יעוץ חשמל

fireman

New member
אהלן דורון, אשמח אם תפרט מעט

גם ע"ג עמוד הפורום לרווחת כלל הגולשים. שבוע טוב.

מאגר

New member
אין לי בעיה לעשות זאת

ראשית בכדי להבין עלות של יועץ חשמל נעה בין 5000 ל-6000 ש"ח היעוץ שלו כולל הכנת תוכניות חשמל או לפי מקום של האדריכלית או לפי המיקום שיקבע ע"י בעלי הבית. העבודה כוללת תוכנית מפורטת של נקודות החשמל תוך חלוקה לקווי זינה ושמירה על איזון בין הפאזות בכל שעות היום לחיסכון בחשמל, תוכנית לוחות חישוב גודל החיבור הדרוש כתב כמויות ואומדן עלויות המהןןה בסיס להתמחרות עם בעלי המקצוע מפרט ביצוע ותוכנית הארקות.יש לזכור שלתת לחשמלאי לתכנן את המעגלים יש בזה ניגוד אינטרסים לרעת המזמין שלא לדבר על זה שתיכנון מדוייק מונע ויכוחי סרק עם בעךלי המלאכה וזה לגבי כל תחום בענף הבניה. כל המעוניין להבין יותר מוזמן לקרוא את המאמר בלינק המצורוף. http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?ArticleID=251

tiltilon

New member
הבהרה אחרונה ברשותכם..

קודם כל המון תודה על האינפורמציה שמסופקת פה.. קראתי,החכמתי ובקבוצת הבניה שאני נמצא בה אמליץ אכן על הפרדת רשויות בין המתכנן מעגלים לאיש ביצוע... נקודה קטנה ואחרונה שנשארה לי פתוחה שקיבלתי פה מענה אך הייתי רוצה להבהיר סופית לעצמי... האם לאדריכל יש יתרון בנושא תכנון הנקודות (מדובר בסביבות 1500 ש"ח לשאלתה של האדרכלית פה..) ולא בתור עיצוב פנים שהוא מתומחר בנפרד אצלנו (כחלק מהשעות המגיעות לנו), אלה בנושא של מיקום הנקודות.. על פניו לי נראה שאיש מקצוע חשמל מכיר את כל הצרכים והאם שווה להוסיף רק על מנת שהאדריכל יהיה מעורב.. לגביי סוגיית 2 השקל..
זה בעיה.. כל פעם בבניה 1000-2000 ש"ח נחשבים כסף קטן כפול 10 זה מתחיל להיות משמעותי..אני רק בתוכניות וכבר התמודדתי עם מספר בלתמים

אני חושבת...

שאם אתם מרגישים שאתם סומכים על האדריכל, הייתי נותנת לו את הסכום הנ"ל ועובדת יחד איתו על הדרישות הספציפיות שלכם. מאחר ואני ממתנגדי העיצוב-פנים-בנפרד, אני לא יודעת אם גם מעצבת הפנים יהיה לה מה לומר בנידון (מי מתכנן גופי תאורה מענינינים, ספוטים בנישות או בתקרות מונמכות וכ"ד?) אם יש למעצבת הפנים גם נגיעה, הייתי נותנת לה "להשלים" את עבודת האדריכל, כמו שהיא ממילא עושה, לא?

fireman

New member
אני לא חושב שזאת השאלה הנכונה

לשאול מאחר ואין ספק שהם סומכים על האדריכל שלהם (אוי ואבוי אם לא) אחרת הרומן היה צריך להסתיים הרבה לפני נקודות החשמל. העניין הוא שהמעורבות של האדריכל בעניין החשמל נגמרת לאחר מיקום הנקודות (שקעים, מפסקי תאורה, גופי תאורה וכוליי). עלות תכנון מלא של מערכת החשמל ע"י יועץ מקצועי (שידע גם למקם נקודות בצורה טובה ולהמליץ) נעה בין 5000 ל6000 ש"ח למערכת חשמל רגילה (בכותבי רגילה אני מתכוון למערכת שלא כוללת "בית חכם") אין שום מניעה להשתמש באדריכל לצורך פיזור הנקודות אך אינני מאמין שהיועץ יגרע מתוך שכר טרחתו את אותם 1500 השקלים (או כמה שזה לא יהיה) שישולמו לאדריכל על מיקום הנקודות (האדריכלית שלנו אגב, בזמנו עשתה את זה כחלק מעבודתה ואני הוספתי על זה עוד בערך פי 2 ממה שהיא תכננה) ברוב האזורים בבית קל מאוד לפזר את הנקודות חשמל מלבד שתי נקודות קריטיות שהן המטבח והחדרים הרטובים כאשר בראשון הנקודות ממוקמות ע"י מתכנן המטבח ובהתאם למיקום מכשירי החשמל השונים ובשני חייבים להיעשות תוך התחשבות במגבלות חוק החשמל בנוגע לאזורים הרטובים. אצלי בבית את כל החשמל כאמור ביצעתי ותכננתי בעצמי מלבד המטבח, במטבח קיבלתי מידות וביצעתי לפי הנחיות מתכנן המטבחים אך את ההעדפות מבחינת מבנה המערכת ברמת החיווט השארתי לעצמי, זו נקודת הפער בין מיקום הנקודות לבין אופן הביצוע אם יש מקום שבו לדעתי כן יש חשיבות רבה לערב את האדריכל\מעצב הפנים לתוך המיקומים זה בעניין גופי התאורה, חשוב מאוד שיהיה מי שידע לתרגם את האוירה הרצויה ללקוח בחלל למיקומים באופן טכני. אנשי החשמל בתחום פונים יותר לתחום הפרקטי בעניין הזה ולאוו דווקא לעניין העיצובי ולענייני האוירה. בהצלחה.

tiltilon

New member
לגביי עיצוב פנים

היי לגביי שאלתך האדריכלים שלנו הם אלו שמבצעים את העיצוב פנים. מדובר בקבוצת בנייה של 5 יחידות דיור (150 מ"ר קומה 1 והשנייה עוד כ 40). והבנייה די דומה

מאגר

New member
תוכנית אדריכלית

רצוי לזכור כי לאדריכל אסור לעשות תוכניות חשמל אדריכל רק יכול לעשות תוכניות של מיקום הנקודות. את סוג הנקודה ולאיזה קו זינה היא תחובר והחלוקה לקוי זינה של כל הבית זה תפקידו של יועץ החשמל לתכנן שלא לדבר על כך שהוא גם יעשה את החישוב האופטימלי לאיזון בין הפאזות בכל שעות היום בכדי לחסכוך בעלויות חשמל בעתיד. אין ספק שיועץ חשמל נבון יעבוד בשיתוף עם האדריכל בכדי למקם את לוחות החשמל ולמקם את הנקודות במקומות האפקטיביים ביות של הבית תוך שמירה על העיצוב שהאדריכל או מעצבת רוצים לצור בבית. כפי שכתב מנה הפורום עלות של תיכנון מפורט הכולל כתב כמויות ואומדן ראשוני הי בין 5000 ל-6000 ש"ח לבית במקרים של קבוצת בניה יש אפשרות לצור דומא סטנדרטית שבדרך כלל מוזילה אחר כך את עלויות החשמלאי תוך מתן לשינויים ותוספות מנוריים שעלותם תקבע ותהיה ידוע מראש. דבר שיחסוך הרבה כסף והרבה עוגמות נפש בהמשך.

למעלה