג המזגנים ( אתה יכול להזמין מה שאתה רוצה ) איש המזגנים מגיע ומייעץ ..לכיסוי האופטימלי ביותר . וכמובן שהוא גם מבצע , 2 ציפורים ו 1000 $ שנשארים אצלך. אני למשל עושה הכנה לכל חדר( מזגן 1 כ"ס ) קומת כניסה ( 3.5 כ"ס)

isi5

New member
יו . בדיוק מה שתיכננתי בראשי

בדיוק היום נפגשתי עם יועץ מזגנים

הוא מייעץ ועושה לי את ההכנה בבית לפי המיקום של המזגנים שאני צריכה ואורך הצנרת לפי המיקום של המנועים שהסכמנו עליו. אני לא קונה ממנו מזגנים אבל הוא כן המליץ איזה כח צריך להיות להם. אצלי הייעוץ + התשתית בבית 2 קומות של 200 מ"ר עם הכנה עבור 7 מזגנים = 5000 שח' לא כולל מע"מ.

mister500

New member
כמעט סביר..

אני מניח שזה כולל הכנה בכל חדר ( מזגן 1 כ"ס ), וקומת כניסה (מזגן 3.5 כ"ס) ולא כולל ניקוז...הלא כן ? ואולי אחד נוסף לחלל פינת האוכל והמטבח

עוד לא סגרתי איתו...

צריכים להיפגש עם עוד איש מקצוע ואז לדבר על המחיר. וכן, בגלל החללים הגבוהים אצלנו בסלון ובכניסה אנחנו צריכים שני מזגנים של 3 כ"ס על מנת לחלק את החלל לשניים ולהצליח למזג/לחמם את כולו.

בינא

Member
סליחה רבותי...יועץ מיזוג = מהנדס מיזוג אוויר

ולא...הוא לא מתקין כלום כי אם הוא מתקין ועוד ב-5,000 ש"ח אתם סתם זורקים כסף כי אין לו אחריות על כלום, בסופו של דבר, אפילו אם מי מרכיב את המזגנים יצליח להתחבר להכנות ששם מישהו אחר. כמה כללי ברזל להבנה: 1) יועץ מיזוג אוויר הוא מהנדס מיזוג אוויר. המונח יועץ לקוח מהעבודות הגדולות בשוק בהן כל המתכננים, פרט לאדריכל נקראים "יועצים". 2) יועצי מיזוג אוויר אינם אוביקטיביים. הם תמיד ימליצו על אותן חברות שנותנות להם הטבות/תשלום עבור המלצה לעבוד עם המוצר שלהן, פר מערכת. 3) כשמזמינים הצעת מחיר וכאשר מבצעים, חובה שהמצעי/המתקין יבצע את כל העבודה מהתחלה ועד הסוף, כולל צנרת גז, צנרת הולכת אוויר, תריסים, מנועים, מפזרים, איטומים, צנרת ניקוז אל נקודת הניקוז הקרובה, הובלה והתקנה, הפעלה של המערכת והוצאת כתב האחריות גם של המערכות שהרכיב וגם של עבודתו. 4) העבודה מתנהלת בשלבים ומתקינים יודעים זאת. 5) אל תתקינו מנועים בחוץ ו/או מפזרים בפנים לפני קבלת טופס 4 וחיבור חשמל קבוע למבנה...מסיבות שונות ומשונות כולל גניבות. 6) אל תגמרו את התשלומים לפני בדיקה שהמערכות באמת מקררות ו/או /מחממות כמו שצריך.

בינא

Member
ועוד משהו בנושא מרכיבי מ"א...

הם לעולם יהללו את החברות שבגין המערכות שהם מרכיבים, הם מרוויחים עליהם הכי הרבה. הם אינם יודעים "מה הכי טוב" אבל הם יודעים לאילו מערכות יש פחות תקלות כי הם אלה נקראים לתקן אותן...

למעלה