יעוץ בקניית אופניי AM.

konacowan1

New member
יעוץ בקניית אופניי AM.

אני מעוניין לקנות אופניי AM , בתקציב של 8k +-(לא חדש), שיעשו את העבודה טוב . ארכב בעחקר סינגלים בעלי קפיצות ורמה טכנית גבוה.
אשמח לשמוע על דגמים ממולצים.
תודה��

steiff

New member
בלי להתיחס לדגם ספציפי...

מאפיינים שתרצה באופניים:

מהלך מתלים של 140-160 מ׳מ. אפשר גם 120 אבל זה גבולי. אם כשאתה אומר ״קפיצות״ אתה מתכוון לדרופים בתוך הסינגל, אז גם מהלך של 100-120 מ׳מ יספיק. אם אתה מתכוון לזינוקי התאבדות ממדרגות סלע - עדיף מהלך גדול יותר.

גלגלים 26 או 27.5. עדיף חישוקים בעלי מרווח פנימי של לפחות 21 מ׳מ ועדיף יותר.

סטם קצר של בערך 50 מ׳מ.

מוט אוכף מתכוונן עם שליטה מהכידון.

מזלג אוויר יהיה עדיף על קפיץ פלדה או אלסטומר. רצוי בעל צנורות פנימיים בקוטר 32 מ׳מ לפחות.

אפשרות נעילה למתלה האחורי : יתרון.

מעצורי דיסק. לא ממש משנה אם הידראולים או מכניים, העיקר שלא מעצורי חישוק. קוטר הרוטור 160 מ׳מ ומעלה.

שאר מערכות ההינע: ממש לא משנה.

גיאומטריה: תצטרך למדוד ולהתאים לנוחותך ולגובהך.

AlSH10

New member
אוקי, ויש איזה דגם שעונה על כל הדרישות האלה .. ?

steiff

New member
למשל

Rocky Mountain Altitude 750 או דגם אחר בסדרה שנכנס למסגרת התקציב שלך.

יש גם יצרנים אחרים אבל זה הכיוון.

The Pinky P

New member
אופני all mountain כשמם כן הם....

"לרכוב את כל ההר" כלומר לשלב את כל האלמנטים ברכיבת שטח.
קצת מהכל וכלום ממשהו ספציפי.
זה לאיו דווקא האופניים האדיאליים לרכיבת סינגלים ולכן צריך להבהיר את הנושא אצל מבקש העזרה.
מעבר לכך - בתור מי שרכב במקומות הכי אקסטרימיים שיש לארץ להציע
אני לא חושב שיש מה לחפש באופניים עם 140-160 מ''מ, אלו מספרים שעם הטכנולוגיה של היום מיועדים לרכיבות פרירייד ודאון היל,
לעשות רכיבת שטח בסינגל ממוצע עם 160 מ''מ מהלך זה סיוט...
בולם עם מהלך משתנה של 100-120 מ''מ הוא קלאסי למי שרוכב קצת אגרסיבי
בהתאם למה שיש לארץ להציע.

חוץ מזה שברקס מכאני הוא משמעותית הרבה פחות טוב מהידראולי, אני מדגיש זאת כי מעצור ברכיבה שהיא אגרסיבית הוא אחד החלקים היותר חשובים ולהתמודד עם הגחמות של מעצורים מכאנים זה לא כיף כל כך גדול...בעיקר לא בחורף הבא עלינו לרעה.

באופן כללי ייחסת חשיבות רבה לחלקי שליטה שהם סך הכל "טאצ'ים אחרונים" בהתאמת תנוחת הרכיבה לאופניים (סטם) וגם זה מאוד אנדוידואלי בהתאם למדדי האופניים לאומת הרוכב והנוחיות שלו.

מאידך - ביטלת לגמרי מערכות מרכזיות כמו ממערכת הינע.
מערכת הינע ברמה נמוכה זה סיוט ברכיבה אגרסיבית כי הדבר האחרון שאתה רוצה ברכיבה טכנית זה מלחמות עם שרשראות ומעבירים.

אני חושב שצריך לחפור קצת לעומק בכדי לברר את רצונות פותח השירשור.
יכול להיות שהוא לא מסביר את עצמו נכון ואנו מקבלים רושם שונה מכוונתו.

steiff

New member
עניין של סדרי עדיפויות.

דיסק הידראולי עדיף על דיסק מכאני, אבל בכל מקרה עדיף דיסק על מעצור חישוק, משום ששפיץ שבור או גלגל שיצא מאיזון עם מעצור חישוק זה מעצור מושבת, ועם מעצור דיסק (לא משנה אם מכני או הידראולי) זה מטרד שאפשר להמשיך לרכוב איתו.

מהלך מתלים: אין לי איתך וויכוח. לא ברור למה מתכוון המשורר כשהוא אומר ״קפיצות״ והתייחסתי לכך במקור.

מערכות הינע: חולק עליך. מערכות ההינע היום כולן ברמה גבוהה. אופני AM לא מגיעים עם מערכות חסרות שם אלא עם גרסאות די מתקדמות של מערכות הינע. משהו ברמת Deore או X7 וצפונה. ומכל בחינה מעשית, כשמדובר באופני AM, הם יתפקדו בדיוק כמו מערכות XTR פלצניות. ההבדל הוא במשקל ובאיכות ציפוי הטפלון על הכבל שמחבר בין המעביר לידית. מאחר ואופני AM מלכתחילה לא אמורים להיות קלי משקל אלא בעיקר רבי שימוש, מערכות קלילות לא ממש רלוונטיות עבורם. Deore די והותר. קיבלת SLX - הרווחת בגדול. יש XT - וואו. על האופניים לא תרגיש שום הבדל. בדוק וחתום.

