יעוד

../images/Emo9.gif

הבנתי

חיים סוערים למדי. הבחור , לטעמי, היה מכוער בטירוף ובכל זאת: לא דפק חשבון לאף אחד ולאף אחת, היו לו פילגשות על ימין ועל שמאל, חי בבית מלון עם בת-זוגתו סימון דה-בבואר, מבחירה לא הביא ילדים, היה עורך עיתון שמאלני קיצוני בצרפת, היה סופר, במאי, היה דומיננטי במהפיכת הסטודנטים שהייתה בסוף שנות ה 60 בצרפת, וסביר להניח שעוד שכחתי מלא דברים ...

Narciss

New member
אם היה עייף היה מפסיק

פשוט נחסך לו הרבה כוח בכך שלא הביא ילדים תובנה לחיים

נראה לך?

אני מציעה לך בחום שתקרא את קורות חייו ואולי שניים שלושה מכתביו ותבין מדוע הבחור הזה בחר שלא להוליד ילדים ... על אף שהוא הטיף לאקסיסטנציאליזם הוא הומניזם, יש משהו מן האגואיזם בהלך רוח שכזה ובחיים שכאלו . אבל זה היה סארטר. יחיד ומיוחד. מרתק כשלעצמו.

angela8

New member
נדמה לי שזה לא קשור.

הרעיון כפי שאני מבינה אותו הוא החופש לכל אחד למצוא את יעודו או משמעותות בעצמו. לא משמעות אחת (או 3) שמוכתבת לך מלמעלה.(ואם את/ה לא מתאימ/ה להן?) אז סרטר היה מי שהיה וחיי כפי שהוא "בחר" לחיות, ובטח בחר לחיות גם בהתאם לאופיו וכישוריו המסויימים. אני לא יודעת אם ריבוי המאהבות שלו זה עניין אידיאולוגי. בטח אפשרל הצמיד לזה כל מיני אידיאולוגיות, אבל נדמה לי שזה לפחות נובע קודם כם מאופיו.

Narciss

New member
יש לי תשובה בשבילך

אני אספר לך את מצאתי את שלי פשוט מאוד, קראתי את הספר של הפסיכאטר ויקטור פרנקל- האדם בחיפוש משמעות הוא מסביר בצורה כל כך מצויינת ונפלאה את החיפוש הזה אחר משמעות בכל מקרה ...הוא טיפל בחייו בלי סוף באנשים המחפשים משמעות לחיים, בתוך הספר רשומים גם דוגמאות למשמעויות שיש לאנשים והבנתי מהקריאה שהיה לי משמעות אחת כל חיי שמשום לא ידעתי על קיומה.. המטרה שלי זה להיות אדריכל וליצור, זה הרצון שלו, ליצור, בזה אשיג מימוש עצמי משמעות לחיים זה בעצם מימוש עצמי רציתי להיות אדריכל מגיל 10...וכעת אני סטודנט לארכיטקטורה עד שמצאתי את המשמעות הזאת היתה לי משמעות אחרת, ללמוד...אני משקיע זמן עצום בלקחת ספרים מתחומים שמעניינים אותי וללמוד זה זרע בי איזשהי אהבה ללמידה ...גם זאת משמעות בהחלט מספקת אגב אבל לא הרגשתי שזה מספיק לי, היצירה היא המימוש עצמי שלי.. עוד דוגמאות לדברים שאנשים ממשים עצמם דרכם והם בעצם משמעות חייהם: הילדים שלהם מציאת אהבה (משמעות נוראית! משמעות לא יציבה כלל ...תגרום לסבל למחזיק בה) לעזור לאנשים אחרים כל סוג מקצוע, לאו דווקא משהו יוצר כמובן יצירת שינוי בעולם לפי האדיאולוגיה שלך לשרת את אלוהים כסף ורדיפה אחרי הנאה זה תחליפים למשמעות שנידונים לאכזב אדם בסוף חייו- כך פרנקל מזהיר ולסיכום הערה פילוספית האקזסטנליסטים אמרו משהו חכם: הקיום קודם למשמעות קודם אתה קיים ואין לך משמעות אמיתית, אחר כך אתה מחליט מה תהיה המשמעות שלך לפי מה שמתאים לך, אתה יוצר אותה

michelle2113

New member
אפשר הסבר?

אני חדשה. תוכלי להסביר לי את ההבדל בין מהות החיים למשמעות החיים?

salesmanager

New member
סתם כעידכון

אני ממשיך לקרוא כל יום 3 שעות וממשיך להתבלבל. אני קורא את הספר "שמע סיפור" ו...מבלבל. ד"א, מישהו קרא את הספר Beliefs? מדבר על שינוי האמונות שלנו ע"י NLP.

כן.

מהות ומשמעות שני מושגים מאוד דומים שלמעשה אנו עושים בהם שימוש דומה. אבל מהות הוא אחד, נצחי, תכלית כשלעצמה בעוד משמעות יכולה להיות תלויית חלל וזמן, תלויית תרבות , דת , מדינה וכדומה. מהות מכילה אינספור משמעויות . משמעויות לא מכילה מהות. משהו כמעין מטרה ותכלית. המטרה היא המשמעות התכלית היא המהות.

למעלה