יעוץ דחוף

אני לא יודעת איזה מסלול היא

אם במנור היא צריכה פיצוי כי הבנתי שמתחייבים לשתי החזרות אבל אני לא יודעת כמה החזרות היו לה.

גם לי בפדיוס החזירו 3 עוברים

ולא היו מוקפאים ולא היה פיצוי. הם התחייבו ל- 2 עוברים.

אורנה143

New member
כן, אומנם "איבדתי " עוברים אבל

לפחות ההחזרה היתה אצלי ביום השלישי (החזרה של 2 עוברים) ולא ביום החמישי.
הרופא שלי בהתחלה לא רצה להחזיר ביום השלישי והשתולל - אבל אחרי שראה שאני מתעקשת - אז הוא אמר לי ששהוא יסכים להחזיר לי ביום השלישי אם הם ייראו כבר ביום השלישי את טיב העוברים ויוכלו להחליט מי מהם טוב יותר. ולכן קבענו שאני באה ביום השלישי ואם המצב יהיה כזה שאפשר לקבוע מי מהעוברים טוב יותר אז אכן תהיה החזרה של העוברים ביום השלישי כפי שאני רוצה. דבר נוסף הוא הבטיח לי להראות לי בתמונות על המחשב את מצב העוברים ביום השלישי כדי שאוכל להבין עד הסוף - ובעצם כך שנתן לי את האופציה לראות בעצמי את העוברים ביום השלישי זה הרגיע אותי - כי כך אם למשל לא היתה החזרה ביום השלישי הייתי לפחות מבינה תוך כדי הסתכלות על העוברים והסבר של הרופא שלי למה הם לא מעוניינים להחזיר לי ביום השלישי.
אבל למזלי הטוב כל שמונת העוברים ביום השלישי היו במצב מצוין והוחלט להחזיר לי ביום השלישי כפי שרציתי
--
תארי לך שמראש הייתי מסכימה להחזרה ביום החמישי ? אולי אז גם היו נשארים שלושה עוברים שניים מחזירים לי והיה נשאר רק עובר אחד להקפאה!
או היה יכול להיות מצב אחר (שזה מה שקרה לתורמת שלי בסבב הקודם שלה עם זוג אחר: ביום השלישי היו 8 עוברים בדרגה גבוהה מאוד ולמרות זאת לא היתה החזרה - ואז חיכו ליום החמישי וביום החמישי מכל שמונת העוברים הטובים נשאר רק עובר אחד שהחזירו אותו לרחמה של האישה - שלא נכנסה להריון וגם לא נשארו לה כלל עוברים להקפאה
--
אני ממש לא רציתי להיות במצב שיגיע היום החמישי ואשאר עם עובר אחד או אפס עוברים
אני רציתי ללכת על בטוח ושיחזירו לי 2 עוברים על בטוח - שזה מגדיל את סיכויי ההריון - להבדיל מהחזרת עובר אחד.
---

אני רוצה להבין משהו - לפי מה שהבנתי בעצם במסלולים ברוסיה יש לה חמישה עוברים מוקפאים בני 3 ימים שבר חווה רוצה להוציא את כולם מההקפאה ואחרי זה לגדל אותם יומיים במבחנה?
אם כך הדבר - אז הסיפור שלי הוא שונה - אצלי גידלו את העוברים ליום החמישי כשהיו טריים ולא אחרי שהפשירו אותם ! - זה נשמע לי הזוי להפשיר עוברים ורק אז לגדל אותם ליום החמישי ...האם אני מבינה נכון?

אורנה זה לא הזוי. עושים את זה

ברגע שעובר שורד הפשרה הוא כמו טרי. ניתן לגדלו. יש כאלה שמפשירים מיום 2 ומגדלים ליום 3.
תחשבי על זה שבמקום שיגדלו ברחם מגדלים בחוץ ואח"כ מחזירים.
מה שכן, אני לא הבנתי למה הסכמת בכלל לגדל ביום השלישי. עוברים טובים לא מגדלים לדעתי. צריך להקפיא. שילמת המון כסף. מה שאני מבינה שגם שם לא היתה לך יכולת שליטה.
אני בחלק מהתרומות שלי ממש שלטתי. בזיגי ביקשתי שיקפיאו ביום 1 (לאחר ההפריה) ואז גידלו יום. החזירו לי עוברים בני יומיים. 1 לא שרד בהפשרה אבל יש דיעות שלהקפיא ביום 1 זה מצויין.

אורנה143

New member
את צודקת - נכון שלא היתה לי שליטה

לגבי יום ההקפאה , למרות שניסיתי מאוד מאוד הם לא הסכימו בשום אופן להקפיא עוברים ביום השלישי
המדיניות של הקליניקה שלי היא חד משמעית: הקפאת עוברים נעשית רק ביום החמישי !
אבל אני זכרתי שפעם הסבירו לי שלעובר בן חמישה ימים יש יכולת גבוהה יותר "לשרוד" את ההפשרה מאשר לעובר בן 3 ימים - ההסבר היה קשור לכמות המוזלים שבתוכו שהיא גדולה יותר ביום החמישי מאשר ביום השלישי וכך בטוח יותר שהעובר לא נפגם מעצם ההפשרה.
--
אם היית שואלת אותי אז כמובן שהייתי רוצה שיקפיאו ביום השלישי , זה ממש הרגיז אותי.
ולכן לפחות התעקשתי על ההחזרה שתהיה היא לפחות ביום השלישי
--
דבר נוסף: למה לא להפשיר עובר בן שלושה ימים ומייד לעשות החזרה , למה לגדל אותו עוד יומיים ? לי זה נשמע משחק מיותר.
וגם למה להקפיא ביום 2 ואז להפשיר שוב ושוב לגדל ליום 3 ??- לי זה נשמע משחק מיותר עם עוברים שהם כל כך כל כך רגישים ....
ועוד דבר- עובר שהופשר - ההגיון אומר שהוא לא במאת האחוזים טוב כמו שהיה לפני ההפשרה - האיכות יורדת במעט - ואת זה ההגיון שלי אומר וכן רופא הסביר לי את זה.
זה גם הגיוני - כי כל "מניפוליציה" חיצונית שעושים על כל תהליך ביולוגי - משפיע עליו - כי בכל זאת זו התערבות חיצונית - ולא יכל להיות שהיא לא משפיעה כלל ....

