יעוץ לגבי מחלתי

gf1955

New member
יעוץ לגבי מחלתי

בן 51 ברקע אי ספיקת מסתם מיטראלי ו 3 פעמים אנדוקרדיטיס חיידקית ואשפוזים , תיקון מסתם בחו"ל ב 1997 . יציב המודינמית , טיפול סוטלול להפרעת קצב . הבעייה מאורעות חוזרים של ארטרלגיה וחולשה ללא נפיחות פרקים , מזכיר את התופעות שהיו בזמן הזיהומים , בנוסף נוטה לחלות הרבה וכל מחלה ויראלית נמשכת הרבה זמן , מתאושש לאט , בדיקות עזר למעט פה ושם CRP מוגבר שקיעת הדם תקינה וברור ראומטולוגי ללא ממצא חריג , אין מחלה ברורה. א. איך מתקדמים באבחנה וטיפול , ב. אני נאלץ להעדר מהעבודה יחסית הרבה , איך מתקדמים לגבי ביטוח לאומי אם אין מחלה ברורה , איך ניתן לשכנעם שקיימת בעייה

ארתרלגיות

אני לא רואה קשר ברור בין כאבי המפרקים לבין החלפת המסתם- על איזה רקע החלפת המסתם ? האם נלקחו בדיקות מקיפות כגון ANA RF C3 C4 ? רצוי להיבדק שוב על ידי ראומטולוג לגבי הביטוח הלאומי- יש אכן קושי לפנות ללא אבחנה ברורה

gf1955

New member
יעוץ לגבי מחלתי המשך

אני רופא ילדים במקצועי המקרה שלי מסובך אך גם מעניין סבלתי שנים מאי ספיקה של המסתם המיטראלי -פרולפס של המסתם שהיה מיקסומטוטי עם דלף משמעותי סבלתי כאמור לפחות מ3 מאורעות של אנדוקרדיטיס חיידקית הפעם הראשונה היתה קשה במיוחד הודגמה וגטציה גדולה על המסתם באקו טרנס ושטי החום נמשך זמן והטיפול היה כמובן אנטיביוטי כחודש ימים תוך ורידית לא בודד חיידק כי קודם לכן טופלתי במוקסיפן . במקרה אחר בודד אנטרוקוק בדם בכל אופן מאז המקרה הראשון אני סובל מארטרלגיות וחולשה יותר בקיץ . אגב כל הזיהומים שהיו ,היו בקיץ כשהחום והלחות גבוהים אז גם יש לי דימומים מהחניכיים למרות טיפולים ושטיפות פה .בקיץ יש לי במיוחד דימומים.כשהדימומים מתגברים אז יש לי יותר ארטרלגיות וחולשות קרוב לודאי עקב בקטרמיות קלות אך לא ניתן להוכיח זאת . תיקון המסתם ולא החלפה שלו היה בעיקר למנוע את הדלף הניכר שגרם להגדלת החדר והעליה משמאל , פתר את הבעיה המכנית מבחינה המודינמית אך לא את הזיהומים וההרגשה הכללית כי היה לי עוד מאורע של חום ארטרלגיות חולשה ניכרת שהשתפר תוך מתן אנטיביוטי תוך ורידי . בירור אימונולוגי רגיל ובדיקות אצל רופא ראומטולוג היו תקינות כולל כל הסרולוגיה הראומטית , האם די בזיהומים קשים בעבר לגרום לתופעות הנוכחיות שלי כי גם מחלות ויראליות פשוטות נמשכות יותר זמן וגם אני חשוף לזיהומים מעצם עבודתי עם חולים . דיברתי פעם עם האימונולוג פרופ' שיינפלד פרט לאמר לי שזה מעניין מה שאני מתאר כנראה שגם הוא לא נתקל במצב כזה . איך מוכיחים בבדיקות מסובכות יותר של אימונוקומפלכסים או תפקודי לימפוציטים שאכן קיימת בעייה

למעלה