יעוץ לבעל פרופיל 21...

job hunting

New member
יעוץ לבעל פרופיל 21...

שלום, אני בן 20, חזרתי לא מזמן מטיול בהודו. כעולה מהדברים הנ"ל, לא עשיתי צבא; יצאתי על 21 נפשי. אני רוצה להתחיל ללמוד, והייתי רוצה לדעת, היכן יעמדו לפני קשיים, הן בקבלה ללימודים והן בעבודה שהלימודים מובילים אליה לאחר מכן. כמובן שברור לי שמקומות ממשלתיים הם out of the question. אני פשוט לא רוצה להתחיל ללמוד אוירונאוטיקה, נגיד, ולגלות שבגלל ש90% מהמקומות שמחפשים אוירונאטים קשורים לצבא לא יקבלו אותי. ובכלל, כמה זה "יהיה לי לרועץ" שיש לי 21 נפשי? תודה רבה

הסעיף הוא על חוסר סבלנות?../images/Emo13.gif

אם אתה שוקל לימודים אקדמיים הרי שרק במחלקות המכשירות לעיסוקים רפואיים תדרש להציג תעודה המעידה על בריאות (רפואה, סיעוד, פיזיותרפיה וכו'). ישנן מחלקות בהן תוכל ללמוד אבל אתה עשוי להתקל בקושי בקבלת רשיון לעסוק במקצוע- למשל עריכת דין, פסיכולוגיה וכו'. בתחומים אחרים בהם לא נדרש רשיון עבודה או שהפרופיל לא יפריע לקבלו, אתה עלול להתקל בקשיים בקבלה לעבודה. כאשר למשרה מסוימת ישנם פונים רבים, תמצא מעבידים שגם אם לא יודו בכך, יעדיפו כאלה שהלכו בתלם. אם תשאל על מקצועות ספציפיים שאתה שוקל ללמוד אוכל להתייחס אליהם.

asw

New member
תגובה לשואל ולמכון הדסה

כעיקרוןאין בעיה להתקבל ללימודים(מלבד הרפואיים שצוינו),ישנם מעסיקים שאכן לא רואים זאת בעין יפה אך ישנם כאלה שזה לא מפריע להם. תגובה ליועץ ממכון הדסה-העובדה שאת/ה נגד השתמטות(גם אני כעיקרון אך לעולם לא נגד המשתמט)לא אומרת שאת/ה צריכה לעוות עובדות ולענות בכעס,לצד תשובתך שהתמקדה בבעיות שעשויות לצוץ למשתמטים ,יכולת לציין את העובדה שרבים מבוגרי התארים והעוסקים בשלל מקצועות השתחררו על סעיף נפשי. מקווה שתקבל/י זאת כביקורת בונה.

תגובה למגיב

לא רק שלא היה פה כעס אלא אפילו חיוך אם לא שמת לב. ההתיחסות היתה רק לענין התחושה של השואל שלא עונים לו, בעוד אנו משתדלים (ובד"כ עומדים בכך) שאנו משיבים תוך 24 שעות. כמי שיש להם נסיון רב וידע אנו יכולים לחזור ולומר את שאמרנו גם קודם: " אתה עלול להתקל בקשיים בקבלה לעבודה. כאשר למשרה מסוימת ישנם פונים רבים, תמצא מעבידים שגם אם לא יודו בכך, יעדיפו כאלה שהלכו בתלם." אין פה אמירה גורפת אלא התיחסות למצב כמות שהוא -"תמצא מעבידים"(בעברית פרושו- יש כאלה, ויש אחרים). מפה ועד לאמירה שלך "שאת/ה צריכה לעוות עובדות ולענות בכעס" המרחק גדול מאד!

job hunting

New member
אמממ...

