יעוץ אובייקטיבי

809080

New member
יעוץ אובייקטיבי

עד כמה יעוץ לימודים באחת המכלוות יכול להיות אובייקטיבי בכלל? זו סתם הייתה תהיה אבל יש גם שאלה אני רוצה ללמוד באחת המכללות הנדסה והציוני קבלה שלי הם עוברים (ועוד אני צריך קורס קיץ) אבל רק בנקודה אחת, האם לדעתכם זה כדאי לעשות שוב פסיכומטרי על מנת לשפר את סיכויי הקבלה? הקבלה באמת נעשית לפי הציונים גם במכללות? הרי אם יהיו יותר מדי אנשים הם פשוט יעלו את הרף באמצע ההרשמה לא? תודה

לידול

New member
היי

כמו שניחשת נכון ייעוץ לימודים במכללות איננו אובייקטיבי בשום צורה שהיא. יועצי הלימודים הם אנשי מכירות לכל דבר. עדיף לך ללמוד עוד שנה ולשפר את הציונים כדי להתקבל לאוניברסיטה.

809080

New member
האופציה להתקבל לאוניברסטיה לא ממש אפשרית

אני אשמח אם תוכלי להתייחס לשאלה המקורית

shani ls

New member
בהנחה שהייעוץ לא אובייקטיבי - הכי טוב השוואה

בהנחה שיועצי לימודים הם אכן אנשי מכירות לכל דבר - תלך לכמה מכללות שעל הפרק מבחינתך ותעשה השוואה בין מה שהציעו לך לקנות. אם יש דברים שאתה חושב שלא תוכל ללמוד מהם מהיועצי לימוידם/מכירות ומהשוואה ביניהם (כמו מוניטין המכללה בשוק לדוגמא) אז תשאל אנשים שכבר עוסקים בתחום (עדיף כאלו שאתה מכיר באופן אישי ולא בפורומים
) וד"א אני לא מסכימה עם לידול שתמיד עדיף אוניברסיטה. אני לומדת הוראה וההיבט הפרקטי מאוד חשוב בתחום הזה והוא יותר מפותח במכללות להוראה מאשר באוניברסיטה.

809080

New member
תודה ו...

בקשר לשאלה הזאת? אני רוצה ללמוד באחת המכללות הנדסה והציוני קבלה שלי הם עוברים (ועוד אני צריך קורס קיץ) אבל רק בנקודה אחת, האם לדעתכם זה כדאי לעשות שוב פסיכומטרי על מנת לשפר את סיכויי הקבלה? הקבלה באמת נעשית לפי הציונים גם במכללות? הרי אם יהיו יותר מדי אנשים הם פשוט יעלו את הרף באמצע ההרשמה לא?

לידול

New member
אולי בהוראה זה כך

אבל בהנדסה, מחשבים, כלכלה, מנהל עסקים ומשפטים ללא שום ספק עדיף פי אלף אוניברסיטה. חלק מהמכללות (לא כולן) כל כך לא נחשבות, שאפילו אי אפשר למצוא עבודה עם תואר שלהן.

x factor1

New member
המלצה שלי

עזוב אותך מיועצי הלימודים , תתחיל לשפר ציונים ופסיכומטרי , שיקח כמה זמן שיקח , ותתחיל ללמוד באוניברסיטה. לא משנה מה יגידו לך יועצי הלימודים, בוגרי מכללות תמיד יתחילו בעמדת פתיחה נחותה יותר. אם ברצונך למצוא עבודה אז לך לאוניברסיטה.

למעלה