יעוץ לרכישת מחשב

lizansak

New member
יעוץ לרכישת מחשב

מדינת ישראל החליטה לקנות לישיבה מחשב אני אישית מעדיף AMD אבל חייבים לקבל אינטל האם צריך לשנות משהו במפרט (אבקש תשובה מנומקת) 1 מארז ATX טאואר מלא 1 לוח אם אפשר לבחור בין אינטל marvell 850 או asus p4t - מה עדיף ולמה 1 מעבד p4 1.7 ghz 1 זכרון (512mb rdram (2*256 1 דיסק קשיח אפשר לבחור בין ibm 40G או seagate 60G שניהם 7200 - מה עדיף ולמה 1 כונן 5.25 - יש תוכנות שעדיין עובדות על הדיסקטים הגדולים 1 כונן 1.44 1 כרטיס מסך אפשר לבחור בין asus v7700 64M ddr או ati all in wonder radeon 64 MB ddr או elsa gladlac 32M ddr. 1 כרטיס קול creative 5.1 platinum 1 cdrom מהירות 52 creative 1 מודם של creative אפשר גם dinamode 56 hard - מה עדיף 1 צורב yamaha 20*10*40 1 כרטיס רשת 1 סורק umax 5400 (יכול להיות שטעיתי בדגם וזה 5450) 1 מדפסת hp959c או canon 6200 - שוב מה עדיף ולמה 1 מסך mag 796 fd מקלדת עכבר - מיקרוסופט רמקולים creative 4 point surround מערכת הפעלה win 98se עם שובר לקבל xp חלונות xp אנטי וירוס נורטון 2001 אל-פסק 1000

lizansak

New member
מחשב אחד לכולם לא עושה

את החיים יפים חיים יפים זה מה שאתה עושה עם החיים שלך

AfiComp

New member
אם כך, אז אלו "שני הסנטים" שלי...

1. לוח אם=>הייתי הולך על ASUS, פשוט החברה נוטה לקבל את הציונים הטובים יותר ברוב אתרי החומרה. 2. דיסק קשיח =>SeaGate, יותר נפח איכסון, ול-IBM אין ייתרון משמעותי, לא בביצועים ולא בתקופת האחריות (שניהם אמורים לקבל שלוש שנים). 3. כונן 5.25 => שני דברים: א. מה זאת אומרת יש תוכנות שעובדות על הדיסקטים הגדולים ? ניסיתם להעתיק אותן לדיסקטים של 1.44 ? ב. תוכנות שעובדות על דיסקטים ישנים כאלו סביר שייתקלו בבעיות התאמה עם עבודה תחת WinXP. אתה לא חושב שהגיע הזמן לשדרג את התוכנה ? 4. כרטיס מסך => הייתי הולך על ה-ATI, ולו רק בשביל כמות הפיצ´רים העדיפה שלו (לראות TV על המחשב, אפשרות לעריכת וידאו והוצאת התוצרת לוידאו חיצוני) ומה גם שהוא לא נורא מפגר בביצועים אחרי שאר החברה. 5. מודם=> למרות שביצועיי מודם תוכנה לא ממש אמורים להפגע על פלטפורמה שכזאת, אני עדיין נוטה להעדיף מודם חומרה, מה גם שמניסיוני עם מודמים של דיינמוד (חברה ישראלית דרך אגב...) הם בכלל לא רעים. אם ההעדפה הייתה בין מודם החומרה של דיינמוד לבין מודם תוכנה של US Robotics הייתי הולך על ה-USR (מה לעשות, לשם יש את הייתרונות שלו
). 6. מדפסת => אני באופן אישי מעדיף HP, אבל בכמה מבחני השוואה שראיתי ה-6200 זכתה ליופי של ביקורות. 7. מה שלא תבחר => אחלה של מחשב. תתחדשו
בברכה, AfiComp

esti_prikit

New member
אתה מיליונר ?

לגבי ה cpu בשביל מה 1.7, 1.5 עולה הרבה פחות והפרש הביצועים לא מצדיק את ההוצאה. אם מודם, מודם הכי פשוט היום עובד לא פחות טוב מכל המודמים שהזכרת, מה עוד שזה טכנולוגיה בסיום דרכה. אני הייתי עדיין נשארת עם win98enabled se ניסיתי את xp ולא התרשמתי שיש עדיין הצדקה למעבר מדפסת- רק hp כרטיס מסך הייתי הולכת על gforce 64

AfiComp

New member
לאסתי...

א. עשי לך מנהג לקרוא את כל ההודעה לפני שאת מגיבה =>הוא לא (!) זה שמשלם. ב. בנוגע למודם - דבר ראשון אמרתי בדיוק את מה שאת אומרת, ודבר שני - טכנולוגיה בסיום דרכה ? אני מבין שממחר לא יהיו יותר מודמים אנלוגים חיצוניים ... ג. בנוגע למערכת הפעלה - את כנראה במיעוט שמעדיף להשאר עם ה-98, כל אתרי ביקורות התוכנה/מגזיני תוכנה דווקא די התרשמו... מה גם שזה יעלה לו (סליחה, לא לו) בדיוק 10$ דמי משלוח. ד. מדפסת - גם אני אוהב את ה-HP אבל זה לא מונע מהקנון להיות מדפסת מעולה, וע"פ הביקורות זה בדיוק מה שהיא. נסי לנמק את הבחירות שלך להבא (שזה, דרך אגב, מה שהבחור ביקש בהודעתו שלא טרחת לקרוא ולהפנים, כנראה...). ה. בנוגע לכרטיס מסך - שוב אנחנו חוזרים לנימוקים בעד ונגד, ובשורה התחתונה ה-ATI מציע הרבה יותר אפשרויות מה-Ge-Force שייתרונו היחיד הוא בביצועים באפליקציות/משחקים בעלי דרישות גראפיות כבדות וברזולוציות היסטריות, וגם שם הייתרון לא עד כדי-כך מובהק. בברכה, AfiComp