אז לא - 2 הילדים שלי מוקפאים

נכון, הפשרנו בזמנו עובר ביום 1 והוא לא שרד ו- 3 שרדו. בזמנו אמרו לי שזה טוב. תחשבי איזה יופי זה שעובר מופשר וגדל עוד יום. זה אומר שהוא טוב.
כשעשיתי את ההחזרה הראשונה שלי בתרומה עם הילד דיברתי עם מישהי שהחזירה עוברים 8 ו- 9 תאים והם הופשרו ביום 2 וגודלו ליום 3. הם שרדו יפנ. לא יודעת מה התוצאה בסוף...
יש הרבה משחקים בתחום הפריון וכל פעם הרופאים מנסים לחשוב על דברים שלא עשו קודם כדי להצליח אבל...במקרה שלנו לא כדאי לדעתי לשחק יותר מידי. אם להחזיר זה רק יום 2 או 3. אבל זו דעתי בלבד.

נשמע לי ממש מקומם

מרגיז ברמות שקשה לתאר. איזה מין דבר זה שלא מוכנים להקפיא ביום השלישי? אנחנו משלמות מספיק כסף. מותר לנו לקבוע. הם עושים ניסיונות על חשבוננו. פשוט לגרור אותנו לטיפולים נוספים. האם את הכסף שלהם מקבלים בכל מקרה.

אורנה143

New member
הם בונים על

הרצון העז של נשים וזוגות לילד ושרצון זה מטשטש כל מחשבה של הגיון בריא
אני לא אפריז אם אומר שזו גישה אלימה שמשתמשת בצורה הכי ניבזית ומרושעת בשתיקתן הכפויה של הנשים ובתלותן ברופאים

--
כבר מזמן הרגשתי זאת עם כל הסבל והייסורים שעברתי בעצמי וידעתי שאם אפתח את הפה גם ילד לא יהיה לי ופעמים רבות פשוט הבלגתי ועדיין אני מבליגה (אפילו שאני בהריון) - והרופאים יודעים זאת וממשיכים לנצל ולסחוט כספים ולעשות כל מניפולציה אפשרית כדי שנשים ימצאו את עצמן בסבב אחר סבב אחר סבב
מזלי שגם היו מקרים רבים שבהם לא שתקתי ובזכות זה גם שמרתי על השפיות שלי ועל כבודי במעגל הייסורים הבילתי סופיים הזה
הרופאים הללו חצופים מנופחים מעצמם ולדעתי צריך להפסיק את זה - ואם נשים יתארגנו ולא ילכו לטיפולים בצורה מאורגנת - לרופאים לא תהיה ברירה אלא לשנות את הגישה המזלזלת שלהם - הכוח בידי הנשים !!!! ואני בפירוש חושבת שכל מה שהרופאים עושים זה סוג ניבזי של ניצול!!!
--
כל מה שכתבתי כאן הוא כאין וכאפס לעומת מה שיש לי עוד לומר!

אני לגמרי מסכימה איתך

אנחנו קהל שבוי ומנצלים את זה. למיטב ידיעתי במסלול שהייתי בו את עוברת את ההחזרה ביום השלישי אבל בחלק מהמקרים העוברים מוקפאים ביום הרביעי ולא מיד אחרי ההחזרה. אנחנו משלמות הון, אבל את מי זה מעניין? בדרך הולכים לאיבוד הרבה עוברים. אבל זול יותר להקפיא בפעם אחת את כל העוברים של כל הקבוצה.

אני לא הייתי עושה את זה

תחושת הבטן שלי ממש אומרת לא. הסיכויים טובים לאבד עוברים. עובדה שלא מגדלים את כל העוברים עד ליום החמישי אלא עושים את ההחזרה ביום 3. הרבה עוברים הולכים לאיבוד בדרך וחבל. את יכולה לאבד את כולם. או לחילופין כמו שעוגי כתבה לך כולם גם יכולים לשרוד ואז מה תעשי? תחזירי 2? ומה תעשי עם השאר? את בכל מקרה תפסידי. אני במקומך הייתי מחזירה אחד אחד. או לכל היותר שניים, אבל רק אם את אכן מוכנה לגדל שניים.

בוקר טוב

הי,
אני לא מוכנה לשניים גם פוחדת מהריון רב עוברי בגלל הסיכון שכרוך בזה.
יש הרבה סיכונים בתוכנית הזו אין לי ספק שהרופא רוצה בטוב ולהצליח בסופו של דבר.
אבל,כמו שרשמתן אני עלולהלאבד עוברים שעלו לא מעט כסף.
אני אנסה לשוחח איתו היום ולקבל יותר תשובות אם היו נותנים פיצוי אז ההחלטה הייתה יותר קלה.

מקפיאים אם גדלו לבלסטו יופי טופי 555 מפורום פוריות בהריון מבלסטו של מוקפאים ויש עוד שהצליחו

עוגי555

New member
גם אני

בהריון מבלסטו
שאלתי היא- אם יש לי שניים שניים בקשית
אבל אני מעוניינת להחזיר רק אחד
אפשר להפשיר ולהקפיא שוב?
נראה לי ממש לא סביר :/

למעלה