יעוץ לגבי חומרי גלם

יעוץ לגבי חומרי גלם

אז אני כניראה בקרוב פותחת עסק קטן משלי
לא משהו רציני בגלל שאני סטודנטית, חשבתי על להתחיל בקטן עם דוכן בימי שישי, פה ושם איזה עוגה, פה ושם קאפקייקס או עוגיות בהזמנות אישיות.
זה התחיל ממחשבה בגלל שהלב והנשמה שלי במטבח, בסימסטר האחרון התחלנו ללמוד יזמות עיסקית שעבודת הגמר שלנו בו היא לעשות תוכנית עיסקית לעסק. אז משם זה התפתח לזה שיש לי כבר תוכנית עיסקית חצי גמורה ומה שחברים שלי עושים כחלק פיננסי בשטות אני עושה לחלוטין ברצינות אז העזרה שלכם תעזור לי גם בציון טוב לסוף שנה וגם לעסק

מה שרציתי לדעת זה מאיפה אפשר להשיג חומרי גלם מאיכות טובה ומחיר טוב?
אני בעיקר צריכה קמח, סוכר ואבקת סוכר, שוקולד, וניל, קקאו
ומוצרים קרים כמו ביצים חלב אני מניחה שאני אוכל למצוא בסופר בגלל שהבם אני משתמשת בכמויות קטנות. אבל חמאה אני צריכה בכמות גדולה יחסית

עד עכשיו קניתי בחנויות כמו פור שף וספייסס
בינתיים ראיתי את האתר של מיסטר קייק וסער
שניהם ניראים לי דיי זולים בהשוואה למה שאני קונה (מרגישה קצת פריירית :\)

מישהו מכיר משהו אחר? אני צריכה מישהו באזור המרכז או לפחות מישהוא שעושה משלוחים לאזור המרכז?

ברח' החלוצים יש את חייק

יש אצלו הכל ממה שתירת בזול מאוד. כאשר את קונה שם קבוע כמה חודשים בסכומים נאים,את כבר יכולה לדרוש הנחות.
לגבי דוכן את לא יכולה לפתוח מבלי שיהיה לך אישור יצרן ואישור משרד הבריאות אז כדאי שתחשבי פעמיים על הכיוון הזה- מניסיון של 12 שנים בתחום הדוכנים.

אני אנסה תודה רבה רבה :)

לגבי האישורים...
מאיפה משיגים ומה נדרש ממני?

אני רוצה לברר את כול הפרטים האפשריים לפני שאני מחליטה סופית אם אני הולכת עם זה עד הסוף ופותחת את זה כעסק זעיר עם דוכן משלי והכול או שאני יעשה את זה כמשהו מזדמן עם הזמנות בודדות מחברים וכאלה. אני רוצה להיות מוכנה מכול חזית אפשרית.
אם אפשר להפנות אותי גם למקורות מידע אני אשמח..

דרך אגב אתר ממש חמוד :)

מכיוון שעשיתי את הבירורים מכל הכיוונים

יכולה רק לומר לך שעסק ביתילא מקבל אישור יצרן ואישור משרד הבריאותרק עסק המתנהל במקום מסחרי והוא בעל כל האישורים: חלונות ופתחים, תברואה, מידוף וכו'...

אם בא לך לבדוק ולברר

את מוזמנת. יש לי מכר שנלחם עם משרד הבריאות שכר עורכי דין, שינה חלונות פתחים, רהיטי אלומיניום - בסוף קיבל את האישור ופשט רגל מכיוון שהעלויות שברו אותו. יש היום חברות שמתמחות בהשגת אישורים כאלו והן מתחילות בעשרות אלפי שקלים. בכל שוק אוכל או יריד המכבד עצמו לא מקבלים דוכן אוכל ללא אישור יצרן ואישור משרד הבריאות- מי שכן מקבל מסתכן בסגירה ובתביעות משפטיות. ותאמיני לי אחרי שהוצאת אלפי שקלים על דוכן והכנה ובאים לסגור לך אותו בשנייה- זה מאוד לא נעים, לא לשם שלך ולא לכסף שהוצאת ולמוצרים שילכו לפח

למעלה