המיונים לפרונטלי באורנג'
אני לא יודעת אם זה לגמרי מייצג כי אני התקבלתי לתפקיד ב"יום כתום" - שזה יום מיונים שאמור להיות יותר פשוט ממרכז הערכה בעיקר מהסיבה שהם צריכים נציגים באופן יותר דחוף (גם הקורס שלנו היה מקוצר מאותה סיבה). בכל מקרה, באותו "יום כתום", אחרי הרצאה קצרה שנועדה להרעיל אותנו על אורנג', חילקו אותנו לקבוצות של כ-10 מועמדים בכל קבוצה ועשו פעילויות דינמיקה קבוצתית למיניהן. היה צריך להחליט על איזשהו מוצר ודרך לשווק אותו, ואז הייתה תחרות בין הקבוצות. היו כמה דיונים שבאו לבחון איך אנחנו מתנהגים בקבוצה, צוות, איך אנחנו משתפים פעולה וכו'. חשוב לציין שלהבדיל ממרכזי הערכה אחרים לא "הנשירו" אף אחד במהלך היום ואמרו מראש שכולם נשארים עד סוף היום ויודיעו לנו בימים אח"כ. לאחר הדינמיקה הקבוצתית היו לנו מבחני עט ונייר למיניהם. אני לא זוכרת מה בדיוק היה בהם אבל הם היו בסגנון פסיכוטכני. היו גם מבחנים באנגלית (רמה די בסיסית) ובידע במחשב. יום אח"כ התקשרו אליי והזמינו אותי לראיון אצל מנהל הסניף בו הייתי מיועדת לעבוד. שעה אחרי הראיון התקשרו והזמינו אותי למבחני "מהימנות תעסוקתית" - משהו מאוד דומה לתחקיר הבטחוני בצבא (של חיל מודיעין) בו צריכים למלא איזה שאלון בסיסי בכתב יד, לאחר מכן מבחנים של כשעה מול המחשב עם שאלות הבוחנות אמינות ומהימנות, ולאחר מכן תחקיר של כחצי שעה עם מתחקר (אין לי מושג מה המקצוע שלו). כשסיימנו את מבחני המהימנות נתנו לנו תוך חצי שעה תשובה סופית אם התקבלנו או לא (נדמה לי שבאותו יום כולם עברו - צריך להיות כנראה מאוד עברייני כדי לא לעבור) ושלחו אותנו לחתום על חוזה. כמובן שיש גם את הקורס שצריך לעבור בהצלחה. הוא באמת קורס ממיין - אצלנו האמת שהוא היה ממיין במיוחד, עפו 6 או 7 אנשים. ברוב הקורסים עפים בערך 3... בכל מקרה המבחנים לא קשים אבל להיות נציג פרונטלי זה אומר לדעת המוווון חומר (גם אחרי הקורס - אתה צריך לשלוט בכל התחומים בהם אתה אמור לתת שירות וזה המון המון) ואני מניחה שבקורס בעיקר רוצים לבדוק איך אתה בלקלוט כזו כמות אדירה של חומר. שים לב שפחות מדובר בעניין של לזכור הכל - ניתן כמובן למצוא את כל הידע הזה בשניות בחיפוש פשוט במחשב, אבל צריך לדעת ולהבין את הבסיס, וכמובן לדעת איך לחפש במהירות. בקורס כמובן שצריך להוכיח את עצמך גם מבחינה אישית כי הם מחפשים אנשים שיתאימו לתפקיד מבחינה אישיותית, שזה כמובן אומר אסרטיביות ולא להיכנס ל"תאקלים" עם אנשים. הייתה אחת שעפה אצלנו פשוטו כמשמעו על בעיות בין-אישיות. בהצלחה!!! יעלי