יסודות

מעורפל

New member
יסודות

אדמה/אבן, מים, אוויר, אש. אין הם מסבירים הפלא הגדול של החיים, שכן על מנת לבנות גופנו ומוחנו יש צורך רק ביסודות אלה, אך כדי ליצור נשמתנו ורוחנו, דמיוננו ורגשותינו ישנו צורך באלמנט חמישי, (ולא סרט עם ברוס ויליס). מה לדעתכם הוא? מהו אותו יסוד המשלב/יוצר מתוך שאר היסודות?

neko

New member
נשמתינו ורוחינו כוללות בתוכן

את כל היסודות: אש לתשוקה וכעס מים לרגיעה וזרימה אויר לרוחניות ומחשבה ואדמה לצורכי החיים.

מעורפל

New member
ומה שאתה אומר בעצם

אם תרשה לי לפשט, הוא שאנו כוללים בכל זאת בתוכנו את ארבעת היסודות ( אולי אף יוצרים אותם) ואין צורך ביסוד חמישי?

neko

New member
כן. האינטראקציה עם העולם כולו

כוללת זרימה של היסודות, מתוכינו החוצה ומבחוץ פנימה. מטרתינו הסופית היא שליטה מלאה בזרימת היסודות, אך לעולם לא נגיע לכך. אין צורך ביסוד חמישי, ואין צורך בברוס ויליס.

ל נ צ ח

New member
בסרט ובמציאות יש צורך באלמנט החמישי

community.walla.co.il בן-עמי לנצח תאריך: 13/11/2000 שעה: 18:41 תודה. רבים הסרטים שיש בהם "צפניים" מ שורש האמת האוניברסלית בעצם שאהיה ברור יותר, אומר שישנם חלקי אינפורמציה מזו האמת, ורק זה "היודע" האמת, יבין דבר. בקרוב כל אלה יהיו ברורים לכל כי כולם ידעו את ה' מקטנם ועד לגדולם וגם דרך אלה הסימנים שיובהרו בקרוב. בעצם שאהיה ברור יותר, אומר שישנם חלקי אינפורמציה מזו האמת, ורק זה "היודע" האמת, יבין יותר לדבר. בקרוב רובם כל אלה יהיו ברורים לכל כי כולם ידעו את ה' מקטנם ועד גדולם וגם דרך אלה הסימנים שיובהרו בקרוב. רק לדוגמא אציין שמם של כמה מאלה הסרטים שחלקי "האמת" נמצאת מוצפנת בהם ובכמה מהם זה ממש בולט, נו טוב, לי לפחות זה ברור כאור הצהרים ביום שמש בהיר. ניקח לדוגמא את הסרט "הפיתוי האחרון של ישו", שם האמת ממש מתפרצת בעשרים הדקות האחרונות של סרט זה. עוד אחד לדוגמא, זה <<"האלמנט החמישי">> בסצנת החיזור של האלמנט החמישי" מוצפן בו המשיח בסוף סרט זה הצלת העולם(החיים)דרך ובאמצעות אהבתו. עוד סרט זה SUPERMAN המפורסם, שם מסופר איך הוא הגיע דרך החלל לכדור הארץ אחרי שהכוכב בו הוא נולד התפוצץ. הכוכב קריפטון מסמל את כדור-הארץ באחריתו) ולפני זו ההתפוצצות, נשלח על ידי אנשי הטכנולוגיה בחללית למסע בחלל לכיוון כדור הארץ, וכשנחת כאן בשלום, אדם טוב מצא התינוק בחללית, מייד לקח אותו לביתו בו הוא גר עם אשתו ולהם לא היו ילדים והם מייד אימצו אותו והיו לו כהורים אוהבים ומסורים. אולי אחרים לא שמו לב לפרט מאוד קטן, אך משמעותו גדולה לזה המבין מהסוד המוצפן בסרט, והפרט הקטן הזה הוא שהם ההורים המאמצים, שניהם הרכיבו משקפיים שהיה בהם טבע כאילו נוצרו כך אתם. ולמה אני מזכיר פרט זה? אומר לכם בסוד: גם הורי מאז שבאתי לזה העולם, ישר היכרתי אותם לפי איך שהם כל חייהם איתי הרכיבו משקפיים. ולא כך אני כך סופרמן, גבר ללא משקפיים ורק כשרצה שלא יזהו אותו, הרכיב משקפיים, אך כבר לא היה סופרמן אלא קלרק-קנט, וזה כבר סיפור אחר. טוב, רק אזכיר את הסרט "אסקאליבר" עם שון קונרי בו מופיע המכשף מרלין ולא מעט סודות של האמת הגדולה האוניברסלית ישנם גם בסרט זה. ויש עוד ועוד סרטים כבירים עם חלקי סוד האמת בהם, ולא כאן ועכשיו הזכירם. . . . * . . . -צפייה נעימה לך ולכולכם בסרטים שתבחרו ביי ביי * _____ * ל נ צ ח * _____ *

