יעוץ דחוף

yael1000

New member
יעוץ דחוף

שלום לכולם בני בן בין ה 6 מקבל רייטלין כדור ביום הייתי רוצה להחליף לו לרייטלין SR הרייטלין עובד עליו יפה מאד אולם לאחר שההשפעה חולפת הוא נהיה ממש ממש קשה האים אני צודקת מי מיעץ לי על זה האים אני עושה בשכל או סתם להקל עלי את החיים תודה מיכל

zivadina

New member
זאת בהחלט מחשבה הגיונית.

כי ה-SR גם מחזיק כפליים זמן וגם לא גורם לתופעות הלוואי כשההשפעה פגה. אבל, את צריכה להיות בפיקוח של רופא, מה עוד שלא על כל אחד הוא עובד.

ראשית, יש לזה שם

זה נקרא "תסמונת הריבאונד" - עליית סף התסכול עם ירידת ההשפעה של הכדור. בכל מקרה - מחר אחרי הצהריים מתארחת פה ד"ר איריס מנור - אני מציעה לך לשאול אותה.

דליה.ד

New member
שלום מיכל וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

כן, אני ממונה על קבלת הפנים הרשמית
, טוב, נו, מיניתי את עצמי...אז מה? גם בני הגיב ב"ריבאונד" לאחר הריטלין, חצי כדור נוסף לאחר 3 וחצי שעות מנטילת הכדור הראשון פתרו את הבעיה. צריך כמובן להתייעץ עם ד"ר איריס מנור, והכי חשוב עם הנוירולוג המטפל של הילד, כי הוא מכיר אותו. חשוב לומר שיש ילדים שהsr עובד עליהם כמו מים....למשל על בני!

alpha31

New member
את רוצה שבנך יתמכר לסמים אלו ?

אפילו שהם נרשמו ע"י רופא, הם עדיין סמים. אולי לא מאוחר לנסות שיטה אלטרנטיבית, באמצעות תזונה למשל. קיים מידע רב בנושא, אבל את תצטרכי לעשות את העבודה בשיפור תזונת בנך, רצוי בעזרת תזונאי/נטורופת.

שריתילה

New member
הוכח מחקרית

אפילו נדמה לי ע"י דוקטור איריס מנור המבקרת כאן, שילדים אשר טופלו בריטלין בגיל צעיר הם אותם נערים ונערות אשר לא מתמכרים בגיל ההתבגרות לסמים ולאלכוהול. לצערי הנוער שמאובחן כ-ADHD ואשר לא טופל בגיל צעיר נוטה יותר ויותר להתמכרות ונושא זה הוכח מחקרית. לפני זריקת אינפורמציות כלשהן רצוי להביא מחקרים לכאן ולכאן, עם כל הכבוד. שיפור התזונה איננה אומרת שקשייו של הילד ייעלמו, לצערי זה עדיין לא הוכח מחקרית. הגישה שלך לא מקובלת עלי, למרות שאני תמיד בעד כל הגישות, אבל בטח לא פניה שכזו. שרית.

חגית35

New member
אמפיטמינים נחשבים לסמים לא?

בפקודת סמים מסוכנים. מי שיחשוב ויבדוק... יראה שגם תרופות פסיכיאטריות עונות על הקריטריון להיכנס לקטגוריה. מצער אבל צריך לקבל זאת בעיניים מפוכחות. "סיכון מחושב" אין ברירה ולוקחים ריטלין- אבל הוא סם ששימוש ממושך בו מגביר הסתגלות ומצריך העלאת סף, מינון, לקיחת מינון גבוה יותר. זה סם. ומוכרים סיפורים רבים של נערים הלוקחים מריחואנה במקום ריטלין כדי להצליח ללמוד לבחינות. וקוקאין. וקולה בכמויות. וגם שוקולד. ומי יספר שאי אפשר להתמכר לקולה או שוקולד? מריחואנה או קוקאין? כולם ממריצים. גם ריטלין ממריץ. את אותו איזור בקדמת המוח שנטען שהוא "רדום" מחוסר פעילות עצבית.

כל תרופה היא סם - גם אקמול

גם צמחי באך הם סם. גם "תמציות צמחים מרגיעות" הם סם. ואם כבר אז בואי נדייק - ריטאלין נרשם במרשם רופא שהוא דרך חוקית ולגיטימית לנתינת תרופות. קוקאין - לא. ההשוואה לא מתאימה ולא מדויקת. לגבי שימוש ממושך - ריטאליין לא ניתן לכל החיים, אלא לתקופה מסויימת, יש ילדים שאחרי שנה כבר אינם צריכים אותו. יש ילדים שבכלל אינם מגיבים טוב לריטאלין, ויש ילדים שדרכי טיפול אחרותמתאימות להם. אז מה? ועכשיו בואי נדבר על התמכרות -יש הבדל גדול בין התמכרות פיזית להתמכרות חברתית (אם המושג לא מוכר למי מהקוראים אני מוכנה לפרט) יש דברים שלא ניתן להתמכר אליהם פיזית - דוגמת הריטאלין, אך לכל דבר בעולם ניתן להתמכר חברתית - גם למערכות יחסים, לסקס, לקולה, לתפוחים ולשינה בבגדי פלנל. אמפיטמינים לא נחשבים לסמים מסוכנים - למרות "פקודת הסמים המסוכנים" החביבה על הקהל. בשנות השבעים למשל אמפטימינים נמכרו כתרופה לדיאטה. לגבי המוח - אף אחד לא "טען" שיש בעיה באזור זה - אלא זה הוכח מחקרית - יש הבדל גדול בין "טענה" לבין הוכחה. לפחות לטעמי.

rabiz

New member
מה זה סם מסוכן?

