יעוץ בנושא משומשות:

teen17

New member
יעוץ בנושא משומשות:

היי לכולם. חשבתי כלכלית האם כדאי לי לקנות אוטו חדש 2002 לפני הצבא וזה ממש לא משתלם שהוא ישב לי 3 שנים ליד הבית ולא יזוז אז החלטתי שאני יקנה עד הצבא איזה משומשת במצב מעולה מקסימום יד 2 עד סכום של 15,000 שקל. האם יש איזה אוטו ספורט מומלץ במחיר הזה (ושלא יהיה פחות משנת 90)? אם כן למה הוא מומלץ ומה הנתונים הטכניים עליו (כוחות סוס, נפח מנוע, ועוד...). גל.

yaron_z

New member
אני בכלל לא ממליץ לך על אוטו ספורט

ובכלל לא כדאי לך. סתם יכניס אותך לצרות שבטוח לא תדע איך לצאת מהן. קנה איזה 205 או משהו כזה.

teen17

New member
לאיזה צרות הוא יכניס אותי שאני לא..

אדע איך לצאת מהן? גל.

© DrorZi

New member
לדעתי קנה 205 מנוע 1.4

זה יהיה הדבר הכי טוב בשבילך. על האוטו הזה תוכל באמת ללמוד לנהוג כמו שצריך, שלדה טובה וכח סביר. אל תתחיל עם שום רכב ספורט ולא משנה אם הוא יהיה חדש ויוצא לך תמורת החלפות ב 10 מסטיק בזוקה.
דרור זי, למרות שהרעיון לבנות קודם את הקפיטריה (בטבריה) ואחרי זה את הלמטה הוצע כבר לא נולד הקבלן שהצליח לעשות את זה...

teen17

New member
מה??????

רגע מה לגבי 205 GTI או 106 GTI? למה לא? שנים 90-92 מה רע בזה? גל.

cyber2200

New member
אם יש לך מצב

להביא מה שקוראים בישראל "106 ראלי" (1.6 ליטר, אין לי מושג איך קוראים לדגם באמת, אבל בישראל קוראים לזה 106 ראלי. קיצר, אוטו בן זונה, די זול, ונותן אחלה ביצועים (ואחלה של צליל מנוע).

yaron_z

New member
תגובה למגיבים

אני מצדד בתגובתו של דרור ומוסיף לגל ולסיבר 2000. 106 או 205 בגרסאות ספורט הן מכוניות שאינן מתאימות בכלל לנהג מתחיל, לא מבחינת כח מנוע מטורף וכו´ אלא בגלל שלדה חדה ביותר שללמוד אותה לוקח זמן ומבחינה זו הן דומות לנחש מאולף-רק אם אתה מכיר אותו טוב טוב ויודע מה לא לעשות הוא לא יכיש.

sronis

New member
אני דווקא כן חושב ש-106 ראלי יכולה

להתאים בתור מכונית ראשונה. אבל חשוב ללמוד אותה טוב טוב. אחרי שיוצאים ממכונית כזאת כבר יוצאים עם הרבה ניסיון למכוניות ספורטיביות. רוני

yaron_z

New member
בכלל בכלל לא

הראלי נשכנית לא פחות מהGTI. אתה בתור אחד שאיבד פאסאט תגיד שהראלי מתאימה בתור אוטו ראשון...

_casper

New member
TEEN תרגיע תרגיע!!

זה שעברת טסט ראשון עדיין לא עושה אותך נהג ואתה אפילו מודה בזה. זה הכל עניין של כנות עצמית, האם תצליח לשלוט על היצרים שלך עם מכונית ספורטיבית..., רוב הסיכויים שלא... בכל מקרה עדיף לך ללכת על ה-205/106 1400 שגם הן יכולות להעלות חיוכים רבים...מקסימום תחליף אגזוז ותשים פילטר פתוח...זה יתן לך הרגשה מהירה
איך שלא יהיה מזל טוב