ל נ צ ח

New member
עוד הודעה מופרחת ומופרעה:

כשאר ההודעות המופרעות ומנופחות בכזב שלך אותם "הגית" שם בפורום דתיים-חילונים בנענע ושאתה בעצמך הודית שהם מופרעות גם בעיניך. והנה, כך הודית ובהודעה ראשית הודית על כמה הודעות מופרעות שלך הנה הם דבריך: << שבת שלום לכולם, מצטער, ומבקש את סליחתכם על כמה הודעות מופרעות השבוע ישראל העברי 12:34 14/11/2003 פיטרו אותי מהעבודה , והמצב קצת לחוץ אצלי בשבוע האחרון, ישראל העברי >>

KRUZO

New member
עממי[בן עמי] המכונה "למצח"

אתה סתם פיון מושתן ואני לא צריך להדביק הודעות שלך בשביל להראות את זה.

ל נ צ ח

New member
מופרע אתה

כשאר ההודעות המופרעות ומנופחות בכזב שלך אותם "הגית" שם בפורום דתיים-חילונים בנענע ושאתה בעצמך הודית שהם מופרעות גם בעיניך. והנה, כך הודית ובהודעה ראשית הודית על כמה הודעות מופרעות שלך הנה הם דבריך: << שבת שלום לכולם, מצטער, ומבקש את סליחתכם על כמה הודעות מופרעות השבוע ישראל העברי 12:34 14/11/2003 פיטרו אותי מהעבודה , והמצב קצת לחוץ אצלי בשבוע האחרון, ישראל העברי >>

ehudt

New member
אז

אז כל מי שהוריו מרכיבים משקפיים עוד מיום היוולדו הוא בעצם סופרמן? מגניב!

פשוט

הנשמה שלנו היא היסוד החמישי. תעשה נסיון: מי אתה? אם התשובה שלך אינה: היד שלי, הרגל שלי, המוח, הראש, העיניים, או כל אבר אחר בגופך, אזי נותרה רק הנשמה..... הבנת?

hmmmmm

New member
אם אתה מאמין בארבעת היסודות

או אם הם נקודת הבסיס שממנה אתה מתחיל, אז אין טעם לחפש אלמנט חמישי. אמפדוקליס, הוגה ארבעת האלמנטים (או לפחות מי שהחליט שעליהם מבוסס העולם) יוצא מתוך נקודת הנחה שאם הם היסודות, אז הם היסודות. של הכל. רק במינון שונה. כלומר, ההבדל בין הנשמה והרוח הוא שיש בה יותר אוויר, או אש מאשר בגוף שלנו שיש בו יותר, נניח, אדמה. אני לא ממש יודעת את המתכונים...אבל... אם ארבעת יסודות - אז הכל ארבעת יסודות. אם אתה מחפש אלמנט חמישי - החיפוש מעצמו מבטל את מהותם.

shlstr

New member
נו.. הרי גם ליוונים היה יסוד חמישי!

היסוד החמישי אותו אתה מחפש הוא לא משהו חדש, כבר לחלק מהמדענים היוונים היה יסוד חמישי. הדרך שהיוונים הגיעו לארבעת היסודות הראשונים הייתה השקפת העולם המאוד מסודרת שלהם. הם חילקו את העולם למוצק, נוזל וגז, המתאימים לאדמה מים ואויר. אבל היה עוד תופעה שלא הייתה שייכת לאף אחד מהדברים האלה וזהו האש- וכך הצטרף גם הוא ליסודות הראשוניים. עכשיו, היו כמה יוונים שהפריע להם הפירוד הזה. הם לא חשבו שיכול להתקיים עולם שמורכב מדברים שאין להם נגיעה או מעבר בין אחד לשני. הרעיון שיש דבר שהוא מים ושמעולם אין לו חיבור ומגע עם האדמה היה קשה. וכך הובחן היסוד החמישי, היסוד ה"היולי", שהוא החומר עצמו המזוכך וטהור, לפני שנכנס להגדרות כלשהם. כלומר, היסוד ההיולי ניצב מעל ארבע היסודות הראשונים, יוצר אותם, ומאחד אותם. אני לא יודע אם זה יפתור את כל בעיותיך, אבל יש איזה יסוד חמישי. נראה לי שעדיין קשה להסביר את כל תופעות העולם.

למעלה