יס 2002

ברבריטו

New member
יס 2002

לאט ובהתמדה נבנה הרכב יס, הלהקה האגדית שלא הבריקה מאז עזב אותה הקלידן הוירטואוז ווייקמן לאחר tales from topographic oceans הזוועתי והפאתטי, וכיום מדובר בלהקה שחבריה בני 50 פלוס, הרבה אחרי שיאם, חלודים וללא ברק... כיום הם מופיעים בעיקר בארה"ב יחד עם תזמורת סימפונית, ומנגנים את אלבומם החדש magnification. לפני זמן לא רב חזר וייקמן לשורות יס, וכיום יס מופיעים בהרכב הכמעט קלאסי שלהם מתקופת close to the edge - אנדרסון, סקווייר, סטיב האו, וייקמן ו-וייט (שתופף עבור יס אחרי עזיבתו של ביל ברופורד המצוין). האם לדעתכם יש סיכוי שיס יתנו לנו עוד אלבום אחד טוב, לפני שהם סוף סוף יתפרקו, אחרי יותר מ25 שנה של כלום למעשה?

הם צריכים להתפרק.. זה נהיה פטתי

לא לפני שהם יבואו לארץ להופעה אחרונה של 4 האלבומים הטובים שלהם...

ברבריטו

New member
הם כבר לא יופיעו עם close to the ed

וגם לא עם yes album, relayer וfragile אם אתה מתכוון לאלו..... וסביר להניח שאתה כן... האמת היא שהייתי מקבל בברכה ביצועים חדשים לשירים האלה, יחד עם התזמורת הסימפונית שמתלווה אליהם למופעים. אני יודע שישנם עיבודים של הפליהרמונית של לונדון לחלק מהשירים שלהם, אבל הם לא מחדשים הרבה.

RamiSun

New member
כמה דברים, שוב.

1. מגניפיקשן הוא אלבום טוב. 2. הם עדיין בכמעט כל הופעה מנגנים את Close to the edge 3. בדרך כלל הם גם אוהבים לנגן את Roundabout ו- Starship trupper 4. בכל הופעה הם נוהגים בצורה אדוקה לנגן את I´have seen all good peaple

ברבריטו

New member
close to the edge??

אני מבחינתי מוכן לבוא להופעה רק בשביל לשמוע אותו... היצירה הטובה ביותר שלהם ולדעתי אחת הטובות ברוק המתקדם. מגניפיקיישן הוא אלבום רוק קל לא רע, אבל אני משוכנע שעם וייקמן הם יכולים לעשות הרבה יותר...

אחד העם1

New member
שאלות מאחד שלא ממש מתמצא

א. רילייר הוא האלבום הטוב האחרון שלהם? כן/לא הקף את התשובה הנכונה. ב. אילו אלבומים עד רילייר נחשבים לחלשים? (בהנחה וצדקתי בא´)

ברבריטו

New member
תשובה לגבי האלבומים

שני הראשונים באמת נחשבים לא משהו. לדעתי, הראשון כולל בעיקר covers, בין היתר לשירים של הביטלס. שני האלבומים בין השלישיה יס אלבום-פרג´ייל-קלוז טו דה אדג´ הם tales from topographic oceans, שנחשב זוועתי, וyessongs שאם אינני טועה הוא אוסף של יצירות המופת של יס עד אז. רילייר נחשב אלבום מצויין, למרות שאני אישית לא מת עליו. אחריו הגיעה תקופה די מוזרה ביס, שכללה את טורמטו, going for the one ואלבום נוסף - yesstory שדומה מאוד לyessongs (אוסף כפול). שני האלבומים לעיל נחשבים יצירות הפרוג האחרונות של יס, והם לא מוערכות אלא על ידי המעריצים האדוקים ביותר של יס... אלו שאוהבים את tales... דרך אגב, הצד הראשון מתוך הארבעה בtales כולל את the revealing science of god, יצירה יפה בפני עצמה, אבל חוץ מזה - הכל פילינג (אולי למעט החלק האחרון הסביר). אחרי going for the one פנתה יס לכיוון הפופ, היה גם הרבה בלאגן מבחינת הרכב הלהקה - לדעתי בשלב מסוים נוצר מצב בו היו שני הרכבים של יס. אנדרסון עזב וחזר, האו עזב וחזר וכל מיני כאלה.. ורק ב87, עם אלבום הפופ שלהם 90125 חזרו יס לתודעה הציבורית... אחרי האלבום הזה היו עוד שנים רעות וב98 ההרכב התחיל לחזור לכיוון ההרכב הקלאסי... מה שהוליד כמה יצירות לא רעות (the ladder, magnification) אני עדיין בדעה שיס חייבים לנו עוד אלבום אחד טוב...

orbiti

New member
yessongs הוא אלבום הופעה

ולמיטב זכרוני יש בו כמה ביצועים לא רעים לקטעים. במיוחד זכור לי קטע היילייטס מ"נשותיו של הנרי השמיני" של וויקמן.

האירי

New member
כמה תקונים וטראומה מהעבר

שני האלבומים הראשונים של יס מצוינים בשל העובדה שהלהקה לא החליטה עדיין מה הכוון המוסיקלי שלה.באלבום הראשון יש רק שני כסויים לחפושיות ולBYRDS וכל השאר שירים מקוריים שנוגעים בפסיכדליה ואפילו מעט בגאז.האלבום השני מדהים בעיבודים התזמורתיים שלו והוא לגבי האלבום היחיד שעמד במבחן הזמן {אני הייתי מעריץ יס לפני 25 שנה}אלבום כיפי אם זה לא נחשב קללה ללהקה שרק ניסתה לעשות ההיפך.דבר נוסף-טורמטו בא אחרי GOING FOR THE ONE שדווקא הכתיר את הלהקה וכל אחד מהנגנים בנפרד בתואר הטוב ביותר באותה שנה.אחרי טורמטו התחיל הבלאגן .לא אשכח את אותו יום.מעריץ פנאטי {"יס שולתים,וויקמן המלך,אנדרסון=אלוהים}שומע בתכנית "מחט בערימת תקליטים"על עזיבתם של המלך ואלוהים וכניסתם של ...די!!!לא יכול יותר...תמונות בשחור לבן עולות וצפות בזכרוני...באגלס...וידאו הרג את כוכב הרדיו...PLASTIC AGE...לאאאאאא איזה מזל שהגורל לא הפגיש אותם עם קאג´גוגו או להק שחפים.

אלה לא יס אבל...

צמד שהרכיב את להקת Buggles, שהתפרסמו בשיר הזה (הוידיאו קליפ הראשון של MTV). הצמד היו: Geoff Downes, keyboards; Trevor Horn, vocals, bass, והם הצטרפו ליס אחרי עזיבת וויקמן ואנדרסון והשתתפו באלבום אחד בלבד Drama. יקי

Metheny

Member
talk גם לא היה רע!!

תשמעו את הקטעים I am waiting ו- the calling אלה קטעים מדהימים לפי דעתי מתוך האלבום talk שיצא ב-94!

למעלה