lizansak

New member
5.25

יש תוכנות תורניות עתיקות שנכתבו עוד לתקופת הדוס מוגנות ע"י אלישים מפני העתקה ולכן נעבוד עם 98, את הדיסק נחלק לשלושה כוננים וירטואליים ואחד מהם נשמור על fat16 כך שתהיה אליו גישה דרך command prompt או אפילו עדיף דרך 6.22. את ה XP ניקח, כי יעלה לנו רק 50 ש"ח - אז שיהיה. אבל בשלב זה לא נתקין אותו לוח אם - אתה מחזק את דעתי אז תודה איזה מודם חומרה חוץ מיו אס רובוטיקס נחשב טוב? לגבי המדפסת - קיבלתי הסבר שאנו חייבים 6200 כי כל קסטת דיו היא בנפרד, ומאחר וההדפסות שלנו בעיקר שחור ואדום אז עדיפה אופציה זו. ההבדל היחיד הוא ש HP מאפשר הדפסה דו צדדית בתוכמנה וקנון מחייב להוציא את הדף ולהפוך אותו. בתודה

AfiComp

New member
או.קי. אם כך אז זאת המלצתי...

מחיצה ראשית (C) הגדירו כ-FAT16, את שאר המחיצות - FAT32 (ב-FAT16 פשוט לא תוכלו להתקין, אין מספיק אותיות בשפה האנגלית ל-30 מחיצות... ולמרות היתרונות של ה-NTFS, יש למערכת הקבצים הזאת נטייה להקשות על פעולות שיחזור של המערכת.). דבר ראשון, התקינו דוס 6.22, אח"כ WIN98 על אותה המחיצה, ולבסוף התקינו את ה-XP למחיצה נפרדת (D תהא מחיצה טובה
). כך תשמרו את האפשרות לעבוד עם כל התוכנות, גם עם העתיקות שבהן
. בנוגע למודם - אם אין בעיה של מימון, ואתם רוצים ממש להשקיע - מודם חיצוני של USR, למרות שכל מודם חיצוני יעשה יופי של עבודה, אם ישנה מגבלה תקציבית, אזי כל מודם שהוא אמור לענות על כל הדרישות (כמו שאני וגם אסתי אמרנו...) בנוגע למדפסת, אתם לא "חייבים" את הקנון, אבל בהתחשב במה שציינת היא בהחלט תהא בחירה הנבונה ביותר, וגם אם תאלצו לעשות "דו-פלקס ידני". בכל מקרה, תתחדשו
בברכה, AfiComp

noam01234

New member
הממממ

בעיניין הדיסקטים אני הייתי מנסה אחרת, ההגנה של אליישים לא כלכך טובה, היות ועבר זמנה אז לדעתי מותר להעתיק את הדיסקטים הישנים לדיסקטים 3.5 (אנחנו כבר בשנות האלפיים לא?). כל תוכנת שכפול אחד לאחד דוגמת HD-copy עושה את זה. אפשר גם להתקשר לאלאדין ולשמוע מה יש להם להגיד על זה

lizansak

New member
הם עדיין נמכרים

אותן תוכנות עדיין נמכרות, אם כי בדיסקטים של 3.5 ועלות ההחלפה די גבוהה. תמורת כונן ישן שאנחנו ניתן ממחשב 386 - וירכיבו לנו - הטרחה לא כדאית. בכל מקרה - אלאדין אינם בעלי זכויות היוצרים על התוכנה אלא רק על ההגנה, כך שדעתם לא רלוונטית. לדעת ספקי התוכנה - הטרחה בהתקנת כונן תצדיק את עצמה.

lizansak

New member
3 מחיצות

תודה C מחיצה קטנה - 2G ב fat16 עליה מתקינים דוס 6.22 וזהו D מחיצה של 19G fat32 עם חלונות 98, זיכרון וירטואלי, וכל השאר E מחיצה של 19G ועליה אולי נתקין XP אבל בשלב מאוחר יותר הסיבה - בעיות הגדרת מכסימום ב fdisk של dos6.22 מודם חייב להיות פנימי - הגדרות המממן ומיכוון שנהיה מחוברים רק למורשת www.moreshet.co.il אז בסוף כנראה נשאר עם ההמלצה שלהם diinamode 56 hard בכל מקרה - תודה

AfiComp

New member
בוא נראה משהו...

א. למה לך לפצל את הדוס וה-98, מה אתה מרוויח מכך ? ב. לפי החשבון שלי 19+19+2=40, אז אני מבין שלמרות הכל החלטתם ללכת על ה-IBM, טוב נו, מדינה חופשית
. ג. בנוגע לחלוקת המחיצות, צור את המחיצה הראשית בFAT16 (אתה יכול לעשות את זה גם עם דיסקט איתחול של 98, פשוט בחר ב"לא" לשאלה האם ברצונך לתמוך בכוננים גדולים (FAT32), אחרי שיצרת את הראשית, אתחל שוב את המחשב, והפעם השב בכן, וצור מחיצות לוגיות ב-FAT32 לפי הגודל הרצוי. בברכה, AfiComp

lizansak

New member
תודה

המחשב נרכש עם 60 גיגה ואת כל נושא הפירמוט וההתקנה עושה הספק

למעלה