יניקה מוזרה

שרוני10

New member
יניקה מוזרה ../images/Emo4.gif

היי שגית וכולן... רוני בת 7 חודשים ורוב הארוחות הן ציצי, בשבועות האחרונים ישנה תופעה מוזרה ומעצבנת, רוני מתחילה לינוק ואחרי כמה שניות מתנתקת מהשד בבת אחת {כמעט בפראות}וכאילו לוקחת אויר מהפה וחוזרת לינוק ,ושוב פעם יונקת כמה שניות מתנתקת לוקחת אויר מהפה וממשיכה, זה גם כואב לי ממש,וגם החלב משפריץ,וגם מוציא אותה מריכוז, וההנקה כבר לא נעימה כמו פעם. עלי לציין שהיא אינה מקוררת או מצוננת יותר מידי במידה שעלולה להפריע לה לנשום.מוכרת לך תופעה מוזרה כזאת? עוד דבר , עד לפני חודש היא היתה ישנה לילה שלם,לפני חודש התחילה להתעורר פעמיים בלילה לאכול,היא יונקת מתוך שינה וחוזרת למיטה אחרי 10 דקות, אבל אני כבר לא מצליחה ממש לישון וקשה לי לתפקד כמו שצריך במשך היום... תודה !

אולי שיניים

האם לרוני כבר יצאו שיניים? הבת שלי שיחקה עם הציצי וזה שיגע אותי ואחרי שבוע-שבועיים יצאה לה שן ראשונה וזה הפסיק (עברנו לנשיכות - הרבה יותר כואב...)

rinat17

New member
אמא איפה את?

הי שרון, זה קורה הרבה שבגיל הזה מתעוררים בלילה ורוצים לינוק גם בגלל רעב אבל בעיקר כדי לבדוק האם את שם בשבילה.בגיל הזה ישנה התפתחות קוגניטיבית משמעותית המוצאת ביטוי גם בחלימה מוגברת. יערה (בת 9 ח') התחילה עם היניקה המוזרה שאת מתארת בגיל 4.5 ח' וזה חלף אחרי חודש לערך אז לא להתיאש (אם כי אני יודעת שזה כואב ולא נעים כל כך. דרך אגב, ניסית מוצרי חלב בסופו של דבר או שהחלטת לדחות לגיל מאוחר יותר?)

שרוני10

New member
היי רינת ../images/Emo39.gif

אני לא מאמינה איך שאת זוכרת אותי ואת שאלותי מכל כך מזמן , שלפעמים אפילו אני לא זוכרת מה שאלתי. כל הכבוד לך
. עוד לא נתתי לרוני כלום , מלבד פירות וירקות וגם את זה היא בקושי אוכלת, על כל דבר שנכנס בכפית לפה היא עושה תנועה בפה שבא לה להקיא
. נורא הייתי רוצה לגוון לה את האוכל ולהוסיף עוד כל מיני דברים,אבל אני פוחדת,את לא תאמיני יש לי ילד בן 16 וילדה בת 12 ,אבל משום מה אני כל כך לחוצה הפעם כאילו זה ילד ראשון,ולפעמים אני שואלת שאלות אינפנטיליות כי ממש יש לי בלק האוט מהילדים הקודמים.אז בקיצור אני מתה לנסות איתה עוד משהו אבל אישהו תמיד אני חוזרת לציצי...לא יקרה לה כלום אם אני יתן קצת לטעום כל מיני דברים?לא חיב דברי חלב, את היצעת לי בזמנו חלב עיזים? תודה וביי

rinat17

New member
גיוון ../images/Emo21.gifומגוון

שרון הי, אני מבינה ללבך פעמים רבות וזו הסיבה שאני לא שוכחת את השאלות. אמנם, בני הגדולים צעירים יותר מילדיך אך לא פעם אני מרגישה כאילו ילדתי אותם לפני חצי מאה לפחות. כל כך הרבה דברים השתנו בשש השנים מאז היה לי תינוק שגם אני הולכת קצת לאיבוד - טוב שיש במי להתיעץ וממי לשאוב עידוד. לגבי המזון, גם יערה לא אהבה (ועדיין לא אוהבת)לאכול בכפית. לעומת זאת, היא מאד אוהבת לאכול לבד. עד כדי כך, שהיא מסרבת לינוק במשך היום ורוצה רק אוכל מוצק (ואז כל הלילה הוא סשן אחד ארוך של הנקה). בכל אופן, למדתי שאם אני מניחה לפניה קוביות של גזר/תפו"א/ קישוא/בננה/לחם מרוח באבוקדו או טחינה/בישקוט - הילדה פשוט "טורפת". יכול להיות שרוני עדיין צעירה מכדי להתחיל מוצקים וזה יגיע בקרוב (עד 8 חודשים רוב הילדים מסתגלים לאכילת מוצקים).בקיצור, אין צורך להתחיל דווקא במוצרי חלב אלא לנסות טכניקה שונה.

sagitlaleche

New member
יניקה מוזרה ../images/Emo20.gif

שלום שרוני. דפוס היניקה של רוני נשמע מאוד כואב ולא נעים. על פי התיאור שלך יכול להיות שמדובר בזרם חזק מאוד של חלב שהיא לא מצליחה להתגבר עליו והיא עושה הפסקות יזומות כדי לקחת אוויר ולסדר את הנשימה. אחת הטכניקות לעזור לתינוקות להתגבר על זרם חזק של חלב הוא להניק בתנוחת חצי-שכיבה-ישיבה. התינוק בתנוחה שאתם רגילים אליה ואת נשכבת לאחור ואז התינוק מעל השד. כך כוח המשיכה עוזר לחלב לא להשפריץ לתוך הפה שלו. בנוסף, מאוד יכול להיות שהשיניים המבצבצות מכאיבות לה וגרמו לה לשינוי דפוס ההנקה. קיבלת תשובה מצויינת מרינת, אז תודה גם רינת.

למעלה