cyber2200

New member
אני אישית בכלל נגד הגישה הזאת

קנה איזה מכונית שבא לך, בהתחלה תיסע רגוע, אחרי זה פחות רגוע (באופן כללי עדיף רגוע... לפחות ככה אומרים :)... אם היה לי מצב לקנות בתור אוטו רשום קורבט 5.7 ליטר, היתי קונה, ואני בטוח שלא היתי הורג את עצמי. אותו דבר לגבי מכוניות ספורט "רגילות". וה106 ראלי וה205 GTI אלה לא מכוניות חזקות בטירוף... נהגתי על שתיהן, והבתחלה הם באמת היו קצת מפחידות (אני רגיל למגאן אוטומטית), אבל תוך חצי שעה על הכביש כבר אפשר לשלוט עליהן בכיף (לפחות ה106 ראלי, על ה205 GTI לא ממש התעמקתי, יותר "עשיתי סיבוב"). בקיצור גם אם תמות בתאונה (חס וחלילה) זה לא בגלל המכונית... זה בגלל שאתה נוהג יותר מהר ממה שאתה יכול, מכונית לא נותת גז לבד.

מצמץ

New member
CYBER

תראה, דרור קספר וירון צודקים שהמכוניות הללו אינן בשביל נהגים חדשים. ואם אתה משווה השתלטות על מכונית למהירות נהיגה אז אין לך מושג על מה אתה מדבר (בלי כוונה להעליב), אתה באמת חושב שהכרה עם רכב 30 דקות אומר שאתה מכיר את מגבלות הרכב או שאתה שולט ברכב? נהג חדש נוהג ע"פ דעתו וע"פ תנאי הדרך, אלא שנהג חדש לא כלכך אוביקטיבי לגבי תנאי הדרך והתמודדות עם מצבים שונים כי אין לו ניסיון ולכן רצוי שקודם הוא ישתפשף ורק לאחר שהוא יצבור נסיון הוא יעלה את הרף. CYBER כבר שמענו הרבה אנשים אומרים לי זה לא יקרה, אני זהיר וכו´ ולאחר מכן הם עושים תאונה. ותאמין לי שאף אחד מאיתנו לא אומר סתם לTEEN שכדאי לו להתחיל ממכונית לא ספורטיבית (וכבר דיברנו על זה עם TEEN בשיחה ארוכה על הSTI ואני מניח שTEEN הבין משיחתנו על מה אנחנו מדברים). מצמץ, מאחל לך ולTEEN מזל טוב וכל טוב.

sronis

New member
ירון מה הקשר לעזאזל?? תפסיק לקשקש

קודם כל, לא איבדתי פאסאט. הייתה לי תאונה שנבעה מחוסר שליטה במכונית. להזכירך כולה התעקם החלק הקדמי של המכסה מנוע (99 אחוז פחחות). דבר שני, אין שום סיבה שהפאסאט תהיה פחות מסוכנת מ-106 ראלי. מה שבטוח, זה שהפאסאט לא תכין אותו לרכב ספורטיבי ראשון. את כמות השטויות שאפשר לעשות ב-106 ראלי אפשר בקלות גם לעשות ב-106 ראלי. הראלי פשוט יציבה יותר ואוחזת יותר, וגם טובה יותר על המגבלות, אז למה לא? אם הבחור ינהג בצורה בטוחה ורגועה, ויעשה ניסויים רק במקומות פתוחים ללא סכנה, אני עדיין חושב שהראלי יכולה להיות בסדר גמור. ותעשה לי טובה, אם היה לך הכסף לראלי גם אתה היית קונה אחת מיד אחרי שהיית מוציא רישיון. רוני

yaron_z

New member
לרוני...