באשר ל״טאצ׳ים אחרונים״ ותנוחת הרוכב על האופניים: אלו למעשה הדברים הכי חשובים. לפני המעצורים. לפני מערכות ההילוכים: קודם כל גיאומטריה ותנוחת רכיבה. שליטה באופניים. חלוקת משקל נכונה. זריזות ההיגוי. את אלה צריך כמובן למדוד ולהתאים באופן אינדיבידואלי לרוכב.

konacowan1

New member
חידוד הרצונות שלי -

אז ככה , אני רוכב כבר הרבה זמן וידע ויכולת יש לי . (צעיר)
שאני מכוון לקפיצות מבחיניתי אין הגבלה , כלומר אם זה דרופ של מטר , א זה סינגל שיש בו קפיצות ( כמו במשגב) , וכו , כלומר אין לי הגבלה - מה שיהיה אני אקפוץ.
בקשר למערכת הינע - רכבתי עד עכשיו על אופני דירט , לכן אני לא ממש מבין בהן ואשמח לדעת מה הכי מתאים לי .
אם יש עוד פרטים שצריך לדעת אני אפרט , רק תגידו מה :).

steiff

New member
דרופ של מטר

זאת אומרת שאתה תצטרך מהלך מתלים נדיב. 140-160 מ׳מ אם תרצה לקפוץ אותו ולנחות בשלום מגובה מטר.

מערכות הינע : אל תבזבז זמן ללמוד את הנושא. מה שיש - יש.

The Pinky P

New member
זה פשוט לא נכון....

עם כל הכבוד, אין שום טעם להיסחב עם 160 מ''מ בשביל מדרגות קטנות.
אופניים שכאלו לא תוכננו לרכיבות שפעם ב.... יש בהם מדרגה של מטר אלא למסלולים שלמים של רכיבה אגרסיבית באמת עם גאפים ודרופים גדולים,סלעים וכולי...
הסבל של הרוכב בייתר 99% ממסלול רכיבתו יהיה גדול ומכריע.

אני רוכב 15 שנה רכיבה אגרסיבית, מטר זה גובה אתגרי אם אתה בא מהצד הנמוך של האלמנט אם כבר, לא בשביל זה קונים אופניים כם 160 מ''מ שנועדו בשביל לקפוץ מעל הרים.

חבל על הסבל,שוב.

steiff

New member
בשביל המחיר הם בסדר גמור

בולם ומזלג ברמה בינונית אבל במחיר הזה לא תמצא משהו חדש טוב יותר.

תיזהר בקפיצות. זה לא אופניים שנועדו לדרופים של מטר כדבר שבשגרה.

steiff

New member
מותר לנו להיות חלוקים בדעותינו...

ההמלצה שלי על מהלך מתלים גדול נובעת מתנאי הקצה שהאופניים אמורים להתמודד איתם. דרופים של מטר.

ההמלצה שלך על מהלך קצר נובעת מהשימוש בין הדרופים הללו, ומהנחה (כנראה) שהדרופים הללו יהיו אירוע די נדיר.

במידה וההנחה שלך נכונה, אני מצטרף להמלצה על מהלך של 100-120 מ׳מ. זה, אגב, גם המהלך של המתלים באופניים שלי, אחרי שזנחתי את האופניים בעלי המתלה של 150 מ׳מ לאנחות (הם עדיין שוכבים אצלי במחסן).

konacowan1

New member
אוקי תודה רבה!

בקרוב יהיה פוסטים על פרטנרים לרכיבה.
חג שמח :)

The Pinky P

New member
למעט השורה הראשונה אני מסכים איתך, עם זאת...

לצערי הרבה דעתך (שאני מכבד) היא דעתם של רוב הרוכבים המקומיים
שכן המסלולים בארץ דורשים אופניים רווי מהלך ואגרסיביות.

מה שבטוח, וזה מתוך נסיון עמוק עמוק עמוק - בכל הקשור להתעללות
(חיובית) באופניים ורכיבה אגרסיבית,
אופניים יכולים לספוג הרבה הרבה יותר ממה שאנשים חושבים.
זה היה נכון לגבי כל זוג שהיה לי וההתעללות הייתה הרבה מעבר לדרופ של מטר.
לא כל כך קל להביא את הברזלים שבין רגליך לכדי מיצוי ושבירה.

מדרופים של מטר לא שוברים אופניים, גם לא מכפול מזה, עם זאת מטכניקה
שגויה והתעללות שלילית באופניים דווקא כן.

konacowan1

New member
אני הצלחתי להביא את שלי למצב שבירה-

היו ל אופני דירט , יבוא אישי , ברמה גבוהה .
אחרי באמת כמה שנים של קפיצות ותרגילים -השלדה נסדקה לי .
לכן אי מתחדש באופניים חדשות

steiff

New member
יש לי בהיסטוריה שתי ״הפלות״...

של שלדות שלא ראו דרופ של יותר מ30 ס׳מ.

תלוי במשקל הרוכב (אני לא בדיוק זרזיר מתניים) ובמבנה השלדה.

מאז כנראה שיש לי חרדות...

konacowan1

New member
וזה הרכש -

למעלה