יסורי התרנגולת:

לאמא שלי גם היו.

אני לא באה לשפוט או להגיד מי עושה טוב ומי לא. פשוט, קראתי מה שכתבה רקוט וניסיתי לדמיין את החגיגה, ונעשה לי טוב על הנשמה. סורי. אבל התגובה הזאת שלך, ש"מי שאין לה ילדים לא באמת יכולה להבין מה זה" מקוממת אותי מאוד. לצערי, זאת תגובה לא נדירה פה בפורום וגם לא במקומות אחרים. מה גורם לך לחשוב שהחיים שלי, נטולי הילדים, פחות מעייפים משלך? מה גורם לך לחשוב שסדר היום שלי פחות עמוס? שאני הולכת לישון בשעה יותר סבירה? שהשבתות שלי יותר רגועות? אני די מוכנה להתערב איתך שזה בדיוק להיפך ושלך יש הרבה יותר זמן פנוי ושעות מנוחה מאשר לי.

זהו, שאתם לא באמת יודעים איך זה "בלי"

אתם יודעים איך זה "בלי" כשאת בת עשרית ושלוש וגרה עם ההורים או בדירה שכורה או במעונות. זה לא דומה.

הכל נכון.

אני באמת חושבת שמי שאין לו ילדים לא באמת יכול להבין מה זה. ואני גם בטוחה, בלי להתערב, שסדר היום שלך הרבה יותר עמוס משלי. אבל מה שעוד אני יודעת הוא שזה מבחירה שלך, ובכל רגע נתון את יכולה להחליט, משיקולים פרטיים שלך, האם לישון או לרקוד, האם לקרוא ספר או לצאת לבלות וכו'. כמובן שהבחירה הבסיסית של להביא ילדים גם היא היתה מרצון חופשי שלי, וגם איני מצטערת עליה, אבל ברמת הרגע הבודד - מידת השליטה שלך בחייך וברמת העייפות והרעש שמקיף אותך - גדולה בהרבה משלי.

חציחצי

New member
../images/Emo45.gif

שלא להזכיר עד כמה מתיש זה להצטרך תמיד לקבל החלטות לבד, אפילו סתם ברמה הרעיונית.

יסורי התרנגולת:

תקציר הפרקים הקודמים: פרק 1: תרנגולת ותרנגול הוזמנו, עם הגיעם לארה"ב, לשהות חודש בפלורידה בבית אחיו האמיד של התרנגול, לשתות שמפניה על שפת הבריכה ולהאזין לציוץ ההוריקאנים. כשהגיעו הסתבר להם, ובמיוחד לתרנגולת, שמדובר בקייטנת נקיונות עבור משפחה לא מתפקדת, האזנה למבחר עלבונות בין הגיס לאשתו, הבנות לאימן, הבנות לאביהן, האב לבנותיו וכל צירוף שלא עלה בדעתי, ושמרטפות על הילדה הקטנה של המשפחה שפלא שעוד לא שכחו אותה בבית, כי לא עושה רושם שמישהו יודע שהיא קיימת. פרק 2: תרנגולת מנודבת להגיע בשנית לבית הגיס בפלורידה לצורך עזרה בבית בזמן החלמת האם מניתוח. תרנגולת מתייעצת בפורום ומתקבלת החלטה שאין שום צורך בהטרחה עצמית כזאת כאשר יש בבית שתי בנות-נוער (12,17) בריאות לחלוטין בכל חלקי גופן שיכולות בהחלט ללמוד משהו מהעניין. תרנגולת מבטלת את התנודבתה ובמקומה מוזעקת הדודה מישראל. פרק 3|: שהתה הדודה הפלורידה שלושה שבועות, במהלכם בישלה מטעמים לבני המשפחה וניקתה עבורם את מעונם הצנוע. מכיוון שהתרנגול והתרנגולת מתגוררים במרחק חמש וחצי שעות טיסה בלבד ולא מדובר בקרבה של מה בכך (ליתר דיוק, סבתא שלה וסבתא של התרנגול אחיות. זאת הקרבה האמיתית, אני לא ממציאה את זה) היה מובן מאליו שהדודה תקפוץ לכמה ימים לבקר אותנו, ואכן הגיס רכש עבורה כרטיסי טיסה, ומצא לנכון לעדכן אותנו בנידון ארבעה ימים לפני הגעתה, אלא שהוא הודיע לנו רק מתי היא מגיעה. לאחר הפצרות חוזרות ונשנות שיגלה לנו כמה ימים זה בדיוק "כמה ימים", קיבלנו את מועדי הטיסות באימייל והסתבר לנו שהיא מגיעה ל-16 ימים, שהם שבועיים ויומיים. אנחנו גרים בדירה חמודה עם חדר שינה אחד. קנינו מזרון מתנפח, ושיכנו את הדודה בסלון. היא דווקא דודה מאוד חמודה, ועוזרת לנו מאוד, במיוחד בתחום הקולינרי. מסכנה, ביום הראשון פה היא ממש בכתה בגלל איך שהשפילו אותה בפלורידה (התייחסו אליה כמו אל משרתת, למרבה ההפתעה). היא מחפשת עכשיו דרך לא לחזור לשם (הטיסה שלה לארץ היא משם). אבל אני משתגעת. היא כל היום מדגישה בפני כמה חשוב להיות עקרת בית טובה ולקבל את פני בעלי עם בית מצוחצח וארוחה מוכנה כשהוא חוזר עייף מהעבודה (הוא עובד במכרה פחם, כידוע). לבת שלי היא מאחלת במרוקאית "פילושה תכּוּל ארוסה" (האפרוחית תהיה כלה), ומתמוגגת כשהיא רואה אותה משחקת במטאטא: "היא תהיה עקרת בית למופת". אני מוצאת את עצמי מזייפת התלהבות מזה שמצאנו בחנות הירקות פולים ירוקים טריים (כל הכבוד להם! זו אפילו לא העונה!) ומשתדלת לא לקבור את עצמי כשהיא ניגשת לכל אחד שמדבר עברית (לא חסרים כאן) ותובעת לדעת מאיפה הוא, מאיפה ההורים שלו, ולמה הוא לא חוזר לישראל (אין כמו בארץ). היא ביקשה שאתקשר בשבילה לחברה שגרה לא רחוק מכאן: דודה: אסתר? מה שלומך? מה נשמע? את לא בדיוק מכירה אותי. אני חברה של אחותך. אה... לא זוכרת איך קוראים לה. גם של אימא שלך. נפגשנו פעם, באתי לבקר את סבתא שלך בבית חולים ולקחת אותי טרמפ הביתה. זוכרת? אז אני פה. רגע, אני מעבירה אותך לתרנגולת, תסבירי לה איפה בדיוק את גרה. (בזמן שאני מדברת עם אסתר): שוש! תגידי לה שלאחותה קוראים שוש! נזכרתי! (אחרי שאני מנתקת): היא נחמדה נכון? (אני: מאוד נחמדה). אולי תהיו חברות? בנוסף לכל האמור לעיל, שתי חברות שלי, אחת מהארץ ואחת החברה האמיתית היחידה שלי פה, חלו במחלות אוטואימוניות. מחלות לא נעימות וכרוניות, ואני מתבאסת בשבילן מאוד מאוד. יש לי עוד כמה קיטורים, אבל זה מספיק לבינתיים.

