יעוץ לבחור מבולבל

Ibiza1800

New member
יעוץ לבחור מבולבל

שלום, אני בן 23, מעוניין ללמוד אבל אין לי שום כיוון. אני אשמח אם תנסו לעזור לי לתפוס כיוון. קודם כל, חשבתי ללמוד מדעי המחשב, זה תחום שמעניין אותי אבל אני מאוד נרתע ממתמטיקה, זה תמיד היה לי קשה גם בתיכון ועשיתי 3 יחידות. אני לא בטוח אם אני אצליח להתמיד בתואר כזה שדורש ברובו נוסחאות ומתמטיקה תחומים שמעניינים אותי ועסקתי בהם. כל מה שקשור לחומרת מחשבים, פירוק הרכבה והגדרה. עיצוב גרפי, אני מעצב בפוטושופ בזמני הפנוי ברמה חובבנית+. מתעסק קצת עם סרטוטים ברמה בסיסית מאוד. מקצוע שהתמחתי בו בתיכון זה תקשורת, כולל צילום. די אהבתי את המקצוע וגם עשיתי בו 8 יחידות. 5 עיוניות, 3 מעשיות. אבל לא ברור לי כל כך מה הצע העבודות למישהו עם תואר בתקשורת. זה פחות או יותר עליי. מקווה שתוכלו לעזור לי טיפה כי אני אבוד!

לבחור מבולבל

שלום לבחור מבולבל, אני אנסה לעזור לך לתפוס כיוון: ממה שאני קוראת יש לך סוג של כיוון וזה התקשורת. יש לך גם ניסיון מסוים עם מחשבים ונראה שגם בתחום הזה אתה מוצא את עצמך (לפחות בכל הקשרו לפוטושופ וסרטונים, כרגע). אני רואה שיש לך הרבה חששות לגבי התחום הזה ובעיקר חוסר ידע לגבי אפשרויות התעסוקה בו. מה שהייתי מציעה לך דבר ראשון זה לברר יותר טוב לגבי תחום התקשורת: פנה למחלקות שמלמדות את זה ותשאל מה עושים הבוגרים שלהם עם התואר, הכי טוב זה לדבר עם סטודנטים או בוגרים שלמדו את זה ולשאול אותם את כל השאלות. בנוסף, אתה יכול לבחור מישהו שאתה מכיר, אפילו מעולם התקשורת (ז"א גם מישהו מפורסם, לא בהכרח כזה שאתה מכיר באופן אישי) ואתה חושב שהיית רוצה לעסוק במה שהוא עוסק. נסה לברר איך הגיע לשם. אני אתן לך דוגמה אישית קטנה: ממש במקרה בסוף השבוע פגשתי מכרה רחוקה שלומדת עכשיו תקשורת במכללת ספיר בדרום. התעניינתי מה היא לומדת ומה היא עושה וגיליתי דברים חדשים על התחום שבכלל לא ידעתי. למשל, אותה מכרה מתעניינת בתחום הטלוויזיה ובינתיים עובדת ברדיו דרום כמפיקה, על-מנת לצבור ניסיון וקשרים בתחום התקשורת. בהצלחה! ניבה

למעלה