יעוץ לגבי SR

יעוץ לגבי SR

שלום התחלתי לקחת ריטלין 20 מ"ג SR לאחר שאובחנתי כADD אני לוקחת כבר כמעט שבוע ולא מרוצה מהתוצאות בינתיים מכיוון ואני סטודנטית אני צריכה להיות מרוכזת גם בשעות הערב והכדור לא מכסה את זה מה גם שההשפעה חלשה מאוד האם לדעתכם עלי להמשיך ולתת צ'אנס לכדור או שחבל על הזמן ואם ההשפעה חלשה אז לפנות לנוירו? אני גבוהה ומבנה גופי מלא, אולי בכלל עדיף לקחת שני כדורים? אני קוראת כאן על ילדים בבי"ס יסודי שלוקחים את אותו המינון כמוני וזה לא מסתדר לי. תודה

05 מיכל

New member
בואי נפריד:

שאלה אחת היא עוצמת ההשפעה, ושאלה אחרת היא משך ההשפעה. את לוקחת SR בבוקר, ומה קורה בשעות הקרובות? בשעות האלה את מרוצה מההשפעה? אם כן - הבעיה איננה במינון (מבוגרים לא תמיד צריכים מינון הרבה יותר גבוה מילדים, אם כי לפעמים כן.) אם לא - יש בעיה במינון, ואת צריכה לפנות לרופא המטפל ולבקש לנסות מינון יותר גבוה. השאלה השנייה היא לגבי המשך היום. SR פועל כשמונה שעות, ומותר לכסות ברטלין עד 12 שעות ביום. יש לך שתי אפשרויות: או לקחת אחה"צ רטלין רגיל, קצר-טווח, שפועל למשך 4 שעות, או לעבור לקונצרטה, שהוא רטלין לטווח של 12 שעות, אבל יקר. אם את מחליטה לעבור, כדאי לך קודם לסיים את התהליך של מציאת המינון המתאים, ורק אח"כ לעבור לתכשיר מסוג אחר.

למעלה