יעוץ לקראת גירושין

מצב
הנושא נעול.

doris9

New member
יעוץ לקראת גירושין

יעוץ לקראת גירושין
שלום רב, נקלעתי למשבר בחיי נישואי.המצב בבית בלתי ניסבל.המריבות אינן פוסקות. ברצוני לציין כמה פרטים: יש לי שני ילדים הבכור מסיים שרות צבאי והשני בגיל תיכון. איני עובדת, אני מקבלת קיצבת נכות מהביטוח הלאומי. ברצוני לברר היכן הכי כדאי ומתי לפתוח בהליך הגירושין על מנת שלא אנזק ולברר מהן זכויותי במיוחד כשאגיע לסמכות שתטפל בענייני. דרך אגב בעלי אינו משתתף כמעט בהוצאות הכלכליות של משפחתנו (קמצן כרוני). מודה על היעוץ!

תשובה

יעוץ לקראת גירושין
שלום רב, נקלעתי למשבר בחיי נישואי.המצב בבית בלתי ניסבל.המריבות אינן פוסקות. ברצוני לציין כמה פרטים: יש לי שני ילדים הבכור מסיים שרות צבאי והשני בגיל תיכון. איני עובדת, אני מקבלת קיצבת נכות מהביטוח הלאומי. ברצוני לברר היכן הכי כדאי ומתי לפתוח בהליך הגירושין על מנת שלא אנזק ולברר מהן זכויותי במיוחד כשאגיע לסמכות שתטפל בענייני. דרך אגב בעלי אינו משתתף כמעט בהוצאות הכלכליות של משפחתנו (קמצן כרוני). מודה על היעוץ!
תשובה
על מנת לענות לשאלתך יש לבחון עוד גורמים רבים ובין היתר מה מטרותיך, מה היקף ההכנסות של שניכם, מה היקף הרכוש ועל שם מי רשום, האם קיימת עילת גירושין תקפה וכיוצ"ב. אל תסתפקי ביעוץ על גבי הפורום ופני ליעוץ משפטי פרטני. מאחר שיתכן מאוד כי מעורבת בענין שאלת מרוץ סמכויות בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה, יתכן שיש מקום להגשת תביעות שתבטחנה את זכויותייך, תוך הבעת רצון לנהל מו"מ לקראת הסכם גירושין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה