יעוץ דחוף !!

orja1

New member
יעוץ דחוף !!

שלום רב 1 לפני 3 חודשים הגשתי בקשה להחזרי מס הכנסה לשנת 2001 ו 2002. השנים הללו עבדתי כנציג שרות לקוחות בחברת בת של בזק. אולם... מס הכנסה שלח לי מכתב שאני חייב להם. כ 3500 ש"ח לכל שנה... האבסורד הוא שאני עשיתי את בקשת ההחזרה בת"א אצל פקיד שומה 5. עם יועץ של מס ההכנסה. ראוי לציין כי הוא אמר לי שלעיתים מוצאים שאנשים חייבים להם ולא להפך.. אבל אני עם המשכורת הקטנה שלי בבאר שבע... לקחתי בחשבון שאני משלם הכל מסודר כי העבודה הייתה מסודרת עם תלושים בחברה מכובדת. ואני מחזיק את כל תלושי השכר באופן מסודר. מה לעשות? איך אני יכול לדעת שאני חייב להם משהו? מה עושים? האם נוהגים לפרוס תשלומים שכאלו? בתקווה לתשובה טובה !!

מיהמ

New member
כמו שתמיד אומרים :

רואה חשבון זו הכנסה ולא הוצאה לכן .......

רוץ מהר לרואה חשבון/ יועץ מס

שיבדוק את הנתונים, אולי יש להם איזושהי טעות ובפעם הבאה תתיעץ עם איש מקצוע לפני שאתה עושה דברים כאילו

r66

New member
אפשר לעשות את הבדיקה

בסימולטור לחישוב מס לשכירים, מהאתר של מס הכנסה. קח את טפסי 106 ותתחיל למלא ואח"כ חשב! תראה אם אתה חייב או לא חייב. אם יצא שאתה חייב, כלומר במקום עבודתך נתנו לך נקודות זכוי עודפות - כדאי לבדוק מדוע, אולי בתקופה ההיא היית זכאי להן משום אשה לא עובדת/גרוש/אלמן???? אלה דברים שצריך לבדוק כל דבר לגופו ולשנת המס. ואם טעו אז....קיבלת בזמנו "הלוואה" ממס הכנסה וכעת צריך להחזיר... וכן. הם פורסים את החוב, אם תבקש מהם. *** אם היתה לך עבודה יחידה מה הטעם ללכת למס הכנסה לבקש החזרי מס?

למעלה