יעוץ ארגונים...?

sscharf

New member
יעוץ ארגונים...?

שלום רב, אני מעוניינת לקבל אינפורמציה על המקצוע יעוץ ארגונים,מבחינת שוק עבודה ,הכנסה והאם זה מקוצע נחשב ומבוקש? כמו כן איפה הכי כדאי ללמוד את זה? ומה התנאי קבלה? אשמח אם תוכלו לעזור לי!!! תודה מראש:).

sscharf

New member
בבקשה תענו לי!!!

חייבת קצת כיוון למקצוע ייעוץ אירגוני,מה צריך ללמוד בדיוק?ואיפה מומלץ? מה התנאיי קבלה? האם זה מקצוע מבוקש? מהו השכר התחלתי ואפשרויות קידום... אשמח לקבל תשובה מכל מי שיש לו תשובות. תודה.

יעוץ ארגוני

אל תחום היעוץ הארגוני ניתן להגיע מתחומי לימוד שונים: 1. תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית 2. תואר שני בסוציולוגיה (מגמת התנהגות ארגונית) 3. תואר שני במינהל עסקים (מסלול התנהגות ארגונית) 4. תואר שני בלימודי עבודה (קיים רק באוניברסיטת תל-אביב) 5. הנדסת תעשיה וניהול מסגרת ההכשרה מדגישה דברים יחודיים לה בנוסף על המשותף לכל. כך למשל בעל תואר שני במינהל עסקים בא עם מטען מקיף יותר מאחרים בתחום הכלכלי, מהנדס התעשיה עם מטען של ידע בתחומי הטכנולוגיה וכו'. ישנן מסגרות ו/או פרויקטים בהם יש שתוף פעולה ועבודת צוות של יועצים מדיסיפלינות שונות. בהתאם לאופי הפרויקט יכולה להיות גם מצד המזמין העדפה של יועץ מתחום זה או אחר.לעיתים במכרז ידרש "פסיכולוג מומחה ליעוץ ארגוני" או "הצוות יכלול מהנדס תעשיה -יועץ לניהול" וכו'. יועץ ארגוני בדרך כלל אינו משתייך לארגון. הוא עובד בחברה ליעוץ ארגוני או באופן עצמאי. הוא מוזמן לארגון כאשר ההנהלה חשה או מעריכה שיש צורך להעזר בשרותיו. לרוב הוא נקרא כאשר מתעוררת בעיה או כאשר יש צורך להוביל שינוי בתיפקוד הארגון. בשלב הראשון היועץ הארגוני עוסק באיבחון הארגון. איבחון כזה בא ללמוד את הארגון, את מצבו הנוכחי, את נקודות החוזק והחולשה שלו וכו'. איבחון כזה נעשה באמצעות ראיונות עם בעלי תפקידים בארגון, תצפיות ישירות על העבודה בארגון וכו'. תוצאות האיבחון מובאות לידיעת ההנהלה באמצעות דו"ח איבחון שכותב היועץ.הדו"ח כולל ניתוח ותאור של הארגון, מצביע על הבעיתיות ומביא שורת המלצות לשיפור תיפקודו של הארגון. הדו"ח נידון עם היועץ בישיבות הנהלת הארגון, גוף המחליט גם על הצעדים שיש לנקוט. השלב הבא הוא שלב "ההתערבות" היינו היועץ (או היועצים) נוקטים בשורה של פעילויות- התערבויות לשינוי. צעדים כאלה יכולים לכלול מיני סדנאות- כמו למשל שיפור תהליכי הקומוניקציה בתוך הארגון, בנית צוות מגובש, יעוץ אישי למנהלים כיצד לשפר את דרכי הניהול שלהם וכו'. מרבית היועצים עובדים, כאמור, כפרילנס על בסיס פרויקט כך שעליהם להשיג לעצמם קהל לקוחות. חלקם מועסקים במשרה בארגונים גדולים. המעסיק הגדול בארץ של יועצים ארגוניים-צהל.

למעלה