אתה יודע מה ההבדלים ביננו? לא הרבה לטובתך מסתבר... התחלנו לנהוג בערך באותו זמן על מכוניות.(זה בערך מה שדומה). עכשיו- אני נוהג בקארטינג מגיל 12.5 (אני עוד מעט בן 17)מכיר טוב מאוד מגבלות נמוכות וגבוהות כאחד, אני יודע טוב מאוד עקרונות נהיגה נכונה או ספורטיבית מה הם. למדתי הכל בבי"ס שמיועד לזה. אתה לעומת זאת עברת קורס של יום אחד במגרשון. ניסיון הנהיגה הספורטיבית שלך והידע בה קטנים בהרבה משלי,. ובגלל כל זה ועוד הרבה דברים ששכחתי אני דווקא כן מוכן למכוניות ספורטיבית נשכנית כזו או אחרת כאוטו ראשון.

sronis

New member
אוי איך עצבנת אותי עכשיו ../images/Emo46.gif

אם הייתי קורא את ההודעה הזאת לפני מועדון החמש היום איך היית חוטף... אבל אתה יודע מה? אני אוותר לך הפעם. אם אתה באמת ובתמים רוצה להאמין שיש לך את הידע והניסיון בשביל להיות נהג טוב יותר ממני עוד לפני שקיבלת רישיון (התחלנו לנהוג בערך באותו זמן על מכוניות?? יש לי רישיון כמעט שלוש שנים. עברתי כבר יותר מ-50000 ק"מ. מה איתך?) כבר הרבה זמן רציתי להגיד לך את זה - דיבורים זה יופי, אבל לפעמים גם זה יכול לעצבן. ושחצנות היא תכונה שאנשים לא אוהבים במיוחד. אז כמו שאני לא טוען שאני נוהג ברמה של דני G למשל, אתה אל תטען שאתה קולין מקריי (רוצה פז´ו? מרקוס גרונהולם). ולסיום בוא נבהיר כמה דברים: 1. קארטינג זה לא אוטו!! 2. מגבלות של קארטינג זה לא מגבלות של אוטו!! 3. כמה שעות יש לך על מכוניות על הכביש? אפילו אם זה כמה מאות - מזה לא לומדים מגבלות של מכונית!! (אני עדיין לא מכיר את כל המגבלות של האוטו שלי אחרי הרבה יותר שעות מזה) 4. עקרונות נהיגה נכונה גם אני יודע, אפילו כמה עקרונות של נהיגה ספורטיבית, למרות שיש לי עוד הרבה ללמוד (גז ביניים, דאבל קלאץ´, טכניקות נוספות, בלימה לפני סיבוב וכולי). אני שמח מאוד שלמדת הכל בבי"ס שמיועד לזה, אבל לא תרגלת הכל במכוניות על הכביש!! תאמין לי שזה שונה מקארטינג. נהיגה לא לומדים בהתכתבות. נהיגה לומדים מניסיון. 5. אני אמנם עברתי רק קורס אחד ב"מגרשון" (אהבתי, אתה מוזמן להרים טלפון לאיתי אלון ולהגיד לו שיש לו "מגרשון", אבל האמת שזה די נכון
) אבל לפחות עברתי את הקורס הזה על מכונית אמיתית. 6. "ניסיון הנהיגה הספורטיבית שלך והידע בה קטנים בהרבה משלי" - כך אתה טוען. שוב - שחצנות לא תוביל אותך לשום מקום. אני משוויצרים פשוט מתעלם. ואתה נכנס כרגע לקטגוריה הזאת, בדיוק כמו של הערס הזה שהגיע למנחת לפני כמה זמן עם האימפרזה טורבו והראה לנו איך הוא מאבד אחיזה בסללום. הידע שלי בנהיגה ספורטיבית אמנם נחות משלך, אבל תאמין לי שהניסיון שלי גדול משלך, אפילו שאני לא זורק תחת בכניסה לכל סיבוב או נוהג כל היום על המגבלות (כמו בקארטינג). 7. אתה חושב שאתה דווקא כן מוכן למכונית ספורטיבית נשכנית כזו או אחרת כאוטו ראשון? סבבה. רק שאני לא אצטרך לגרד אותך מאיזה גדר הפרדה בעוד כמה חודשים. פיו, זה היה ארוך. בידידות רוני

yaron_z

New member
ומה עוזר לך כל הנסיון הזה

אם לא למדת לעשות את הדברים האלה כמו שצריך?? וצריך לדעת איך להכניס אוטו לפניה וכו´, אתה מדבר פה על ניסיון שילמד אותי להכיר את הכביש וכו´, אני מדבר על נסיון שילמד אותי להכיר מגבלות של רכב כזה או אחר. ז"א- על כל אוטו אפשר ללמוד את הלכי הכביש וכו´... מגבלות הקארטינג נמוכות בהרבה ממגבלות רכב רגיל.