אני רוצה ללמוד משהו ריאלי- מחשבים/פיזיקה-חשמל/הנדסה ודומיהם... אמנם, התגובה של ASW לא היתה ברורה, כי ענית לי בחביבות, אבל הוא צודק לגבי זה שאתה קצת מפחיד. אתה אומר שיש שלושה סוג מקומות עבודה: 1.ממשלתיים, שאין לי בכלל מה לחשוב עליהם; 2.לא ממשלתיים, אבל שיהיה לי קשה להשיג רשיון (עו"ד, פסיכולוגיה); ו3. אלה שעקרונית לא אמורה להיות לי בעיה אבל יעדיפו יוצאי צבא וברור שרוב הפעמים יהיו בראיון העבודה גם יוצאי צבא יחד איתי... אתה בעצם אומר לי שאני בlose - lose situation, וללכת להיות נגר
ולי את האמת זה נשמע קצת מוגזם, כי באמת שמעתי על הרבה אנשים שלא עשו צבא כמוני (דרך אגב, עשיתי שנה אחת אם זה משנה משהו).

לא היה ולא נברא

מזל שהדברים שלי כתובים, וניתן לחזור ולקרא אותם. תראה לי איפה כתבתי את מה שאתה מייחס לי: "אתה אומר שיש שלושה סוג מקומות עבודה: 1.ממשלתיים, שאין לי בכלל מה לחשוב עליהם; 2.לא ממשלתיים, אבל שיהיה לי קשה להשיג רשיון (עו"ד, פסיכולוגיה)" לא כתבתי ולו מילה אחת על מקומות ממשלתיים או לא ממשלתיים, חזור וקרא את מה שכתבתי: "אם אתה שוקל לימודים אקדמיים הרי שרק במחלקות המכשירות לעיסוקים רפואיים תדרש להציג תעודה המעידה על בריאות (רפואה, סיעוד, פיזיותרפיה וכו' )" -במילים אחרות- במרבית המחלקות אין שום בעיה להתקבל ואיש לא ישאל אותך על עברך הצבאי! "ישנן מחלקות בהן תוכל ללמוד אבל אתה עשוי להתקל בקושי בקבלת רשיון לעסוק במקצוע- למשל עריכת דין, פסיכולוגיה וכו'." -אתה עשוי להתקל בקושי כתבתי שכן באותם מקצועות מצבו הנפשי של העוסק בהם הוא אחד הקריטריונים. אבל עשוי זה לא החלטי כי כמובן הענין תלוי במה מדובר והרי איני יודע דבר עליך. "בתחומים אחרים בהם לא נדרש רשיון עבודה או שהפרופיל לא יפריע לקבלו, אתה עלול להתקל בקשיים בקבלה לעבודה. כאשר למשרה מסוימת ישנם פונים רבים, תמצא מעבידים שגם אם לא יודו בכך, יעדיפו כאלה שהלכו בתלם." עלול כתבתי ולא דבר החלטי שכן המעסיקים אינם מקשה אחת ישנם כאלה שיתיחסו לענין בצורה אחת, וישנם כאלה שיתיחסו אחרת. סיכומו של דבר, יתכן שתתקל בקשיים כשם שיתכן שלא.

job hunting

New member
ובכן, הייתי רוצה לדעת

האם מידת הקשיים בתחום של מחשבים/פיזיקה/הנדסה למי שיצא על 21 הם גדולים מדי מכדי שיהיה טעם שאלמד את זה...

21

להערכתי לא. תוכל למצוא תעסוקה ובלבד שלא תפנה לגופים בטחוניים או כאלה העובדים בעיקרו של דבר עבור גופים כאלה.

job hunting

New member
שאלה אחרונה...

תוכל להגיד לי בערך כמה קשיים זה יוסיף עלי בעבודות אלו לעומת מי שעשה צבא (סתם שאדע)?

קשיים

איני יודע כיצד לענות על השאלה "כמה קשיים", אין איזו דרך ברורה לכמת את הקשיים.

job hunting

New member
כן, מובן...

אבל יש גם הערכות לא כמותיות, כמו "כמעט בלתי אפשרי להשיג עבודה" "אפשרי אבל רק במקומות מאוד ספציפיים", "לרוב המקומות לא אכפת" וכו...

למעלה