מצד שני,

לך יש, בכל רגע נתון (כמעט) עזר כנגדך שיכול להקל עליך חלק מהמעמסה. אני צריכה תמיד הכל לבד.

אבל הם הרוב! זה לא כוחות!

אני צריכה 2 עזרים כנגדי כדי להיות פיטים, או לעבור לשמירה אזורית. ובאמת טוב שהוספת את ה"כמעט". דברי איתי בתחילת ספטמבר, אחרי כמה ימים שאהיה איתם לבדי ימים שלמים, בלי העזר.

אבל הם יותר חלשים - זה כן כוחות.

דמייני לעבור שיפוץ של דירה (בנייה של קומה שנייה חדה לגמרי) בלי עזר שכזה. שום ילדים שבעולם לא יותר גרועים. בכל אופן, אני לא רוצה לעשות תחרות למי יותר קשה, אלא רק למחות על המנהג החברתי הפסול להדיר מי שאין לה ילדים מסוגים מסויימים של שיח, בטענה שהיא לא מבינה מה זה.

אבל כמו שכבר אמרתי

אני באמת חושבת שמי שאין לו (ולא רק לה) ילדים - לא יכול להבין חלק מהדברים, גם אם נדמה לו שכן. ואולי רק נדמה לי שלא. ונדמה לי גם שבאמת איני יכולה להבין איך זה לשפץ בית לבד, ולכן איני אומרת שאני כן. כל אחד מבין בצרות ובקשיים שלו. לא כולם חייבים להכיר באופן אישי אותם הדברים.

אטיוד5

Active member
בדרך כלל אני טוען

שאפשר להזדהות ולהבין גם מצבים שונים מאלו שקיימים בעולם שלך ואפילו גם להעיר עליהם. אבל אין מדובר פה בהבנה. ילדים זה מצב שבכל רגע ורגע את מתחלקת באחריות למה שקורה איתם. גם אם שכרת שמרטף ואת יושבת בקונצרט, חלק מהמחשבה שלך, חלק ממך, עדיין שם איתם. כאילו, חלק מהמח שלך משועבד, כבר לא שלך.

shellyland

New member
כמה ימים כבר עברו מתוך ה-16?

כמה בפעמים בחיים עוד תאלצי לסבול את משפחתו הלא-קרובה של התרנגול? כמה חמור המצב של החברות שלך? וחוץ מכל מזה - מה שלומך? האמת? באסה. אין לי משהו יותר חכם להגיד לך. לא נשמע שיש לך דרך "טובה" לצאת מהמצב הזה.

עברו 4 ימים.

כנראה שאני אצטרך לסבול אותם עוד הרבה. המצב של החברות שלי לא חמור, למזלן הן הגרילו מחלות שאפשר לחיות איתן די טוב, כשמתרגלים לרעיון שאת חולה וזקוקה לטיפול תרופתי קבוע (וזה רעיון שמאוד קשה להתרגל אליו). אם לא יהיו סיבוכים הן יהיו בסדר גמור. אבל אחת מהן. אצלי יום ככה יום ככה (ולפעמים אפילו שעה שעה או דקה דקה). לא תקופה משהו. וגם- לראשונה מאז כיתה ט' אני שוקלת פחות מ-60 ק"ג, וזה פחות לי מדי.

את לא אוכלת בגלל מצברוח?

מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצברוח שלך? את עושה את זה? משהו שאנחנו יכולים לעזור?

אני לא יודעת, אני חושבת שאני כן אוכלת.

אבל אני יורדת במשקל בהתמדה מאז הלידה, ולא, אין לי שום בעיה רפואית.

צימעס

New member
יש כל מיני נשים

יש שעד שהן לא מפסיקות להיניק, שומרות על משקל גבוה מהרגיל. אחרות, כל עוד מיניקות, ממשיכות לרזות ולרזות. אישית, גיליתי, שכשאני לא מצליחה לאכול בכל פעם שאני רעבה (למשל - כי בעלי במילואים), אני מרזה

למעלה