יניקה חלשה

ארטיק7

New member
יניקה חלשה

נולד לי תינוק לפני 12 יום בלידת וואקום. תחילת ההנקה היתה מאתגרת כיוון שהתינוק פער פה קטן יחסית והיה לי קשה מאוד להצמיד אותו לשד כמו שצריך. כעת המצב השתפר והוא מתחבר טוב יותר, אבל היניקות שלו עדיין חלשות. לרוב בדקה הראשונה ליניקה בכל שד עוצמת היניקה חזקה יותר ואני שומעת שהוא בולע חלב בכל 1-2 יניקות, אבל מהר מאוד היא נחלשת, לעתים במידה כזאת שאני כלל לא שומעת קולות בליעה. אני חוששת שהיניקה החלשה לא מאפשרת לו להגיע לחלב השומני שאגור עמוק יותר בשד, וכן גורמת לכך שלוקח לו המון המון זמן לשבוע וכל סשן הנקה נמשך שעה ולעתים אפילו שעתיים. אני מנסה לעזור לו על ידי עיסוי אזור בית השחי בזמן היניקה, לא בטוחה שזה עוזר.
אציין שמבחינת פיפי וקקי נראה שהוא מקבל את כל צרכיו מהחלב שלי. רוב הימים הוא ניזון מהנקה בלבד, אבל לעתים אני משלימה לו בבקבוק תמ״ל ארוחה אחת ביום.
האם יש סיבה לדאגה? האם אפשר לצפות לשיפור ספונטני ביניקה, או שיש משהו שאפשר לעשות כדי לקדם את זה?
אציין גם כי אני לא סובלת מכאבים בזמן ההנקה או מפצעים בפיטמה.
תודה מראש!

מזל טוב

קראתי את דבריך...ונסיתי להבין האם נשמע לי כמו משהו בעייתי , אבל קשה לי להעריך כי חסרים נתונים רבים.
מה משקל הלידה ? לכמה ירד ? כמה הוא שוקל היום ?
כמה טיטולים של שתן וצואה הוא נותן ביממה ?
כמה סיסי של תמל את משלימה ביממה ? האם בשעה קבועה ? האם את שואבת ?
באיזה בקבוק הוא מקבל את התמל ?
בעקרון, מה שאת מתארת יכול להיות דפוס נורמלי של צורך בהרבה עור לעור לאחר לידה מאתגרת לך ולתינוק, שמתבטא
בהיותו הרבה צמוד אליך (Zה טוב) ובצורך מאוד גבוה של יניקה.
אבל הבעייה היא שאת מתארת שהיניקה לא אפקטיבית, ונשמע לך שהוא מתקשה לינוק.
לשם כך , צריך לשבת איתך ולראות מה קורה.
לראות את ההצמדה לשד, לבחון האם באמת יש צורך בתמל , וכמה יש לתת, ואיך יש לתת.
יש לעשות קצת סדר בניהול ההנקה, שכן נשמע שאת עושה עבודה מפרכת ממש, ואז..אולי בא הבקבוק הזה של פעם ביממה
ומפריע ? לצורת היניקה שלו שעדיין לא התבססה כדי להכניס את התוספת בצורתו של בקבוק.
אינני טוענת "לא לתמל" אבל יש דרכים נוספות ואחרות לתת תוספות, מבלי לשלב בקבוקים, בייחוד לתינוקות שהיניקה עדיין
לא התבססה ויש עוד מקצה שיפורים.
יש לבחון האם ומה ניתן לעשות מבחינת לוחות הזמנים של ההנקות ובכלל לתמוך בך בהתחלת ההנקה.
אם תספרי מאיפה את בארץ, אולי תוכלי לקבל המלצות חמות מחברות הפורום לייעוץ טוב הקרוב למקום מגורייך

ארטיק7

New member
תודה! ומעדכנת

שהיניקה השתפרה מאוד והוא עולה יפה במשקל,אז כנראה שמשהו בכל זאת עובד שם...

gudat

New member
כפי שכתבה פשושי- יכול להיות שתקין ואולי גם לא...

צריך לדעת לפחות מה המשקלים שלו מהלידה, וכן מה כמות היציאות ביממה.
הנקה של שעה שעתיים היא לא הנקה אפקטיבית, אני משערת שרוב הזמן הוא ישן. אפשר לנסות לעשות סחיטות שד תוך כדי הנקה ולהחליף צדדים כשהוא הופך לא פעיל- לפני שהוא נרדם. אפשר להעביר צדדים פעמים רבות במהלך ההנקה. קוראים לזה "Switch nursing".
לגבי לידת ואקום- לידה כזו יכולה בהחלט להשפיע על המציצה של התינוק וממילא גם על ההנקה. אפשר לשקול טיפול אוסתיאופטי/קרניו סקראל. זה הרבה פעמים עוזר.

למעלה