יעדים

doritoz

New member
יעדים

אני מחלק את היעדים לשני סוגים - מוחשיים ומנטאלים
השיגיים מוחשים - להיות בכושר, ציונים טובים ... הם מטרות מדידות והצלחה בהם היא תוצאה של רצון עצמי
הישגים מנטאלים - לא תלויים בזמן וגם הדרך אליהם לא ברורה - וכאן הקושי שלי ...
מבחינה מנטאלית אני רוצה להגיע למצב שפחות יהיה אכפת לי מה חושבים עלי, ושלא ארגיש צורך לרצות או להתחבב על הסובבים אותי.
בשונה מהשגים מוחשיים ככל שאני מתמקד במטרה זו אני רק מרגיש שאני מתרחק, ובשונה מהישגיים מוחשיים הדרך כאן לא ממש ברורה לי
מישהו התחבט בנושא ויכול להציע לי נקודת מוצא ממנה אוכל להתחיל לצעוד ?
אני מוכן ורוצה להשקיע את המאמץ, אני רק צריך את ספר ההוראות שיכוון אותי בדרך

יעדים

נגעת בנקודה מאוד חשובה בדרך להגדרות מטרה.
מטרה שאין לה תוצאה ברורה ומדידה ותאריך יעד מייצרת קושי בהשגתה.
הפתרון הפיכתה למטרה מוגדרת כהלכה בדרך הבאה:
1. שאל את עצמך, מה יסמן לך שהשגת את מטרתך. הפוך את הסימנים לברורים ומדידים.
לדוגמה: פחות יהיה אכפת לי מה חושבים עלי: איך אני אדע שפחות אכפת לי? מה אני ארגיש כשזה יקרה?
על ידי שאלות אלו ניתן להגדיר סימנים מובהקים להשגת המטרה.
2. קבע מועד לבחינת הפרמטרים: עד תאריך _______ אני רוצה לחוש תחושה של (מה שקבעתי בסעיף 1)________________
שים לב, לא לקפוץ מיידית לקיצוניות של מחיקת כל רגש של פגיעות אלא לקבוע יעדים הדרגתיים.
כמו כן, לכתוב מה אתה רוצה במקום הרגש הנוכחי ולא ממה אתה רוצה להימנע.

doritoz

New member
אוקי אז

אני מבין מה שאתה אומר - עלי להגדיר מטרות בצורה נכונה
אבל עדין מרגיש לי שחסר לי שלב - הדרך ....
אפילו שאדע איך אני רוצה להרגיש, לא ברור לי איך לגרום לעצמי להרגיש כך בפועל.
מדובר כאן בתהליך פנימי שלא ברור לי איך ליצור

יעדים

נחזור רגע להודעה המקורית שלך: כשיש לך יעדים ברורים אתה יודע מה לעשות.
כשיש לך יעדים מנטלים, אתה מתקשה.
לכן הפוך את היעדים המנטלים ליעדים ברורים ואז גם הדרך תתגלה.
בכל שלב שיש לך יעד שאל את עצמך: מה עלי לעשות כדי להשיג את היעד הזה עד תראיך____________?

מנטלי = פשטות

שלום
אני שמח שאתה יודע ומבחין בין שני הסוגים. אני מבין שבפרקטי אתה יודע להתנהל.
במנטלי, אחד הדברים הראשונים, זה לא להשתמש ב"אל", "לא", מילים חוסמות, שליליות. כשאתה במשהו רגשי, מנטלי תמיד הפוך לחיובי. הם מסתכלים עלי כי רוצים ללמוד ממני,
אני עם עצמי שלם, זה בסדר. אם עולה תחושה של רצון לרצות, חלק אותה לגורמים קטנים, וכל גורם כזה הפוך לחיובי, כך יהיה לך מאוד פשוט להתגבר על חסמים.
למה אני רוצה לרצות, האם בגלל האדם, בגלל הנושא, מה ייצא לי מזה, אם אעשה זאת זה מקדם אותי? כל אחד בפני עצמו הוא פתיר וקל לתשובה וחשיבה חיובית כפתרון. בהצלחה

יישוב הפרדוקס הפנימי

היי,
אין ספק שאתה מתאר את אחד המצבים הפנימיים שהכי קשה לאדם להגיע אליהם שהוא המצב בו יש לו את היכולת לעשות את כל מה שהוא רוצה ואוהב מבלי לדפוק חשבון לאף אחד ובלי הצורך לרצות או להתחבב על הסביבה. אין ספק שלפעול כך זאת ההרגשה הכי משחררת שיש. אבל מצד שני ישנה העובדה שהאדם הוא יצור חברתי ולכן קיים אצלך הפרדוקס הטבעי הזה שמא נגיע למצב בו אין לנו חברים וסביבה אוהבת כי אנו עושים הכל מבלי לדפוק חשבון לאף אחד (כמובן שלא היינו רוצים להגיע למצב שכזה). ולכן עפ"י הקואצ'ינג, גישה ממוקדת תוצאות מתאימה מאוד ליישוב הפרדוקס הזה, כי ברגע שמתחברים חזק לאיזושהי תוצאה שהיינו רוצים להגיע אליה בחיים אז נעשה הכל בשביל להגשימה (כולל לא לדפוק חשבון לסביבה). אך יחד עם זאת, כמובן שחשוב לעשות זאת עם כמה שפחות חיכוכים עם הסביבה (בשביל להישאר עם סביבה אוהבת ותומכת שזה לא פחות חשוב).
בהצלחה בהמשך!

ריצוי ובחינה עצמית

שלום לך,
ספר הוראות אתה מבקש...
טיבם של ספרי הוראות שהם כלליים - ONE SIZE FITS ALL
בעוד שמסע החיים שלנו הוא אישי ופרטי, כל אחד מתמודד עם השדים שלו ובדרך המתאימה לו.
לכן אני מאמינה שכדאי לך לפנות למסלול חיפוש אישי שכנראה לא יבוא מעיצה כללית- טיפול או אימון אישי יכול לסייע.
כשתבצע תהליך חקר אישי של המצב הקיים, בו אתה מייחס חשיבות גדולה למה חושבים עליך ומרגיש צורך לרצות או להתחבב, תוכל לגלות את ה"רווחים" מהמצב הקיים, את הפרדיגמות החשיבתיות שמניעות אותך להישאר במצב הזה. מהנקודה הזו תוכל להבין ולהגדיר את המצב החדש הרצוי לך. ועם ליווי צמוד בדרך - תוכל להתחיל לצעוד לשם.
בהצלחה !

למעלה