sronis

New member
זהו, עכשיו שכנעת אותי

צודק, יש לך ניסיון רב פי עשר ממני בנהיגה. ניצחת. אם אתה טוען שעל כל אוטו אפשר ללמוד את הלכי הכביש וכולי, אז למה לנהג חדש אחר במקומך אי אפשר שתהיה 106 ראלי בתור רכב ראשון? כי אתה לקחת קורסים מתקדמים בנהיגה בהתכתבות? אתה צריך לדעת שנהיגה ספורטיבית על הכביש היא לא רק למידת הקו הנכון או התנהגות המכונית במגבלות (ואת זה למשל אתה דווקא לא יודע) אלא מכלול שלם של דברים. ובכל מקרה, את כל זה אתה צריך ללמוד רק אחרי הרבה זמן על הכביש. אחרת בעוד כמה חודשים אפילו אם היית לך אונו 1000 שנת 88 הייתי מוצא אותך מרוח על איזה צלע הר (במקרה הטוב) מגבלות הקארטינג שונות לחלוטין ממגבלות המכונית, אלו שני יצורים שונים לגמרי וננהגים אחרת לגמרי. אתה לא יכול לזרוק מכונית לסיבוב כמו שאתה זורק קארטינג, כי במקרה הרע אם הקארטינג מאבד אחיזה אתה נכנס בצמיגים או הופך למכסחת דשא, אבל אם אתה מאבד אחיזה במכונית ולא מצליח להשתלט על זה... במכונית צריך לקחת מקדמי בטיחות גדולים בהרבה. כל צורת הנהיגה בה שונה לחלוטין. ויותר מזה - זה שונה לחלוטין ממכונית למכונית. הרבה יותר משזה שונה מקארט לקארט. אבל אתה מוזמן להמשיך להאמין שיש לך הרבה יותר ניסיון ממני בנהיגה מהירה על הכביש. אתה יודע מה? אם היה לך רישיון כבר שנתיים פלוס, היית יכול לחשוב כך. אני בכלל מאמין שאתה, בגילי, תדע יותר על נהיגה ספורטיבית ממה שאני יודע עכשיו. ואני אומר לך את זה בלי שמץ של קנאה מצדי. פשוט כרגע, תעשה לעצמך טובה ואל תחשוב שאתה יודע יותר ממה שאתה יודע, בשבילך, לא בשבילי. רוני

אילן די

New member
אולי הייתי מתייחס למה שירון אמר

ברצינות אם היה לו רשיון לרכב כמה שנים ואז הוא היה אומר שמי שיש לו נסיון בקארטינג הוא נהג יותר טוב. אבל עצם זה שהוא לא נוהג במכונית בכלל, שוללת ממנו כל זכות לחוות דעה בעניין או לפחות את הזכות שלו להנות מאיזה שהיא התייחסות רצינית מצידנו. אתה רוני, סתם מתרגז. למה אתה מייחס איזשהי חשיבות לאמרה של אחד שהוא טוען שהוא נהג טוב לפני שהוא עבר טסט בכלל.... זה כאילו מישהו שלא יודע להפעיל מחשב יגיד לי שהוא מהנדס תוכנה טוב ממני...

sronis

New member
אני אסביר לך למה

כי אני במקרה מכיר את ירון אישית, ויודע שהוא אכן נהג טוב מאוד בקארטינג, ואף התנסה נהדר בארגון קומבינות שאנשים יתנו לו את המכוניות שלהם לסיבובים בכל מיני מקומות
וכן הוא בהחלט מתעניין ומתעסק בנהיגה ספורטיבית. לכן אני יודע שבתיאוריה הוא אכן מבין משהו. מה שמציק לי זה שהוא טוען שיש לו הרבה ניסיון ושהוא מוכן למכונית ספורטיבית וכולי, אני בסה"כ מנסה להסביר לו שזה לא עובד ככה. פשוט לא. רוני

למעלה