סם מסוכן הוא כל חומר ששימוש לא מבוקר בו יכול לגרום לתלות פיזית או נזק גופני אחר. תחת כותרת זו נכנסים חומרים רבים, חלקם "כימיים" ורובם "טבעיים". הרעלים והסמים החזקים ביותר הם "טבעיים" (דהיינו חומרים כימיים שלא יוצרו ע"י אדם). "סמים" רבים יכולים להביא תועלת רבה כאשר משתמשים בהם בהתויה הנכונה, במינון הנכון, ותוך הקפדה על המעקב הנכון. ההתויה, המינון ודרך המעקב נקבעים על-סמך מחקרים מבוקרים. חריגה מהכללים יכולה להיות מסוכנת. פניצילין במינונים גבוהים מדי יכול לגרום לפרכוסים. האם ניתן לחולים במחלות זיהומיות קשות למות כדי לא "להרעיל" אותם? בכל מצב יש לשקול את התועלת הצפויה ממתן תרופה אל מול הנזק האפשרי. חומרים נכללים בפקודת הסמים בשל הפוטנציאל שלהם לגרום נזק בשימוש לא מבוקר. אין בכך כדי להעיד על יעילותם או חוסר יעילותם בשימוש נכון. כל מתן של חומר "טבעי" או "כימי" בלא שנבדק באופן מבוקר הנו בבחינת שרלטנות מסוכנת.

a25

New member
יש לי שאלה

פעם לקחת כדור שינה כי קשה היה לך להדם? פעם לקחת משככי כאבים מכל סוג שהוא? ריטלין הוא חסר פוטנציאל למכר אלא אם הוא מלווה בשתית אלכוהול במקביל.... חוצמזה, אף אחד, למיטב ידיעתי, וידיעתי בנושא היא יחסית טובה, לא היה נותן לילדים תרופה שיכולה לגרום להם להתמכרות. אני אישית, בת 27 כמעט, לוקחת מזה שנה וחצי ריטלין באופן לא מאד קבוע, בהתאם לצרכי הלימודיים. בתקופות שבהם צרכתי כמויות ריטלין יותר גבוהות ובתדירות יומיומית לא קרה שום דבר חריג פרט לעובדת היותי מסוגלת לשבת וללמוד לפחות קצת בצורה מסודרת.... מעבר לכך, אח כך אין שום בעיה להפסיק את הלקיחה במידה ואין צורך ממשי בכך (במבוגרים שנדרשים ללמוד כמוני). סמים מסוכנים? יש כמה כדורי שינה שאין בעיה להשיג אותם היום והם ממכרים שלא כמו ריטלין, אז לפני שאת אומרת דברים לא מבוססים, תגשי למדליין, תקראי כמה מאמרים לגבי פוטנציאל ההתמכרות לריטלין.

a25

New member
ואגב

התמכרות כמו שאת מדברת עליה מוגדרת רפואית כמשהו מסויים מאד שקולה, שוקולד, וברוב המקרים גם מריחואנה, לא עונים עליו, וזה תלות פיסית שתביא לתסמונת גמילה.... היחיד שעונה על זה ברשימה שלך זה קוקאין, ורק במקרים מאד מיוחדים חשיש וכמעט לא מריחואנה.

שריתילה

New member
ריטלין לא יודע תנ"ך גם לא חשבון

הוא עוזר לילד לנצל יותר את היכולות הטבעיות שלו ומקל עליו ואני מדגישה עליו את החיים. ייתכן באמת שהריבאונד קשה לו יותר ולכן חשוב ללכת למי שהמליץ על הריטלין ולנסות שילוב של מינון אחר. אפשר גם לנסות כמובן את ה-SR, רק צריך לזכור שה-SR לא הוכח אצל כולם ככדור היעיל ביותר. כמובן שאת כל הייעוץ בנושא הכדור את חייבת ללכת לרופא. את שואלת אם את עושה בשכל או מקילה על עצמך את החיים? אז חשבי ראשית שאת מקילה על הילד שלך את החיים ולא בדיוק על עצמך. מתן ריטלין זה לא מספיק לומר שהילד מטופל. עליך לעבור סדנא להקניית כלים וכמובן לטפל בילד בכל הנושאים הקשורים להקניית מיומנויות התנהגות אחרות. ואת כמובן תדעי בסופו של דבר, שילד מטופל הוא ילד שגדל הרבה יותר טוב מילד שאינו מטופל, אומרת לך מישהי ש-ADHD בעצמה ומחוסר ידיעה לא טופלה בגיל צעיר. מיכל, חשבי על עתיד בנך, היי בטוחה שאת עוזרת לו בניסיון להקל עליו את הקושי והאמיני לי, שיום יבוא בקרוב מאוד, שהוא יבין וידע ואפילו יודה לך. בהצלחה, שרית.

המשך השרשור נמחק על ידי

עד היום הפורום היה מקום שקט ונחמד להידבר בו וכך אני מעוניינת שימשכו הדברים ואיתי דליה וזהבה. לכל מי שמרגיש כי הפורום לא לטעמו - אנו איננו מכריחים אף אחד להיות חלק ממנו. פרסומות עצמיות של אנשים מגמתיים - ימחקו מייד בהתאם לחוקי הפורומים של חברת תפוז.

למעלה